Politic

Mariana Gâju, preocupată de viitorul educaţiei Grădiniţă ultramodernă la Cumpăna

Cumpana_1.jpgZeci de părinţi şi copii din Cumpăna au participat vineri la evenimentul de inaugurare a Grădiniţei Florilor din localitate. Alături de primarul comunei, ec. Mariana Gâju, au luat parte la activitate senatorul Alexandru Mazăre,deputaţii PSD Manuela Mitrea şi Eduard Martin, şeful Spitalului Isis, Mohamed Zaher, precum şi directorul ABC Val, Vasile Costea.

Nouă grădiniţă este construită la cele mai înalte standarde, are o capacitate de 250 de locuri şi este prevăzută cu zece săli de clasă, vestiare, dormitoare, bucătărie şi săli de mese. Construcţia ei a costat 1,7 milioane de lei. La momentul inaugural, primarul Mariana Gâju a anunţat că între Primăria Cumpăna şi spitalul privat Isis a fost încheiat un parteneriat prin care micuţii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani şi mămicile însărcinate vor beneficia de 2 consultaţii gratuite pe an. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a ţinut să împărtăşească celor prezenţi această colaborare, mărturisind că ea reprezintă, la fel ca şi grădiniţa, un dar pe care-l oferă copiilor din comună de 1 Iunie. Toţi invitaţii au fost primiţi cu pâine şi sare, iar un sobor de preoţi condus de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Împreună cu directorul grădiniţei, primarul a dezvelit placa inaugurală de pe clădire, pe care au fost înscrise, nu întâmplător, următoarele două citate: „Există întotdeauna, în copilăria noastră, un moment când o uşă se deschide şi lasă viitorul să intre" (Deepak Chopra) şi „Astfel, ca un foc uitat, copilăria se poate aprinde din nou oricând în noi". După tăierea panglicii inaugurale, părinţii şi copiii au fost invitaţi să viziteze noua grădiniţă.

Construcţia, realizată în trei ani de zile

Cumpana_3.jpg

Construcţia unităţii preşcolare a fost realizată în perioada 13 noiembrie 2009 - 31 mai 2012. Primarul Mariana Gâju a precizat că în acest loc a funcţionat încă din anul 1958 prima grădiniţa a comunei, care era amenajată într-un conac. În acelaşi perimetru, timp de trei ani s-a lucrat pentru ca astăzi copiii din comună să beneficieze de un loc modern. Cât timp clădirea s-a aflat în lucrări de consolidare şi extindere, prichindeii au învăţat într-un spaţiu amenajat în sala de sport. Mariana Gâju a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi în privinţa finanţării. Mai precis, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri doar pentru proiectarea lucrării. Urmarea? Timp de un an construcţia a fost stopată şi reluată apoi din fonduri proprii. Nici la această dată nu a fost plătită integral lucrarea, primarul Mariana Gâju nădăjduind că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va acorda fondurile necesare achitării construcţiei.

Diplome de excelenţă pentru cei care au contribuit la realizarea lucrării

Cumpana_2.jpg

La finalul evenimentului, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a împărţit diplome de excelenţă celor care au ajutat la construirea grădiniţei. Au fost premiaţi Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, Teodor Ioan - arhitectul proiectului, Vasile Costea de la SC ABC Val - constructorul grădiniţei, Marius Glodeanu - specialist în cadrul ABC Val, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Lucian Sergiu Asanache, din partea SC Gepeto SRL - agentul economic care a asigurat mobilierul, dar şi sponsorii Valeria Vasile, Emil Dobre şi fostul director al Direcţiei de Tineret şi Sport, Elena Frîncu, cetăţean de onoare al comunei. De asemenea, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a primit şi un album cu fotografii de la evenimentele la care acesta a participat în ultimii opt ani la Cumpăna. Primarul Radu Ştefan Mazăre a fost felicitat public de către Mariana Gâju, primăriţa mulţumindu-i acestuia pentru adoptarea unei hotărâri de Consiliu Municipal privind reabilitarea drumului ce leagă Constanţa de comuna Cumpăna, în zona Km 5, care va ajuta la descongestionarea traficului de la bifurcaţie spre Km 5.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii din Cumpăna, invitaţi la petrecerea de Valentine's Day. Ce surprize le-a pregătit autoritatea publică locală

13 Feb 2019 484

Eveniment cultural organizat de Primăria Cumpăna Proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital susţinut de violonistul Sabin Penea

07 Feb 2019 389

La Cumpăna s-a disputat faza judeţeană a Campionatului Naţional de juniori 4. Cine merge la etapa pe euroregiuni (galerie foto)

28 Jan 2019 807

Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Mica Unire „De fiecare dată, marile sărbători ale poporului român ne adună pe toţi cei cu inima română“ (galerie foto)

25 Jan 2019 499

Dotări noi pentru căminul cultural Primăria Cumpăna cumpără costume populare şi de dans modern (document)

17 Jan 2019 510

Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Cumpănă prin evenimentul "Dor de Eminescu"

14 Jan 2019 427

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 1124

Daruri pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Cumpăna (galerie foto)

20 Dec 2018 604

An cu rezultate de excepţie Cei mai buni sportivi şi antrenori de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi la „Gala Sportului Cumpănean“ (galerie foto)

17 Dec 2018 809

Burse pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, oferite de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

15 Dec 2018 742

Spectacol, premieri şi cadouri de la Moş Crăciun, la Cumpăna, la „Gala Sportului Cumpănean“

13 Dec 2018 523

Sondaj de opinie Ce părere au constănţenii despre noile autobuze Isuzu cumpărate de Primăria Constanţa?

10 Dec 2018 516

Moş Nicolae a ajuns la elevii din comuna Cumpăna încărcat cu daruri (galerie foto)

08 Dec 2018 574

Elevii claselor primare din Cumpăna, vizitați de Moș Nicolae (galerie foto)

06 Dec 2018 458

Suită de evenimente de Ziua Naţională a României, la Cumpăna. Monumentul „Memorialul Eroilor“, sfinţit de ÎPS Teodosie (galerie foto)

03 Dec 2018 630