Membru USR, în prima linie în lupta împotriva coronavirusului “Mă echipez și mă dezechipez pe dană și mă dezinfectez să nu contaminez mașina în care fug spre altă navă”


Semiran Abdurefi este asistentă de sănătate publică la DSP Constanța, la cabinetul medico-sanitar de frontieră și vaccinări internaționale a Portului Constanța, de 13 ani. Adică unul dintre punctele 0 în privința triajului în vreme de pandemie. Femeia este membru al organizației județene USR , filiala Mangalia.

“Lucrează în prima linie de stopare a răspândirii coronavirusului încă de pe 25 ianuarie, de când au început să vină navele din China și exista pericolul de a transporta virusul. De atunci e într-o stare de alertă și presiune constantă. Munca ei înseamnă să facă inspecția sanitară a navelor și a echipajelor, triaje epidemiologice, pentru a se asigura că niciun virus nu intră în România odată cu acostarea navelor în toate cele trei porturi în care Semiran lucrează, Constanța, Midia și Agigea” susțin reprezentanții USR Constanța.

Din ianuarie până astăzi, asistenta medicală spune că volumul de muncă e foarte mare și este nevoită să își neglijeze familia. Pe lângă dinamica în care se desfășoară totul, împreună cu expunerea constantă la o posibilă infecție, și procesul de lucru este mai dificil.
“În perioada asta mă echipez pe dană, locul în care acostează navele, acolo mă și dezechipez, imediat după ce cobor mă dezinfectez ca să nu contaminez mașina în care mă iau colegii și fug spre altă navă”. La începutul epidemiei nici echipamentele de protecție nu erau destule, le lipseau în special măștile cu filtru. Acum Semiran și colegii săi au câte una pe tură. Spune că echipamentele sunt esențiale în această vreme. De aceea, împreună cu membrii USR Mangalia, a donat materiale sanitare spitalului din oraș, după ce sora ei, asistentă medicală în spital, i-a cerut ajutorul fiindcă intra în sala de operație echipată necorespunzător. “Nici acum nu au destule materiale. Atât sora mea cât și colegii ei își sterilizează măștile după câteva ore de lucru, își scriu numele pe ele ca să le recunoască și apoi le refolosesc” – explică Semiran Abdurefi.

În ciuda muncii solicitante, și a zecilor de ore de muncă suplimentară, asistenta medicală spune că nu există un job care i s-ar fi potrivit mai bine: ”Îmi place la nebunie ce fac pentru că e o muncă care se desfășoară în condiții grele și nu oricine poate rezista, dar mai ales pentru că interacționez cu oameni de pe tot globul. Cred că o să fac triaje până la pensie”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 555

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 782

Imagini de la Constanța cu „medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 956

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 657

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 969

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 457

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 540

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 294

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 544

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1014

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 570

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

Spitalul Clinic CF Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

04 Mar 2024 793