Politic

Mariana Gâju, preocupată de viitorul educaţiei Grădiniţă ultramodernă la Cumpăna

Cumpana_1.jpgZeci de părinţi şi copii din Cumpăna au participat vineri la evenimentul de inaugurare a Grădiniţei Florilor din localitate. Alături de primarul comunei, ec. Mariana Gâju, au luat parte la activitate senatorul Alexandru Mazăre,deputaţii PSD Manuela Mitrea şi Eduard Martin, şeful Spitalului Isis, Mohamed Zaher, precum şi directorul ABC Val, Vasile Costea.

Nouă grădiniţă este construită la cele mai înalte standarde, are o capacitate de 250 de locuri şi este prevăzută cu zece săli de clasă, vestiare, dormitoare, bucătărie şi săli de mese. Construcţia ei a costat 1,7 milioane de lei. La momentul inaugural, primarul Mariana Gâju a anunţat că între Primăria Cumpăna şi spitalul privat Isis a fost încheiat un parteneriat prin care micuţii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani şi mămicile însărcinate vor beneficia de 2 consultaţii gratuite pe an. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a ţinut să împărtăşească celor prezenţi această colaborare, mărturisind că ea reprezintă, la fel ca şi grădiniţa, un dar pe care-l oferă copiilor din comună de 1 Iunie. Toţi invitaţii au fost primiţi cu pâine şi sare, iar un sobor de preoţi condus de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Împreună cu directorul grădiniţei, primarul a dezvelit placa inaugurală de pe clădire, pe care au fost înscrise, nu întâmplător, următoarele două citate: „Există întotdeauna, în copilăria noastră, un moment când o uşă se deschide şi lasă viitorul să intre" (Deepak Chopra) şi „Astfel, ca un foc uitat, copilăria se poate aprinde din nou oricând în noi". După tăierea panglicii inaugurale, părinţii şi copiii au fost invitaţi să viziteze noua grădiniţă.

Construcţia, realizată în trei ani de zile

Cumpana_3.jpg

Construcţia unităţii preşcolare a fost realizată în perioada 13 noiembrie 2009 - 31 mai 2012. Primarul Mariana Gâju a precizat că în acest loc a funcţionat încă din anul 1958 prima grădiniţa a comunei, care era amenajată într-un conac. În acelaşi perimetru, timp de trei ani s-a lucrat pentru ca astăzi copiii din comună să beneficieze de un loc modern. Cât timp clădirea s-a aflat în lucrări de consolidare şi extindere, prichindeii au învăţat într-un spaţiu amenajat în sala de sport. Mariana Gâju a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi în privinţa finanţării. Mai precis, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri doar pentru proiectarea lucrării. Urmarea? Timp de un an construcţia a fost stopată şi reluată apoi din fonduri proprii. Nici la această dată nu a fost plătită integral lucrarea, primarul Mariana Gâju nădăjduind că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va acorda fondurile necesare achitării construcţiei.

Diplome de excelenţă pentru cei care au contribuit la realizarea lucrării

Cumpana_2.jpg

La finalul evenimentului, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a împărţit diplome de excelenţă celor care au ajutat la construirea grădiniţei. Au fost premiaţi Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, Teodor Ioan - arhitectul proiectului, Vasile Costea de la SC ABC Val - constructorul grădiniţei, Marius Glodeanu - specialist în cadrul ABC Val, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Lucian Sergiu Asanache, din partea SC Gepeto SRL - agentul economic care a asigurat mobilierul, dar şi sponsorii Valeria Vasile, Emil Dobre şi fostul director al Direcţiei de Tineret şi Sport, Elena Frîncu, cetăţean de onoare al comunei. De asemenea, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a primit şi un album cu fotografii de la evenimentele la care acesta a participat în ultimii opt ani la Cumpăna. Primarul Radu Ştefan Mazăre a fost felicitat public de către Mariana Gâju, primăriţa mulţumindu-i acestuia pentru adoptarea unei hotărâri de Consiliu Municipal privind reabilitarea drumului ce leagă Constanţa de comuna Cumpăna, în zona Km 5, care va ajuta la descongestionarea traficului de la bifurcaţie spre Km 5.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Manifestǎri prilejuite de „Ziua Eroilor – Sǎrbǎtoarea Înǎlțǎrii Domnului”, la Cumpăna

05 Jun 2019 511

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 978

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 631

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 848

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 865

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 448

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 635

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 531

Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită la Cumpăna

14 May 2019 317

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 630

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 902

Imagini de la eveniment Complexul Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat astăzi la Cumpăna (galerie foto)

09 May 2019 1199

Complex Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat la Cumpăna. Mai mulți miniștri sunt invitați la eveniment

07 May 2019 958

Prefectul județului Constanța a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna

03 May 2019 475

Muzică şi foc de tabără, la serbarea câmpenească de 1 Mai Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Ziua Muncii (galerie foto)

02 May 2019 707