Politic

Manuela Mitrea „Când dăruiesc, mă simt cea mai fericită“

manuela_mitrea1.jpgFamilia Mitrea a vizitat ieri Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi Centrul de Plasament Antonio, din zona Medeea, oferindu-le copiilor jucării, îmbrăcăminte, dulciuri, iar instituţiilor, obiectele de care aveau cea mai mare nevoie

Manuela Mitrea, candidatul PSD înscris în cursa pentru parlamentare în Colegiul 8, la Camera Deputaţilor, împreună cu soţul ei, a adus, în cursul zilei de ieri, zâmbet şi bucurie în sufletele unor copii pentru care soarta nu a fost atât de darnică.

Problema copilului instituţionalizat a reprezentat dintotdeauna o problemă pentru autorităţile centrale, care, din lipsa fondurilor suficiente, nu au reuşit să asigure copiilor aflaţi în situaţii de acest gen un climat perfect dezvoltării lor. Chiar dacă instituţiile locale abilitate reuşesc, de cele mai multe ori, să acopere necesităţile zilnice ale tuturor copiilor instituţionalizaţi, ei simt, totuşi, lipsa dragostei materne şi paterne.

Pentru a încerca să suplinească, atât cât este posibil, absenţa părinţilor, familia Mitrea, care are cinci copii, a fost, ieri, alături de aproape 100 de instituţionalizaţi din cele două centre. Fiecare a primit un pachet personalizat, cu jucării, îmbrăcăminte, încălţăminte, dulciuri, iar la solicitarea conducerii, pentru cele două instituţii, a fost cumpărat şi mobilier preşcolar şi şcolar, mese, scaune şi calorifere electrice.

Personalul didactic a fost cel care a venit în sprijinul îndeplinirii dorinţelor celor mici, fiecare dintre cei 100 de copii întocmind o listă cu lucrurile preferate. Manuela Mitrea a ţinut cont de dorinţa fiecăruia dintre ei, înmânându-le personal pachetele. În ajutor i-a venit soţul său, care, în ciuda aparenţelor, a dat dovadă de o sensibilitate ieşită din comun, stând de vorbă cu cei mici, ascultându-le problemele, dar şi aspiraţiile, acesta declarându-şi bucuria că le poate oferi mici bucurii. „Noi ştim ce înseamnă să creşti un copil, doar ne imaginăm cum e să nu ai părinţi. Unii care să se ocupe de ei... Acesta este un prim loc unde cei care sunt agresaţi, bătuţi de părinţi, se refugiază şi unde sunt îngrijiţi de aceste doamne foarte inimoase. Când dăruiesc, mă simt cea mai fericită“, a evidenţiat deputatul Manuela Mitrea. Candidatul social-democrat a evidenţiat faptul că a luat în grijă cele două centre, asigurându-le, de fiecare dată când va fi nevoie, cele necesare.

manuela_mitrea.jpgVor să devină părinţi adoptivi

Bazându-se pe considerente legate de dezvoltarea armonioasă a copilului, viitor adult deschis şi capabil să-şi întemeieze singur o familie, cei doi oameni politici au decis să sprijine copii orfani din Constanţa, având chiar iniţiativa de a deveni părinţi pentru zeci de copii abandonaţi sau luaţi din familii care i-au maltratat. „Ne vom ocupa să rezolvăm cazurile, mai venim de Crăciun, îi vom ajuta cum putem. Am stat de vorbă cu copiii şi chiar dacă sunt mici, ei ştiu foarte bine prin ce trec. Sunt situaţii complicate, iar un prim pas în soluţionarea acestora o fac cei din acest centru“, a declarat soţul Manuelei Mitrea.

Situaţia părinţilor denaturaţi, prioritară

Chiar dacă în programul politic cu care a intrat în cursa pentru parlamentare nu a punctat în mod clar problema referitoare la situaţia copiilor aflaţi în situaţii similare, Manuela Mitrea a declarat că, în urma discuţiilor cu personalul specializat, a sesizat că există lacune grave în legea care îi vizează direct pe aceşti copii: „Cred că va fi una dintre priorităţile mele legislative, pentru că nu este normal ca aceşti părinţi denaturaţi să nu fie sancţionaţi în niciun fel. Trebuie să găsim şi măsuri coercitive pentru ei. Dacă se aduce un cadru legislativ în spiritul acestor lucruri, atunci situaţia ar putea fi alta“.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şofer dus în arest. Ce spun poliţiştii din Topraisar

10 Feb 2019 786

Atenție de unde cumpărați brânză. Ce au descoperit autoritățile la magazine din Constanța. Au fost aplicate amenzi

08 Feb 2019 1332

Constanţa. Tănăr, reţinut după ce a condus un autoturism fără permis. Bărbatul are antecedente

04 Feb 2019 418

RATC Constanţa introduce în circulație al treilea lot de autobuze noi

30 Jan 2019 1546

Victorie importantă pentru Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, contestată în instanţă. Vizate - sporurile şi salariul de bază

28 Jan 2019 8222

Klaus Iohannis, prezent la evenimentele organizate la Palatul Patriarhiei, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

24 Jan 2019 287

Rusia, suspectată că a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre

18 Jan 2019 295

Șoferul dintr-un accident rutier de pe strada I.L. Caragiale din Constanța, reținut de polițiști. Ce acuzații i se aduc

18 Jan 2019 931

Inspectorii ITM verifică mai multe evenimente comunicate de angajatorii din județul Constanța

17 Jan 2019 709

Schimbare, la ANAF, după rocada mare. O nouă numire la vârful agenţiei. Pe cine a adus Dăncilă şi pe ce funcţie

10 Jan 2019 2525

Revista presei locale

05 Jan 2019 470

Oficial despre salariile polițiștilor și militarilor. Ce se întâmplă cu salariile de bază, indemnizațiile și sporurile de la 1 ianuarie 2019

04 Jan 2019 3250

Universitatea „Ovidius“ din Constanța a încheiat 2018 cu o surpriză. Ce loc ocupă în clasamentul național? (galerie foto)

04 Jan 2019 1089

Mesajul premierului Viorica Dăncilă, la preluarea preşedinţiei Uniunii Europene

01 Jan 2019 433

Veşti bune pentru sute de poliţişti şi personal contractual din Constanţa! Sunt vizate salariul de bază şi sporurile

25 Dec 2018 1128