Mesajul PSD Constanţa cu privire la declaraţiile Gabrielei Firea

Sambata seara, in cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenta extrema si s-a lansat intr-o serie de afirmatii lipsite de logica si dovezi, aducand prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepresedinte este. Nu poti sa nu te gandesti ca prin aceste actiuni doreste de fapt, cu orice pret sa creeze o ruptura si excluderea sa, in locul unei demisii de onoare, care ar face-o sa piarda de drept respectiva functie.
 
          Dintre toate afirmatiile facute, de o gravitate deosebita este aceea ca Liviu Dragnea doreste sa desfiinteze Bucurestiul (?!). Cu atat mai mult, cu cat este cunoscut faptul ca organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei este consacrata prin Constitutie si nu poate fi modificata decat printr-un proces legislativ complex si de durata – ideea in sine este abosulut aberanta si nu se regaseste sub nicio forma in continutul programului de guvernare al PSD, program care a intrunit sufragiile unei majoritati covarsitoare a electoratului.
In incercarea disperata de a-si atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea ii acuza pe acestia ca ar complota impreuna cu presedintele Liviu Dragnea impotriva bucurestenilor. Mai mult, face acuzatii absolut nefondate, pretinzand implicarea presedintelui partidului in blocarea unor proiecte majore din tara si din Capitala, cand in realitate tocmai presedintele Camerei Deputatilor s-a implicat personal in demararea acestor proiecte.
Partidul Social Democrat ramane consecvent in aplicarea reformei administrativ-teritoriale si a programului de guvernare locala, implicit de dezvoltare economico-sociala a Capitalei.
          In continuarea actiunilor sale, de demonizare a presedintelui PSD si a activitatii sale, d-na Firea pretinde fara dovezi ca institutiile de control ale statului inventeaza dosare si ca “… nici pe vremea guvernarii PDL sau a tehnocratilor nu am avut atatea controale” (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat impreuna cu Ministerul de Interne si “echipa sa de comunicare” actiunea de pe 10 august (?!), adaugand: “Stiu mai multe, dar nu vreau sa spun!”, afirmatii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane insetate de razbunare.
          Alte sustineri foarte grave si fara dovezi vizeaza felul in care PSD gestioneaza alocatia bugetara destinata partidelor politice, acuzatie usor de demontat, datorita faptului ca toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate si controlate  an de an de institutiile abilitate ale statului. Ideea ca sondajele de opinie ar fi fost falsificate in favoarea presedintelui PSD este demontata automat  de faptul ca si alte sondaje, comandate de partide din opozitie, au prezentat aproximativ aceleasi rezultate. Evident, d-na Firea este disperata si dezamagita de scaderea personala in sondajele de opinie, generata de rezultatele inregistrate la nivelul primariei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile.
          In fine, legat de alegerile pentru organizatia Bucuresti, d-na Firea uita ca, spre deosebire de presedintele PSD – care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupa functia in mod interimar. Poate teama de alegeri libere si democratice in cadrul partidului o fac sa lanseze aceste acuzatii grave, nefondate si lipsite de dovezi.
 
„Personal, o rog pe stimata mea colega sa inceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decat sa afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atata generozitate i-a oferit sansa de a candida pe lista sa la Primaria Generala a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare in care se pot dezbate orice fel de probleme politice si economice, dar care sa aiba o sustinere reala si pentru care se pot gasi solutii viabile“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 603

Marcel Ciolacu „În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei este Gabriela Firea din partea PSD“

23 Feb 2024 1010

Gabriela Firea ar putea reveni la conducerea PSD

06 Nov 2023 844

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu crede că Raluca Turcan ar trebui să își dea demisia pentru avizarea unui „azil al groazei“. Replica fostului ministru al Muncii

17 Jul 2023 838

Gabriela Firea a demisionat din guvern!

14 Jul 2023 1148

Gabriela Firea, susținută de partidul condus de Dan Voiculescu pentru un nou mandat în fruntea PMB

12 Jul 2023 2144

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României. Lista miniștrilor (VIDEO)

15 Jun 2023 1487

Cum se completează, pas cu pas, formularele pentru obținerea sprijinului în valoare de 15.000 de lei prin „Programul de creștere a natalității” (VIDEO)

18 Feb 2023 1092

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în Dosarul 10 august

18 Jan 2023 1281

A început distribuția voucherelor de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare

18 Jan 2023 2270

A început distribuirea voucherelor din programul pentru creșterea natalității. Câte dosare au fost aprobate

17 Jan 2023 1069

A fost desemnată firma care se va ocupa de reamenajarea bucătăriei de pe Fregata „Mărășești”! (DOCUMENT)

17 Jan 2023 2605

Premieră în România! Vizată hărțuirea sexuală și morală la locul de muncă

12 Dec 2022 1181

Ministrul Familiei Vești bune pentru copiii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii

17 Oct 2022 1580

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 2481