Mazăre „Domnule doctor, felicitări!"

spitalul_judetean_inaugurare_clinica_de_chirurgie_cardiovasculara_14.jpgClinica de Chirurgie Cardiovasculara, catalogata drept una dintre cele mai moderne din Europa si chiar din Occident, a fost inaugurata, ieri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Spre deosebire de alte unitati similare din tara, cea condusa de prof. univ. dr. Mircea Patrut nu este dotata cu aparatura de calitate indoielnica. Clinica de Chirurgie Cardiovasculara are in dotare 45 de paturi, dintre care zece fac parte din compartimentul de Anestezie Terapie Intensiva. Saloanele dotate la standarde occidentale si cele doua blocuri operatorii cu aparatura de ultima ora sunt noutati atat pentru medicii care lucreaza in cadrul celei mai mari unitati din judet, cat si pentru constantenii care au fost internati pana acum in Spitalul Clinic de Urgenta. La inaugurarea clinicii, unde se vor realiza interventii chirurgicale de mare risc, a fost prezent Inalt Preasfintitul Teodosie, care a sfintit locul si si-a exprimat increderea in profesionalismul echipei conduse de prof. univ. dr. Patrut. Seful Clinicii a fost laudat si de edilul Constantei, insotit, la deschiderea oficiala, de un intreg alai de PSD-isti. "Felicitari, domnule doctor!", i-a transmis edilul.

Mama primarului, operata de Patrut

La deschiderea Clinicii, care a costat Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii zece milioane de euro, a fost prezenta si Gabriela Mazare. In ziua alegerilor, mama edilului a fost operata pe cord de prof. univ. dr. Mircea Patrut si Alexander Tejas, sef al unei Clinici din Germania care s-a infratit cu cea din Constanta. "Stiam foarte putin despre ceea ce ma asteapta. De abia acum, cand mi-a explicat domnul profesor, am realizat ce mi s-a facut. Sigur ca as fi preferat sa o fac in tara, sa am familia, rudele aproape, dar nu s-a putut. Am mers pe mana sigura a domnului doctor, dar de acum incolo, cei care au nevoie de ajutor se pot adresa profesorului Patrut, cu toata increderea", a declarat mama edilului, Gabriela Mazare. Primarul Constantei si-a aratat increderea in echipa de specialisti, spunand ca, daca interventia pe cord ar fi suferit amanare, operatia ar fi avut loc in clinica lui Patrut.

spitalul_judetean_inaugurare_clinica.jpgVasile Sarbu va fi urmatorul

Pe viitor, se vrea modernizarea tuturor sectiilor din cea mai mare unitate sanitara din judet. Prof. univ. dr. Vasile Sarbu si Catalin Grasa, fostul director al unitatii sanitare, vor beneficia de sprijinul autoritatilor locale pentru realizarea unei alte clinici, la fel de moderne. Cel putin asa au promis Alexandru si Radu Mazare. Sarbu a declarat ca, la inceput, a fost sceptic privind reusita colegului sau, dar, dupa un tur al clinicii, s-a declarat "emotionat" de dotarile pe care le-a vazut. Profesorul a declarat ca a vizitat cele mai moderne spitale din lume, printre care se numara unitati sanitare din Los Angeles si Tokio, dar clinica "nu este cu nimic sub ele", ba mai mult, unele dotari sunt cu mult deasupra celor din America sau Japonia.

Primele operatii

Doi pacienti, unul din Constanta, altul din Capitala, au suferit, ieri, primele interventii chirurgicale realizate in Clinica de Chirurgie Cardiovasculara. "Prima va fi o interventie pe arterele care duc sangele la creier, arterele carotide, pe care colesterolul si grasimile din sange s-au depus, le-au ingustat si lasa o cantitate tot mai mica de sange care sa ajunga la creier. Pacientul respectiv are simptome de insuficienta cerebrala si este unul dintre cazurile fericite, pentru ca este inainte de un accident vascular cerebral, in urma caruia pacientul respectiv ar ramane paralizat, in cel mai bun caz. Urmatoarea operatie se va face pe arterele care duc sangele la picioare. Vom face un bypass, pe portiunea in care artera nativa este infundata", a declarat prof. univ. dr. Mircea Patrut, inainte de a intra in blocul operator.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 394

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 501

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 204

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 542

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 502

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 887

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 809

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 222

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 803

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 912

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 753

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 927

În județul Sibiu Un șofer băut a lovit un polițist rutier, aflat în timpul controlului. Ce alcoolemie i-a fost găsită

20 Apr 2024 457

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Sibioara

20 Apr 2024 950

Infotrafic Circulația rutieră este oprită pe DN 22, pe ambele sensuri de mers, din cauza accidentului de la Sibioara, județul Constanța

20 Apr 2024 647