Menținerea în funcții a unor directori din primărie proveniți din PSD și numirea unui manager la CT BUS, pe ordinea de zi a ședinței Coaliției de la Constanța

  • Când lumea vopsea ouă și facea cozonac, reprezentanții Coaliției PNL - USR PLUS de pe plan local își trimiteau săgeți înmuiate în galus “otrăvit”
  • La finalul săptămânii este programată o nouă ședință a Coaliției de la Constanța
  • Președintele USR PLUS de la Constanța, senatorul Remus Negoi, spune că în cadrul acestor discuții ar urma să se tranșeze atât solicitarea lor legată de îndepărtarea din funcții de conducere de la nivelul primăriei Constanța a unor foști membri PSD, dar și situația de la CT BUS SA
  • Negoi susține că o decizie în privința celor doi directori trebuie discutată în Coaliție cu cei de la PNL, de la care, liderul USR așteaptă și un punct de vedere ferm, nu doar declarații de presă
  • La rândul său, președintele PNL municipiu, senatorul Septimiu Bourceanu a afirmat foarte relaxat că discuțiile legate de menținerea celor doi directori din primărie, trebuie purtate de cei de la USR PLUS direct cu primarul Vergil Chițac

Când lumea vopsea ouă și facea cozonac, reprezentanții Coaliției PNL - USR PLUS de pe plan local își trimiteau săgeți înmuiate în galus “otrăvit”.
Însă în loc să vorbească în clar despre cine se bucură de protecție politică când vine vorba de funcții publice, atât liberalii cât și cei de la USR PLUS au făcut declarații pe lângă fileu.

Au scăldat-o, cum se spune în popor.

La finalul săptămânii este programată o nouă ședință a Coaliției de pe plan local.

Președintele USR PLUS de la Constanța, senatorul Remus Negoi, spune că în cadrul acestor discuții ar urma să se tranșeze atât solicitarea lor legată de îndepărtarea din funcții de conducere de la nivelul primăriei Constanța a unor foști membri PSD, dar și situația de la CT BUS SA, care face obiectul unei negocieri politice, după demisia directorului general, Bogdan Niță.
Colegii lui Negoi au reiterat faptul că mandatul lor în cadrul administrației publice locale este de reorganizare și reîmprospătare a administrației publice prin ruperea de reprezentanții vechiului sistem numiți în cele mai multe cazuri pe criterii exclusiv politice.

Cu alte cuvinte, USR Constanța nu girează în funcții publice foști PSD-iști, reșapați politic și “nu ne facem că nu vedem susținerea de care au beneficiat diverși membri în funcții publice fie din partea PSD, fie din partea PNL. În același sens, ne-am delimitat și am solicitat încă din luna noiemebrie a anului trecut ca Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir, cu ștate vechi în PSD sau în protipendada puterii locale din ultimii ani, să nu se regăsească în aparatul administrativ al Primăriei”, susțin cei de la USR PLUS.

Delimitarea s-a produs doar la nivel declarativ, însă o discuție în ceea ce-I privește pe cei doi directori din primăria Constanța direct cu primarul Vergil Chițac nu a avut loc. O recunoaște și Remus Negoi, care afirmă că și-ar fi mandate colegii de la organizația municipală, condusă de viceprimarul Florin Cocargeanu să poarte această discuție.

Mai mult, Negoi susține că o decizie în privința celor doi directori trebuie discutată în Coaliție cu cei de la PNL, de la care, de altfel, liderul USR așteaptă și un punct de vedere ferm, nu doar declarații de presă.


La rândul său, președintele PNL municipiu, senatorul Septimiu Bourceanu a afirmat foarte relaxat că discuțiile legate de menținerea directorilor, Dragomir și Constantinescu trebuie purtate de cei de la USR PLUS direct cu primarul Vergil Chițac.

Funcție de disponibilitatea reprezentanților Coaliției, întâlnirea va avea loc vineri sau sâmbătă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri interne în USR în acest weekend! Cine vrea să conducă filialele din Constanța și Năvodari?

12 Jun 2021 1163

Liberalii, în prag de alegeri. Pe 19 iunie va fi desemnată conducerea organizației municipale. Huțucă dezminte că PNL Constanța a decis pe cine va susține la Congres

10 Jun 2021 1924

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

08 Jun 2021 4969

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!

08 Jun 2021 4621

A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații

07 Jun 2021 2125

Realizarea nodului rutier pe Autostrada A2, în zona municipiului Medgidia, în linie dreaptă

05 Jun 2021 2542

#DobrogeaDigitală Muezel Geambec, „porte-bonheur”-ul Teatrului de Păpuși

05 Jun 2021 2013

Promisiuni. Deţinuţii politic din Constanţa ignorați și de administrația condusă de Vergil Chițac! Ce angajamente și-au luat reprezentanții Primăriei?

05 Jun 2021 1684

ZIUA LIVE. Florin Cocargeanu (USRPLUS) - „Suntem la putere doar cu numele. Ruptura în Coaliție s-a produs după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame a Primăriei Constanța”

04 Jun 2021 1578

​Premierul Florin Cîțu „Vom îmbunătăți sistemele publice digitale din sectoarele cheie de activitate”

03 Jun 2021 476

ZIUA LIVE. Tensiunile în Coaliția PNL-USR PLUS Constanța se amplifică. Se destramă guvernarea locală?

02 Jun 2021 1518

Bicentenar Ion C. Brătianu „Ion C. Brătianu nu e al nimănui în parte. Ion C. Brătianu e al ţării întregi”

02 Jun 2021 2232

Mihai Lupu nu s-a decis cu cine votează la Congresul PNL - „Le-am spus clar. Din ce bani mi-ați dat, nu pot dezvolta județul. Nu am găsit niciun proiect”!

02 Jun 2021 3033

Primarul Vergil Chițac „Voi încerca să conving membrii PNL, de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu, și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban“

30 May 2021 1239

Comunicat de presa USRPLUS - Boicot consilieri locali Constanța

28 May 2021 399