Membru USR, în prima linie în lupta împotriva coronavirusului “Mă echipez și mă dezechipez pe dană și mă dezinfectez să nu contaminez mașina în care fug spre altă navă”


Semiran Abdurefi este asistentă de sănătate publică la DSP Constanța, la cabinetul medico-sanitar de frontieră și vaccinări internaționale a Portului Constanța, de 13 ani. Adică unul dintre punctele 0 în privința triajului în vreme de pandemie. Femeia este membru al organizației județene USR , filiala Mangalia.

“Lucrează în prima linie de stopare a răspândirii coronavirusului încă de pe 25 ianuarie, de când au început să vină navele din China și exista pericolul de a transporta virusul. De atunci e într-o stare de alertă și presiune constantă. Munca ei înseamnă să facă inspecția sanitară a navelor și a echipajelor, triaje epidemiologice, pentru a se asigura că niciun virus nu intră în România odată cu acostarea navelor în toate cele trei porturi în care Semiran lucrează, Constanța, Midia și Agigea” susțin reprezentanții USR Constanța.

Din ianuarie până astăzi, asistenta medicală spune că volumul de muncă e foarte mare și este nevoită să își neglijeze familia. Pe lângă dinamica în care se desfășoară totul, împreună cu expunerea constantă la o posibilă infecție, și procesul de lucru este mai dificil.
“În perioada asta mă echipez pe dană, locul în care acostează navele, acolo mă și dezechipez, imediat după ce cobor mă dezinfectez ca să nu contaminez mașina în care mă iau colegii și fug spre altă navă”. La începutul epidemiei nici echipamentele de protecție nu erau destule, le lipseau în special măștile cu filtru. Acum Semiran și colegii săi au câte una pe tură. Spune că echipamentele sunt esențiale în această vreme. De aceea, împreună cu membrii USR Mangalia, a donat materiale sanitare spitalului din oraș, după ce sora ei, asistentă medicală în spital, i-a cerut ajutorul fiindcă intra în sala de operație echipată necorespunzător. “Nici acum nu au destule materiale. Atât sora mea cât și colegii ei își sterilizează măștile după câteva ore de lucru, își scriu numele pe ele ca să le recunoască și apoi le refolosesc” – explică Semiran Abdurefi.

În ciuda muncii solicitante, și a zecilor de ore de muncă suplimentară, asistenta medicală spune că nu există un job care i s-ar fi potrivit mai bine: ”Îmi place la nebunie ce fac pentru că e o muncă care se desfășoară în condiții grele și nu oricine poate rezista, dar mai ales pentru că interacționez cu oameni de pe tot globul. Cred că o să fac triaje până la pensie”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Loredana Chircu, doctorița decedată la spitalul Heka, înmormântată la Cimitirul Municipal din Constanța

08 May 2021 7199

Oficial! DNA face primele precizări în legătură cu dosarul medicului de familie Cristina Chiriloaie, din Constanța

05 May 2021 1895

Ce spune prefectul județului Tulcea. 28 de medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete

05 May 2021 398

Începe campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Iată câte cadre medicale sunt implicate la Constanța

04 May 2021 614

Incinerarea doctoriței Loredana Chircu, decedată la spitalul Heka, suspendată! Avem motivarea judecătorilor

04 May 2021 3645

RO Vaccinare 3.035 de medici de familie din toată țara vor începe să vaccineze în cabinetele proprii. Situația la Constanța

03 May 2021 1013

Reacția mamei medicului decedat la spitalul Heka, după sentința Judecătoriei Constanța (video)

29 Apr 2021 14020

Constanța Avocata și mama doctoriței decedate la spitalul Heka fac precizări importante după moartea acesteia (video)

29 Apr 2021 5406

ZIUA LIVE. România, pe primul loc la mortalitatea cauzată de cancerul de col ulterin. Medicul Dragoș Brezeanu, despre prevenția acestei boli

29 Apr 2021 1296

ZIUA LIVE. Doctorul Dragoș Brezeanu, detalii despre prevenția cancerului de col uterin

28 Apr 2021 642

ZIUA LIVE. Despre prevenția cancerului de col uterin, cu dr. Dragoș Brezeanu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie

27 Apr 2021 1480

Conducerea Spitalului Județean Constanța deplânge dispariția fulgerătoare a Loredanei Chircu, medicul decedat în spitalul Heka

26 Apr 2021 2761

Constanța Femeia găsită decedată în spitalul Heka este medic specialist! Avea doar 38 de ani

25 Apr 2021 3933

Constanța Femeie găsită fără suflare într-o cameră a spitalului Heka (video)

25 Apr 2021 4008

Post vacant la Unitatea Militară 02049 din Constanța

25 Apr 2021 908