Lucian Lungoci (PSD) „Nu cred că toate fețele bisericești sunt icoane de pus la închinat… însă Biserica Izvorul Tămăduirii poate fi relocată”!

  • Deputatul PSD de Constanța, Lucian Lungoci face apel la învățătura creștină și consideră că dacă se dorește, biserica cu hramul Izvorul Tămăduirii poate fi relocată
  • Acesta constată cu amărăciune că deși marea majoritate a constănțenilor sunt creștin ortodocși, povestea demolării acestei biserici din oraș a creat două curente de opinie, pro și contra
 
 
Deputatul PSD de Constanța, Lucian Lungoci face apel la învățătura creștină și consideră că dacă se dorește, biserica cu hramul Izvorul Tămăduirii poate fi relocată.
 
„Refuz să cred că nu se poate găsi o soluție! Chiar nu se poate identifica o modalitate de intrare în legalitate? Și dacă nu mai este loc de așa ceva, chiar nu mai există în acest municipiu un loc în care poate fi relocată Biserica „Izvorul Tămăduirii”. Un loc care să nu fie un trotuar…
Dacă nu se va ajunge, totuși, la o soluție rezonabilă, nu-mi mai rămâne decât să spun: Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac ! Nici unii, nici ceilalți…”, susține parlamentatul social-democrat.
 
Acesta constată cu amărăciune că deși marea majoritate a constănțenilor sunt creștin ortodocși, povestea demolării acestei biserici din oraș a creat două curente de opinie, pro și contra.
 
„Primii aruncă cu găleți de lături în preoți- în general- și în IPS - în special- de parcă aceștia au scos lăcașul de cult de sub sutană și l-au înșurubat acolo. Ca să fiu bine înțeles, nu cred că toate fețele bisericești sunt icoane de pus la închinat, oameni fiind și ei, dar de aici până la a-i face hoți și mincinoși la grămadă este o distanță prea mare…

Ceilalți amenință cu descinderi în forță, afișând un limbaj și, uneori, un comportamet de un extremism dus dincolo de limitele bunului simț politic și nu numai. Este dreptul lor să apere o biserică, dar bine ar fi să o facă având în mână Biblia și nu steagul de partid…

Este din ce în ce mai evident că ai noștri constănțeni s-au radicalizat. Mai grav este și că și reprezentanții administrație publice locale au făcut același lucru.
Este momentul ca această situație să se încheie”, este de părere deputatul PSD de Constanța.
 
Vă reamintim, a expirat prelungirea acordată de municipalitatea pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești cu privire la demolarea bisericii. 
După ce Tribunalul Constanța a dat o hotărâre definitivă prin care l-a autorizat pe primar să desființeze lucrările apreciate ca fiind nelegale de la lăcașul de cult, primarul în funcție, Vergil Chițac, a transmis o scrisoare deschisă ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prin care îl invita pe ierarh să pună în aplicare decizia definitivă a instanței.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Sondaj Peste 2.000 de oameni au răspuns legat de desființarea „bisericii de pe trotuar“, Biserica Izvorul Tămăduirii
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proprietarul o vrea demolată. Senatorul Remus Negoi îi cere ministrului Romașcanu să urgenteze demersurile de clasare a clădirii Bar Orient din stațiunea Mamaia

24 Sep 2022 707

Primăria Hârșova cumpără dispozitive medicale pentru Școala Gimnazială nr 1 și Grădinița Tic-Pitic (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 378

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 569

#ConstanțaEsteBine Ziua 262 – 19.09.2022 Astăzi sărbătoresc alianța

19 Sep 2022 437

Primarii din mediul rural pot încheia contracte cu medicii de familie. Legea a fost adoptată de deputați

19 Sep 2022 701

Diplomatul român Cristian Tudor, numit Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Statul Qatar

17 Sep 2022 482

După demisia din AUR, senatoarea Edvochia Aelenei s-a înscris în Alternativa Dreaptă

15 Sep 2022 766

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 1404

Cristina Dumitrache, membru al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților

14 Sep 2022 460

UPDATE. Conducerea centrală va stabili calendarul scrutinului intern. Ion Dumitrache vrea să candideze pentru funcția de președinte al organizației municipale a PSD Constanța

14 Sep 2022 1374

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 650

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 506

Camera Deputaților a dictat noi responsablități pentru administratorii drumurilor din toată țara

10 Sep 2022 688

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent la Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal din stațiunea Venus (DOCUMENTE)

09 Sep 2022 1113

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1227