Locuitorii din Cumpăna vor trăi într-un mediu mai curat

cumpana.jpgReabilitarea spaţiilor verzi este coordonată de primarul Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al PSD Cumpăna, şi de preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare

Voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, alături de reprezentanţi ai organizaţiei comunale a PSD din localitate, desfăşoară în perioada 24 - 28 noiembrie, o acţiune de reînnoire a spaţiilor verzi.

Acţiunea care vizează înfrumuseţarea întregii comune a demarat ieri, sub îndrumarea primarului Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al organizaţiei comunale PSD Cumpăna, şi a preotului Ion Soare, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară. Proiectul, intitulat „Dorim să trăim într-un mediu curat“, se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni. „Din dorinţa de a respecta darurile naturii şi mediul înconjurător, pentru binele generaţiilor de azi şi viitoare, voluntari ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, precum şi ai organizaţiei comunale a Partidului Social Democrat Cumpăna demarează o acţiune de curăţare a spaţiilor verzi din localitate şi de plantare de arbuşti ornamentali“, a afirmat primarul Mariana Gâju.
Membrii PSD Cumpăna, în frunte cu aleşii locali, în colaborare cu voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au demarat, ieri, plantarea a sute de arbuşti la movila de la intrarea în comună, la Poarta Prieteniei, la Troiţă, la cele două monumente ale eroilor din localitate, precum şi în spaţiile verzi din preajma celor 16 blocuri din localitate. Acţiunea coordonată de către primarul Mariana Gâju şi preotul Ion Soare a fost primită cu entuziasm de către locatarii de la bloc, care au întins şi ei o mână de ajutor voluntarilor.

Spaţiile verzi trebuie ocrotite

„Este nevoie ca oamenii să înţeleagă că trebuie să păstreze spaţiile verzi, care ne asigură un mediu ambiant deosebit de frumos în comună. Şi chiar dacă există oameni certaţi cu frumosul, cu natura, cu mediul, ne rugăm bunului Dumnezeu să ne întărească să reuşim să-i educăm şi pe aceştia şi să le ţinem piept“, ne-a declarat primarul Mariana Gâju, preşedintele organizaţiei comunale PSD Cumpăna.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare, a precizat că acţiunea demarată în colaborare cu organizaţia PSD Cumpăna este menită să dea un exemplu tuturor locuitorilor comunei în ceea ce priveşte grija pentru mediul înconjurător. „Este un lucru benefic pentru comună să ne aibă ca participanţi pe fiecare dintre noi, de aceea ne implicăm în toate aceste activităţi, fără ca ele să aibă o implicaţie politică. Grija faţă de mediu trebuie să ne facă să fim mai responsabili şi să-i responsabilizăm şi pe cei care nu îl apreciază, pentru a le asigura copiilor noştri un trai decent într-un aer mai curat, mai sănătos“, a afirmat preotul Ion Soare.
Voluntarii au plantat 200 de fire de hibiscus, 200 de spireea, câte 50 de fire de evmonius şi bucsus şi 20 de tuia de talie înaltă. 
Primarul Mariana Gâju a precizat că, vineri, voluntarii PSD şi ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară vor planta şi salcâmi, pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 450

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 613

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 685

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 538

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 725

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3374

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13957

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 906

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1932

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1307

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2808

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6819