Maria Stavrositu „Vreau sa stiu problemele din invatamant de la sursa"

Stavrositu_Maria_02.jpgDeputatul PD-L din Colegiul 10, Maria Stavrositu, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a demarat seria întâlnirilor cu managerii din învăţământ pentru a identifica problemele cu care se confruntă.

„Pentru a putea interveni, trebuie să cunosc problemele şi am decis să le preiau direct de la sursă", a declarat parlamentarul democrat-liberal. Seria întâlnirilor cu managerii unităţilor de învăţământ a demarat ieri, când s-a întâlnit cu directorii de grădiniţe, în special cele situate în colegiul pe care-l reprezintă în Parlament. Maria Stavrositu a explicat că poate acţiona fie prin elaborarea de iniţiative legislative sau amendamente la legile în vigoare, fie prin a fi „o curea de transmisie între cadrele didactice şi autorităţile locale sau Guvern, în funcţie de problemele identificate".
Până acum, deputatul PD-L a depus şapte amendamente la proiectul bugetului de stat ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor din câteva grădiniţe din Colegiul 10. „Toate au fost aprobate. Chiar dacă nu am reuşit să aduc sume foarte mari, câteva aspecte punctuale vor putea fi rezolvate", a menţionat Maria Stavrositu. Toate amendamentele sale au ca sursă de finanţare Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Ca urmare a intervenţiei deputatului PD-L, vor primi fonduri suplimentare grădiniţele: nr. 6 - 50.000 lei; nr. 16 - 30.000 lei; nr. 23 - 30.000 lei; Amicii - 20.000 lei şi, întrucât funcţionează în acelaşi imobil, unităţile preşcolare nr. 4, 11 şi 20 vor primi 50.000 lei.

PDL_Stavrositu_Maria_11.jpgGrădiniţe sub normele europene

Prezente la întâlnirea cu presa, organizată de deputatul PD-L, mai multe directoare de grădiniţă au confirmat că nicio unitate preşcolară din municipiul Constanţa nu respectă normele europene. Ele au salutat iniţiativa deputatului Stavrositu şi speră într-o îmbunătăţire a situaţiei existente. Directorul Grădiniţei nr. 6, Leontina Foarfece, a informat că unitatea funcţionează într-un imobil construit în 1969, care n-a mai fost renovat de atunci. „Am solicitat sprijinul RAEDPP Constanţa , avem promisiuni, dar nu se ştie când şi cum se va interveni. Din păcate, grădiniţa nu e dotată nici măcar la standarde minimale", a declarat Foarfecă. Un alt aspect semnalat se referă la grădiniţele 4, 11 şi 20, care, de doi ani, funcţionează în sediul fostei şcoli nr. 13, situaţie ce nu permite trecerea la programul prelungit, în pofida solicitărilor venite de la părinţi. Deputatul PD-L a fost informat şi cu privire la cazul grădiniţei nr. 1, care pe 10 mai riscă să rămână fără sediu. Aceasta funcţionează, de cinci ani, într-o clădire retrocedată, iar prelungirea contractului de închiriere este pus sub semnul întrebării. O situaţie similară există şi la Grădiniţa nr. 5. „Programul referitor la construcţia de clădiri în municipiul Constanţa este limitat şi afectează procesul instructiv-educativ la acest nivel", au concluzionat managerii de grădiniţe.
Deputatul Maria Stavrositu a recunoscut că traversăm o situaţie dificilă, inclusiv în domeniul învăţământului preşcolar, însă a explicat că bugetul de stat pe 2009 este strâns şi, în contextul crizei economice, pentru o perioadă, nu vom putea asista la progrese fantastice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fgd-1

28 Feb, 2009 00:02

Felicitari doamnei deputat Maria Stavrositu.De asemenea personalitati politice avem nevoie,care sa treaca concret de la vorbe la fapte.Sufletul si inima dvs. este alaturi de copii,de binele lor si cu certitudune,atunci cand vor creste mari,cineva le va povesti despre binele facut generatiei tinere.Suntem alaturi de dvs.,va iubim si va stimam.Cu respect,un admirator.

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 544

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1045

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 505

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 638

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1643

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 458

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575