Mariana Gaju nu se considera "amazoana"

Femeile social-democrate s-au intrunit, sambata, in sedinta Comitetului Executiv al organizatiei lor. Spre deosebire de CEx al PSD, desfasurat la Mamaia, in urma cu o saptamana, la Bucuresti nu s-a lasat cu sanctiuni.

La eveniment a participat si presedintele PSD, Mircea Geoana, care a declarat ca electoratul are de ales intre doua tipuri de femei in politica romaneasca: femeie inger pazitor al familiei si cele cu "decolteu si creiere mici". Desi declaratia sa s-a vrut ca un atac indreptat impotriva femeilor din celelalte formatiuni politice, in special a celor democrat-liberale, cuvintele, alese fara prea multa diplomatie de Geoana, au reusit sa deranjeze atat reprezentantele sexului frumos din alte formatiuni, dar si pe cele social-democrate, etichetate de liderul lor si ca "amazoane". Rezultatul: Mircea Geoana a fost criticat de mai multe femei social-democrate pentru apelativele utilizate in debutul sedintei CEx a organizatiei, ele sustinand ca termenul "amazoane" si viziunea "inger pazitor al familiei" versus "decolteu si creiere mici" nu trebuiau sa se regaseasca in discursul sau. Una dintre social-democratele care au reactionat la discursul cu tente misogine al lui Mircea Geoana a fost primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, presedinta organizatiei judetene de femei Constanta a PSD. "Ma enerveaza si termenul de amazoana si ca este dictata vestimentatia unei femei. Tinuta tine de fiecare", a spus Mariana Gaju. Desi a recunoscut ca eticheta de "amazoane", aplicata de liderul PSD, nu este gresita, pentru ca simbolizeaza puterea, Mariana Gaju a afirmat ca nu se considera a fi o amazoana. Pe de alta parte, ea i-a dat dreptate sefului ei pe linie de partid, afirmand ca o femeie trebuie "sa aiba demnitate si prin tinuta vestimentara". O reactie a avut si colega ei de partid, o consiliera din Iasi, care a apreciat ca termenul de amazoana este unul "de senzatie", subliniind ca o femeie trebuie sa fie impecabila in politica. In ce priveste vestimentatia, social-democrata ieseanca a mai spus ca "tine de posibilitatea si gusturile fiecareia". In cadrul intrevederii cu femeile social-democrate, liderul PSD, Mircea Geoana, s-a aratat convins ca, in toamna, toata lumea "va fredona ", facand referire la culoarea PSD. El a mai spus ca PSD prefera "modelul femeilor serioase".

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 426

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 339

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 357

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 510

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 625

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3284

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13532

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 881

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 855

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1909

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1285

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2716

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6682

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 790

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 1058