Ludovic Orban, desemnat şef al campaniei liberalilor pentru alegerile locale şi parlamentare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat luni şef al campaniei liberalilor pentru alegerile locale şi parlamentare de Biroul Executiv al partidului.
"Biroul Executiv al PNL m-a votat în calitate de şef al campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare de anul acesta, urmând ca până săptămâna viitoare să pregătesc propunerea de echipă de campanie şi propunerea de strategie pentru alegerile locale şi parlamentare", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. El a arătat că PNL îşi propune să desemneze până la 1 martie candidaţii la primării, iar în perioada 1 - 7 martie toţi candidaţii să fie validaţi în forurile statutare.
"Pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru candidaţii la funcţia de primar al municipiilor reşedinţă de judeţ este nevoie de validarea Biroului Politic Naţional, iar pentru candidaţii la funcţiile de primar este nevoie de validarea de către conducerea de la nivel judeţean", a explicat Orban. Preşedintele PNL a afirmat că obiectivul este ca sondajele de măsurare a posibililor candidaţi la locale să fie finalizate până pe 20 - 21 februarie.
"În calitate de preşedinte al PNL obiectivul este acela de a susţine candidaţi ai PNL, de a câştiga alegerile în cât mai multe localităţi. Dacă la nivel local vor exista discuţii în baza unei analize, există afinităţi, posibile alianţe care pot fi realizate la nivel local - nu voi fi împotriva acestor alianţe", a spus Orban. 

PNL nu ia în calcul un scenariu prin care să nu se ajungă la alegeri anticipate
 
PNL nu ia în calcul un scenariu prin care să nu se ajungă la alegeri anticipate, a declarat, luni, preşedintele partidului, prim-ministrul desemnat Ludovic Orban, care a precizat că vor fi continuate discuţiile cu formaţiunile parlamentare pentru a se ajunge la o înţelegere privind susţinerea acestui demers.
"Vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. (...) Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate. Vom continua discuţiile, negocierile şi poate vom reuşi să-i convingem (pe cei de la PMP - n.r.) să susţină alegerile anticipate", a afirmat Orban, care a adăugat că PNL nu ia în calcul un scenariu prin care să nu se ajungă la anticipate.
El a arătat că liberalii se gândesc la soluţii pentru contracararea unui posibil boicot din partea PSD privind alegerile anticipate.
"Strategia de tergiversare pe care se pare că vor să o pună în practică (PSD - n.r.) îi va umple de ridicol, îi va face şi mai penibili şi mai antipatizaţi de populaţia României şi, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să înţeleagă că nu pot să boicoteze procedurile care să ducă la alegeri anticipate. Ne gândim şi la soluţii pentru a contracara un boicot făţiş din partea parlamentarilor PSD. (...) Dacă vor să se sinucidă politic, pot să continue pe linia acestor demersuri complet neserioase şi ridicole de a căuta tergiversarea cu orice preţ a unor proceduri care sunt extrem de importante pentru România", a spus Ludovic Orban.
Potrivit acestuia, liberalii vor realiza toate demersurile pentru a se ajunge la anticipate.
"Altfel, cei care îşi imaginează că pot să-şi salveze scaunul şi pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului chiulind de la lucrările Parlamentului, boicotând deciziile constituţionale şi regulamentare îşi fac calculul greşit. Oprobiul public va fi uriaş şi va sancţiona grav orice formaţiune politică ce va încerca să torpileze proiectul de declanşare a alegerilor anticipate", a susţinut premierul desemnat.
El a arătat că există discuţii particulare cu social-democraţi pe marginea alegerilor anticipate.
"Nu am purtat, nu intenţionez şi nu voi purta nicio discuţie cu liderii PSD privitoare la această procedură. (...) Se pare că la ora actuală social-democraţi fug ca dracul de tămâie de alegeri anticipate", a afirmat Ludovic Orban. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.