Politic

Membru USR, în prima linie în lupta împotriva coronavirusului “Mă echipez și mă dezechipez pe dană și mă dezinfectez să nu contaminez mașina în care fug spre altă navă”


Semiran Abdurefi este asistentă de sănătate publică la DSP Constanța, la cabinetul medico-sanitar de frontieră și vaccinări internaționale a Portului Constanța, de 13 ani. Adică unul dintre punctele 0 în privința triajului în vreme de pandemie. Femeia este membru al organizației județene USR , filiala Mangalia.

“Lucrează în prima linie de stopare a răspândirii coronavirusului încă de pe 25 ianuarie, de când au început să vină navele din China și exista pericolul de a transporta virusul. De atunci e într-o stare de alertă și presiune constantă. Munca ei înseamnă să facă inspecția sanitară a navelor și a echipajelor, triaje epidemiologice, pentru a se asigura că niciun virus nu intră în România odată cu acostarea navelor în toate cele trei porturi în care Semiran lucrează, Constanța, Midia și Agigea” susțin reprezentanții USR Constanța.

Din ianuarie până astăzi, asistenta medicală spune că volumul de muncă e foarte mare și este nevoită să își neglijeze familia. Pe lângă dinamica în care se desfășoară totul, împreună cu expunerea constantă la o posibilă infecție, și procesul de lucru este mai dificil.
“În perioada asta mă echipez pe dană, locul în care acostează navele, acolo mă și dezechipez, imediat după ce cobor mă dezinfectez ca să nu contaminez mașina în care mă iau colegii și fug spre altă navă”. La începutul epidemiei nici echipamentele de protecție nu erau destule, le lipseau în special măștile cu filtru. Acum Semiran și colegii săi au câte una pe tură. Spune că echipamentele sunt esențiale în această vreme. De aceea, împreună cu membrii USR Mangalia, a donat materiale sanitare spitalului din oraș, după ce sora ei, asistentă medicală în spital, i-a cerut ajutorul fiindcă intra în sala de operație echipată necorespunzător. “Nici acum nu au destule materiale. Atât sora mea cât și colegii ei își sterilizează măștile după câteva ore de lucru, își scriu numele pe ele ca să le recunoască și apoi le refolosesc” – explică Semiran Abdurefi.

În ciuda muncii solicitante, și a zecilor de ore de muncă suplimentară, asistenta medicală spune că nu există un job care i s-ar fi potrivit mai bine: ”Îmi place la nebunie ce fac pentru că e o muncă care se desfășoară în condiții grele și nu oricine poate rezista, dar mai ales pentru că interacționez cu oameni de pe tot globul. Cred că o să fac triaje până la pensie”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Eforie caută societate pentru furnizarea de servicii veterinare pentru câinii fără stăpân (document)

29 Jun 2020 289

Un cunoscut medic a fost găsit spânzurat!

16 Jun 2020 1187

Penitenciarul spital Poarta Albă caută medic dentist (document)

11 Jun 2020 560

La slujbă a participat și soția proaspătului preot Cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea a fost hirotonit azi preot. Ce i-a urat ÎPS Teodosie (video)

08 Jun 2020 6490

Cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea, hirotonit preot Sărbători importante în Arhiepiscopia Tomisului. Întemeierea unei noi mânăstiri

02 Jun 2020 5760

Spitalul ''Bagdasar-Arseni'' confirmă 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitate, dar infirmă existenţa unui focar

01 Jun 2020 833

#ConstantaEsteBine Tricou cu poza și semnătura Simonei Halep dăruit de campioană unei bătrâne de 84 de ani din București

01 Jun 2020 2055

Legături cu Dosarul Retrocedărilor din Constanța Cunoscutul medic Alexandru Octavian Șerban, vizat de o decizie definitivă a Curții Supreme

30 May 2020 3388

Încă 11 persoane au decedat, în urma infectării cu coronavirus. Printre victime, un medic

19 May 2020 1685

Virgil Musta, medic boli infecțioase, avertizează - „Este o bombă cu efect întârziat”

17 May 2020 2063

A fost ridicată starea de urgență. Vom avea nevoie de cardul de sănătate în perioada stării de alertă?

16 May 2020 2923

Celebrul medic constănțean Victor Loghin va fi condus, astăzi, pe ultimul drum. Contul său de Facebook este plin de mesaje

13 May 2020 7601

Medic anestezist din Constanța, judecat de moartea unei paciente. Ședința de judecată de azi nu va mai avea loc

13 May 2020 2010

Incredibil! A încetat din viață unul dintre cei mai buni medici ORL ai Constanței

11 May 2020 3822

Declarație de avere – Anca Marilena Claponea, medic primar inspector la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

09 May 2020 1203