Mazare si Constantinescu au inceput sa iubeasca procurorii

Trei NUP-uri dintr-o lovitura

# Doua familii care locuiesc in case nationalizate retrocedate de primarie se vor alege cu plangeri penale pentru denunt calomnios

Cazurile de retrocedare a imobilelor si terenurilor din municipiul Constanta au reprezentat in ultimul an si jumatate tema de acasa pentru procurorii anticoruptie. Daca in privinta retrocedarilor terenurilor cercetarile procurorilor continua, la capitolul imobile, oamenii legii nu prea au ce imputa primarului Radu Mazare.Edilul a prezent ieri trei cazuri in care procurorii au dat rezolutii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in doua cazuri de retrocedari ale unor case nationalizate.Potrivit procurorilor DNA - Oana Blendea si procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta - Diana Ilicea, in urma plangerilor penale formulate de familia Andrei Gabriela si Stefan si Mina Salamon si Clementina Craciun prin care se solicitau cercetari fata de infractiunile de luare si dare de mita si trafic de influenta - s-a dispus in primul caz neinceperea urmaririi penale fata de primarul Radu Mazare si directorul RAEDPP, Radu Babus, intrucat fapta nu exista. In cel de-al doilea caz, s-a dispus NUP fata de primarul Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, Constantin Racu, Ramona Dospinescu, Nora-Alina Ceoriceanu si Andrei Sozanski - membri in comisia de retrocedare, pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, intrucat fapta nu exista.Radu Mazare si Nicusor Constantinescu au anuntat ieri ca vor face la randul lor plangeri penale pentru denunt calomnios catre fostii chiriasi ai RAEDPP, deoarece au convingerea ca demersurile acestora au fost fie din rea-credinta, fie concertate la sugestia unor dusmani politici.NUP in cazul hotel "Flora"Intr-o alta speta, procurorul DNA Constanta, Beatrice Sisman, a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale fata de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu deoarece in urma cercetarilor s-a demonstrat ca nu s-au intrunit elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Este vorba despre o cercetare inceputa inca de anul trecut, cand politistii Serviciului de Investigare Antifrauda din cadrul IJP s-au autosesizat in legatura cu aparitia unor materiale de presa care vizau afacerile primarului si ale presedintelui CJC. Printr-o hotarare de Consiliu Local 193/2001, aproximativ 15.000 mp erau trecuti in proprietatea SC Mamaia, suprafata pe care era construit complexul Flora, proprietate a SC Xenotti SRL, in care erau actionari si cei doi. Mazare a precizat ca autosesizarea politistilor a avut loc la trei luni de la schimbarea puterii, iar cercetarea prealabila s-a efectuat fara instiintarea presupusilor "faptuitori".Multumim din inima procurorilorSurescitati, atat Mazare cat si Constantinescu au adresat multumiri procurorilor care au solutionat favorabil plangerile penale. Cei doi au precizat ca nu-i cunosc personal pe acestia insa apreciaza ca nu s-au garbovit la indemnuri politice asa cum fac altii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 587

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 520

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 642

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 702

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 759

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3389

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14082

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1344

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2828