Ludovic Orban, la reuniunea cu șefii misiunilor diplomatice la București

  • Participarea premierului Ludovic Orban la reuniunea cu șefii misiunilor diplomatice ai statelor membre UE acreditați la București. 

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat astăzi, 10 noiembrie, la reuniunea în format video-conferință cu șefii de misiuni diplomatice ai statelor membre UE acreditați la București, organizată de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene.

Șeful Guvernului a transmis felicitări Președinției germane a Consiliului UE pentru modul eficient de gestionare a provocărilor la adresa Uniunii, generate de contextul actual dificil determinat de pandemia de COVID-19, și a salutat rezultatele de până în prezent pe durata mandatului acesteia, concretizate în acordul liderilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și Planul european de relansare economică, precum și în avansarea negocierilor legislative ulterioare acestui acord.


În context, a subliniat importanța finalizării cât mai rapide a acestor negocieri, care va permite accesul rapid la fondurile europene și demararea eforturilor efective de relansare, în baza Planurilor Naționale de Relansare și Reziliență.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a arătat că un prim proiect al Planului Național de Relansare și Reziliență este în curs de finalizare și va fi prezentat Comisiei Europene înainte de finalul acestei luni. Șeful Executivului a reiterat angajamentul Guvernului pentru reforme de natură să aducă României perspectiva modernizării sustenabile în domenii prioritare, precum: infrastructură de transport și schimbări climatice, conectivitate digitală, energie și eficiență energetică, dezvoltare urbană, sănătate, educație, cercetare-inovare, agricultură, creșterea rezilienței în timp de criză. 

Răspunzând, ulterior, în cadrul segmentului interactiv al reuniunii, întrebărilor ambasadorilor UE, prim-ministrul Ludovic Orban a oferit detalii cu privire la eforturile susținute ale Guvernului României pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene în actualul exercițiu financiar și la liniile de acțiune pentru alinierea Planului Național de Reziliență și Redresare la obiectivele asumate la nivel european, prin creșterea eficienței energetice și combaterea schimbărilor climatice, realizarea de reforme și investiții pentru modernizarea și eficientizarea sistemului educațional, digitalizarea, inclusiv a serviciilor publice și susținerea mediului de afaceri. 

Șeful Executivului a transmis, de asemenea, condoleanțe ambasadorilor Austriei și Franței pentru victimele atacurilor teroriste recente de pe teritoriul acestor țări, asigurând de solidaritatea deplină a României în susținerea eforturilor de combatere a acestui fenomen.

Înaltul oficial român s-a referit, totodată, la procesul electoral în curs din Republica Moldova, subliniind importanța respectării tuturor standardelor democratice în materie în ceea ce privește modul de organizare și desfășurare a turului doi al alegerilor prezidențiale de la Chișinău.

Totodată, în contextul recentelor alegeri prezidențiale din SUA, prim-ministrul Ludovic Orban a evocat interesul României, în calitate de stat membru UE și NATO, pentru o relație transatlantică solidă, funcțională, capabilă să răspundă eficient provocărilor comune.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Cîțu i-a eliberat din funcție pe consilierii fostului premier Orban. Sunt vizați și doi constănțeni

13 Jan 2021 1485

Cine sunt miniștrii din guvernul Cîțu. PNL și USR-PLUS au aprobat propunerile

23 Dec 2020 1561

Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților. A fost ales și biroul permanent al Camerei

22 Dec 2020 1004

Ministerul Educației dezminte afirmațiile unui profesor focșănean Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează!

22 Dec 2020 869

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

21 Dec 2020 556

Ludovic Orban "Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului"

20 Dec 2020 464

Cabinetul Cîțu. Ce nume de posibili miniștri se vehiculează. Cine este de la Constanța în cărți

19 Dec 2020 1013

Florin Cîţu este propunerea PNL-USR-UDMR pentru postul de premier. Cum se împart cele 18 ministere între partide

18 Dec 2020 1355

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă. Două variante de premier - Ludovic Orban sau Florin Cîțu

16 Dec 2020 2249

Dan Barna propune Împreuna cu Orban și Kelemen să fim vicepremieri în Guvern

15 Dec 2020 652

Florin Cîțu, prima declarație ca premier nominalizat de PNL 'Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare'

09 Dec 2020 598

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

08 Dec 2020 1555

Nicolae Ciucă, numit premier interimar

07 Dec 2020 2217

LIVE Ludovic Orban a demisionat! Declarații de la Palatul Victoria

07 Dec 2020 2407

Ludovic Orban, mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului „Respect și recunoștință față de munca voluntarilor“

05 Dec 2020 842