Ludovic Orban „Eu nu înţeleg de ce ţin congres cei din PNL, Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial”

Sursa foto: Facebook.com/ Ludovic Orban
  • Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Brăila, că nu înţelege de ce PNL mai organizează congres pentru alegerea unui nou preşedinte şi de ce acesta nu este numit prin decret prezidenţial.

"Eu nu înţeleg de ce ţin congres cei din PNL, Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial. Iohannis trebuia să dea decret, prin care să îl pună preşedintele PNL pentru următorii trei ani pe Ciucă. (...) Ciucă nu are nicio treabă cu liberalismul. Nu poţi să pui ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal un om care a trăit toată viaţa lui în logica 'să trăiţi', a executat ordinele superiorului şi le-a dat ordine celor inferiori în ierarhie. Liberalismul înseamnă cu totul şi cu totul altceva, este anticazon, ca să spun aşa. Înseamnă libertate în primul rând, individualitate. Azi nu mai suflă nimeni în PNL. PNL astăzi este controlat de neliberali, este controlat de oameni care ascultă de comenzile sistemului, nu de oameni care ţin cont de voinţa cetăţenilor şi de regulile democratice", a susţinut Orban.

Ludovic Orban a spus că, în momentul în care Florin Cîţu a propus excluderea sa din Biroul Executiv al PNL, l-a atenţionat pe acesta că următorul care va fi schimbat atât din funcţia de prim-ministru, cât şi din cea de preşedinte al PNL va fi el.

"Eu i-am spus lui Cîţu când a propus excluderea mea din Biroul Executiv: ţine minte ce îţi spun, în curând nu vei mai fi prim-ministru şi peste alte câteva luni nu vei mai fi preşedintele PNL, te vor schimba ăştia care acum te aplaudă că propui excluderea mea. Deci se ştia, nu asta e problema, problema e că ei au nimerit din lac în puţ, l-au schimbat pe dracu cu tac-su. Cîţu avea aproape cinci ani vechime totuşi, iar el, dacă stai şi îi urmăreşti activitatea, a fost un om care a exprimat pe blogul lui diferite poziţii şi idei liberale", a menţionat el.

Liderul partidului Forţa Dreptei a mai afirmat că, în acest moment, PNL nu mai are nici 16% cotă de încredere.

"Eu am luat PNL de nicăieri, dintr-o groapă de potenţial, un partid decredibilizat, cu 16-17% intenţie de vot remanentă, datorată mai mult aleşilor locali şi l-am dus la victorie, l-am dus la guvernare. Or, cât de prost să fii să schimbi un preşedinte care te-a luat de jos şi te-a pus pe val? PNL nu mai are astăzi nici 16% cotă de încredere, nu mă refer numai la intenţie de vot, s-a topit ca identitate", a completat Orban.


Sursa Agerpres
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salvate de pandemie și de votul PNL și PSD din CLM Constanța. Turnuri de 15 etaje pe locul fostului restaurant Parc din Mamaia (DOCUMENTE)

01 Jul 2022 1856

USR atacă la CCR Legea acvaculturii - „PSD şi PNL pun la cale un tun imobiliar în domeniul amenajărilor piscicole“

29 Jun 2022 371

Bogdan Huțucă Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică de 300 de milioane de euro

29 Jun 2022 407

Vergil Chițac - „Prețul orei de parcare în centrul unui oraș civilizat trebuie să fie cât prețul unei cafele” !

29 Jun 2022 2139

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 479

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 434

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 350

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 845

Alegeri în organizația de femei a PNL Constanța. Cine candidează pentru o funcție de conducere (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jun 2022 1134

Adriana Arghirescu candidează pentru funcția de președinte al organizației de femei a PNL Constanța

24 Jun 2022 684

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2329

Cum răspunde USR Constanța la declarațiile primarului în legătură cu regulamentul parcărilor

19 Jun 2022 730

ZIUA LIVE. Adriana Arghirescu despre ieșirea primarului Chițac la adresa consilierilor „ Este foarte multă presiune și ajungi să te întrebi - cine mai este cu mine în lupta asta? ” (VIDEO)

17 Jun 2022 879

ZIUA LIVE. „Bombele cu ceas", dispozitive ce pot oricând „detona" instituția Consiliului Local Municipal

15 Jun 2022 1054

Liviu Brătescu a depus jurământul de credință în Senat, în urma demisiei Iulianei Scântei

14 Jun 2022 504