Mazare sustinut de partidul lui Gusa

1203106516.jpg

Partidul Initiativa Nationala il sustine pe actualul primar, Radu Mazare la alegerile din mai * Liderii de la centru ai PSD s-au aratat incantati, argumentand ca "interesul Constantei e mai presus decat cel al partidului"

In sala de conferinte a Hotelului Malibu a avut loc, ieri, o intalnire cu reprezentantii presei sustinuta de vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru. Scopul acestei reuniuni a reprezentat-o lansarea candidatului PIN pentru Primaria Constanta. Inca de ieri, cand s-a convocat presa pentru anuntarea candidatului la Primarie, au aparut o serie de speculatii. Acestea s-au dovedit a fi intemeiate in momentul in care vicepresedintele PIN a declarat sprijinul pe care il acorda actualului primar. "PIN a decis ca la Constanta sa sustina candidatura lui Radu Mazare si va propune in perioada urmatoare o lista de consilieri tineri si profesionisti care, impreuna cu primarul, sa colaboreze in proiectele deja initiate si in cele ce vor urma", a adaugat Lavinia Sandru. Avand in vedere ca electoratele PIN si PSD sunt diferite, diferenta o face generatia de oameni tineri care se afla in partidul condus de Cosmin Gusa. Sandru a mai precizat ca sunt oameni care nu se regaseau in gesturile pe care le facea PSD, ci mai mult in cele ale lui Radu Mazare. Pentru a inlatura inca o data suspiciunea acestui sprijin, Sandru a mai adaugat ca "in anul 2000, atunci cand primarul era in campanie electorala pentru primarie, Cosmin Gusa l-a sustinut pe Mazare si nu era om politic, era doar directorul unui mare trust de presa din Romania". Este bine stiut ca presedintele PIN, Cosmin Gusa, a petrecut numeroase vacante in compania liderului PSD local, atitudinea de fata putand fi considerata drept una fireasca.

"Am fost flatat de propunerea Laviniei Sandru"

La propunerea privind sprijinul, actualul primar s-a aratat a fi fost incantat, acceptul venind in scurt timp. Primarul, insa, a uitat ca el face parte din alta formatiune politica, iar alaturarea lui de PIN ii poate irita pe liderii de la centru. In acest context, Mazare a spus ca "cei pe care i-am informat de la centru s-au aratat incantati, interesul Constantei fiind mai presus decat cel al partidului". De asemenea, atitudinea neloiala fata de listele de consilieri PSD i-ar putea aduce acuze si din partea colegilor de partid. Drept argument al deciziei sale, Mazare a etalat cu atitudinea vesnic sigura, de invingator ca exista multi cetateni care il voteaza pe el si nu voteaza PSD-ul. Primarul sustine ca are nevoie de oameni bine pregatiti cu care sa colaboreze pentru terminarea proiectelor in consiliul local, altii decat cei care se regasesc acum in componenta. In viziunea acestuia, membrii PIN indeplinesc aceste criterii. Increzator in imaginea pe care o are in randul constantenilor, cu vesnica sa nonsalanta, Mazare a adaugat: "le spun cetatenilor care vor sa ma voteze pe mine si care simt inauntrul lor ca nu pot vota PSD-ul, sa voteze PIN pentru Consiliul Local". Acest gest al PIN are si un precedent. La sfarsitul saptamanii trecute a fost lansata sustinerea actualului primar de Slatina a lui Darius Valcov, membru PD-L. "O sa mai facem gesturi de acest gen acolo unde vom vedea ca exista oameni valorosi care au nevoie de sustinerea noastra. Noi avem capacitatea de a-i recunoaste", a conchis Lavinia Sandru.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 663

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 451

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 528

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 705

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13895

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 883

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1301

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2790

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6807

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 809