Manuela Mitrea „Când dăruiesc, mă simt cea mai fericită“

manuela_mitrea1.jpgFamilia Mitrea a vizitat ieri Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi Centrul de Plasament Antonio, din zona Medeea, oferindu-le copiilor jucării, îmbrăcăminte, dulciuri, iar instituţiilor, obiectele de care aveau cea mai mare nevoie

Manuela Mitrea, candidatul PSD înscris în cursa pentru parlamentare în Colegiul 8, la Camera Deputaţilor, împreună cu soţul ei, a adus, în cursul zilei de ieri, zâmbet şi bucurie în sufletele unor copii pentru care soarta nu a fost atât de darnică.

Problema copilului instituţionalizat a reprezentat dintotdeauna o problemă pentru autorităţile centrale, care, din lipsa fondurilor suficiente, nu au reuşit să asigure copiilor aflaţi în situaţii de acest gen un climat perfect dezvoltării lor. Chiar dacă instituţiile locale abilitate reuşesc, de cele mai multe ori, să acopere necesităţile zilnice ale tuturor copiilor instituţionalizaţi, ei simt, totuşi, lipsa dragostei materne şi paterne.

Pentru a încerca să suplinească, atât cât este posibil, absenţa părinţilor, familia Mitrea, care are cinci copii, a fost, ieri, alături de aproape 100 de instituţionalizaţi din cele două centre. Fiecare a primit un pachet personalizat, cu jucării, îmbrăcăminte, încălţăminte, dulciuri, iar la solicitarea conducerii, pentru cele două instituţii, a fost cumpărat şi mobilier preşcolar şi şcolar, mese, scaune şi calorifere electrice.

Personalul didactic a fost cel care a venit în sprijinul îndeplinirii dorinţelor celor mici, fiecare dintre cei 100 de copii întocmind o listă cu lucrurile preferate. Manuela Mitrea a ţinut cont de dorinţa fiecăruia dintre ei, înmânându-le personal pachetele. În ajutor i-a venit soţul său, care, în ciuda aparenţelor, a dat dovadă de o sensibilitate ieşită din comun, stând de vorbă cu cei mici, ascultându-le problemele, dar şi aspiraţiile, acesta declarându-şi bucuria că le poate oferi mici bucurii. „Noi ştim ce înseamnă să creşti un copil, doar ne imaginăm cum e să nu ai părinţi. Unii care să se ocupe de ei... Acesta este un prim loc unde cei care sunt agresaţi, bătuţi de părinţi, se refugiază şi unde sunt îngrijiţi de aceste doamne foarte inimoase. Când dăruiesc, mă simt cea mai fericită“, a evidenţiat deputatul Manuela Mitrea. Candidatul social-democrat a evidenţiat faptul că a luat în grijă cele două centre, asigurându-le, de fiecare dată când va fi nevoie, cele necesare.

manuela_mitrea.jpgVor să devină părinţi adoptivi

Bazându-se pe considerente legate de dezvoltarea armonioasă a copilului, viitor adult deschis şi capabil să-şi întemeieze singur o familie, cei doi oameni politici au decis să sprijine copii orfani din Constanţa, având chiar iniţiativa de a deveni părinţi pentru zeci de copii abandonaţi sau luaţi din familii care i-au maltratat. „Ne vom ocupa să rezolvăm cazurile, mai venim de Crăciun, îi vom ajuta cum putem. Am stat de vorbă cu copiii şi chiar dacă sunt mici, ei ştiu foarte bine prin ce trec. Sunt situaţii complicate, iar un prim pas în soluţionarea acestora o fac cei din acest centru“, a declarat soţul Manuelei Mitrea.

Situaţia părinţilor denaturaţi, prioritară

Chiar dacă în programul politic cu care a intrat în cursa pentru parlamentare nu a punctat în mod clar problema referitoare la situaţia copiilor aflaţi în situaţii similare, Manuela Mitrea a declarat că, în urma discuţiilor cu personalul specializat, a sesizat că există lacune grave în legea care îi vizează direct pe aceşti copii: „Cred că va fi una dintre priorităţile mele legislative, pentru că nu este normal ca aceşti părinţi denaturaţi să nu fie sancţionaţi în niciun fel. Trebuie să găsim şi măsuri coercitive pentru ei. Dacă se aduce un cadru legislativ în spiritul acestor lucruri, atunci situaţia ar putea fi alta“.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 511

Eleganța esențială - descoperă farmecul atemporal al tricourilor Calvin Klein

16 Apr 2024 302

Cumpărări directe Constanța Unitatea Militară 02132, din Constanța, cumpără de la SC Drapelul Personalizat SRL aproape 800 de drapele

13 Apr 2024 452

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 477

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 833

Furnizare de combustibil și servicii de spălare auto pe bază de carduri cumpărate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 421

Oferă aruncarea unei monede șanse 50/50?

26 Mar 2024 438

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază se va prelungi până la finalul anului 2024

19 Mar 2024 570

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 732

Angajări Constanța ARSVOM caută inginer și subinginer. Ce condiții trebuie să îndeplinești

04 Mar 2024 1716

Doi cetățeni cu domiciliul în Israel și-au deschis bar în Constanța

01 Mar 2024 819

Absolvirea cursurilor de bază la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Mesajul viceamiralului Mihai Panait

01 Mar 2024 479

LIVE TEXT Ziua Protecției Civile marcată la ISU Dobrogea. Ce activități sunt pregătite (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 678

Premergător copii, un excelent aparat de exerciții pentru primii pași

26 Feb 2024 404

Consiliul Județean Constanța cumpără bonuri de combustibil. La ce valoare este estimat contractul?

26 Feb 2024 504