Mariana Mircea continua lupta cu primarul Hansa, la tribunal

1201119320.jpg

Fostul lider al femeilor liberale din judetul Constanta si ex-candidatul PNL la europarlamentare, Mariana Mircea, incearca sa isi faca dreptate in instanta

Convinsa ca inlaturarea sa din Partidul National Liberal si din Consiliul Local Cernavoda au fost facute cu incalcarea prevederilor statutare si legale in vigoare, Mariana Mircea este decisa sa nu cedeze atat de usor "jocurilor politice". In data de 22 ianuarie anul curent, fostul presedinte al organizatiei judetene de femei a PNL Constanta, a solicitat Tribunalului Constanta "suspendarea executarii actului administrativ si anularea actului emis de autoritatile publice locale". Paratii sunt Consiliul Local Cernavoda si filiala partidului National Liberal Constanta. Conform legislatiei in vigoare, incetarea unui mandat de consilier local poate surveni si in urma unei adrese inaintata Consiliului Local de catre conducerea formatiunii politice care l-a sustinut, prin care se confirma ca nu mai este membru acelui partid. Marian Mircea sustine ca decizia de incetare a mandatului sau de ales local in sedinta extraordinara a Consiliului Local Cernavoda "s-a facut intr-o graba incredibila si fara a avea o decizie de excludere din PNL definitiva". Ea este de parere ca excluderea sa a fost nestatutara atata timp cat nu fusese informata in scris si nu participase la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Constanta cand s-a luat aceasta decizie. Mariana Mircea a contestat decizia la Comisia de onoare si arbitraj PNL Constanta. Maine, ea va participa la sedinta acestei structuri care ii va lua in discutie contestatia si va lua o decizie. "Fara a avea o decizie definitiva a excluderii mele din PNL, Consiliul Local Cernavoda este privat, acum, de un consilier", a afirmat Mircea. Chiar si-n contextul prezentat, ea nu exclude posibilitatea ca, in sedinta ordinara a CL Cernavoda programata pentru data de 28 ianuarie, filiala locala a PNL sa propuna o alta persoana care sa preia mandatul sau. "Indiferent cine va fi validat, acea persoana nu-si va putea incepe activitatea de consilier pana ce instanta nu va clarifica situatia mea", a conchis Mariana Mircea.

Vrea sa afle adevarul

Tot in data de 22 ianuarie, fostul consilier local PNL l-a chemat in instanta pe primarul orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa. Actiunea se va judeca pe contencios administrativ si vizeaza un "litigiu privind achizitiile publice". Demersul sau a venit ca urmare a nerespectarii de catre edil a unei solicitari formulate in noiembrie 2007. Atunci, Mariana Mircea i-a cerut primarului Hansa sa prezinte o situatie a cheltuirii banilor publici pe perioada anului 2007. La sedinta extraordinara a Consiliului Local Cernavoda din data de 14 ianuarie anul curent, edilul a sustinut ca el a prezentat acea situatie in cadrul intrunirii consilierilor din decembrie 2007, insa, Mariana Mircea n-ar fi fost atenta. "Mi se parea normal ca situatia solicitata de mine sa fie prezentata in scris, datata si semnata, dar n-a fost asa. Gheorghe Hansa nu a redactat nimic in acest sens", sustine fostul consilier local. Ea considera ca "jocurile politice continua", iar informarea primita pe 14 ianuarie "este incompleta". Pana la primul termen stabilit de instanta in acest dosar, Mariana Mircea s va consulta cu avocatul sau si va analiza situatia. Poate, pana atunci, seful administratiei publice locale din Cernavoda, va binevoi sa prezinte comunitatii, la o adica, modul in care a fost cheltuit bugetul urbei si in buzunarele caror firme au ajuns banii contribuabililor.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 316

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 374

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 659

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 570

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 533

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 755

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 782

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14198