Politic

Mesajul PSD Constanţa cu privire la declaraţiile Gabrielei Firea

Sambata seara, in cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenta extrema si s-a lansat intr-o serie de afirmatii lipsite de logica si dovezi, aducand prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepresedinte este. Nu poti sa nu te gandesti ca prin aceste actiuni doreste de fapt, cu orice pret sa creeze o ruptura si excluderea sa, in locul unei demisii de onoare, care ar face-o sa piarda de drept respectiva functie.
 
          Dintre toate afirmatiile facute, de o gravitate deosebita este aceea ca Liviu Dragnea doreste sa desfiinteze Bucurestiul (?!). Cu atat mai mult, cu cat este cunoscut faptul ca organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei este consacrata prin Constitutie si nu poate fi modificata decat printr-un proces legislativ complex si de durata – ideea in sine este abosulut aberanta si nu se regaseste sub nicio forma in continutul programului de guvernare al PSD, program care a intrunit sufragiile unei majoritati covarsitoare a electoratului.
In incercarea disperata de a-si atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea ii acuza pe acestia ca ar complota impreuna cu presedintele Liviu Dragnea impotriva bucurestenilor. Mai mult, face acuzatii absolut nefondate, pretinzand implicarea presedintelui partidului in blocarea unor proiecte majore din tara si din Capitala, cand in realitate tocmai presedintele Camerei Deputatilor s-a implicat personal in demararea acestor proiecte.
Partidul Social Democrat ramane consecvent in aplicarea reformei administrativ-teritoriale si a programului de guvernare locala, implicit de dezvoltare economico-sociala a Capitalei.
          In continuarea actiunilor sale, de demonizare a presedintelui PSD si a activitatii sale, d-na Firea pretinde fara dovezi ca institutiile de control ale statului inventeaza dosare si ca “… nici pe vremea guvernarii PDL sau a tehnocratilor nu am avut atatea controale” (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat impreuna cu Ministerul de Interne si “echipa sa de comunicare” actiunea de pe 10 august (?!), adaugand: “Stiu mai multe, dar nu vreau sa spun!”, afirmatii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane insetate de razbunare.
          Alte sustineri foarte grave si fara dovezi vizeaza felul in care PSD gestioneaza alocatia bugetara destinata partidelor politice, acuzatie usor de demontat, datorita faptului ca toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate si controlate  an de an de institutiile abilitate ale statului. Ideea ca sondajele de opinie ar fi fost falsificate in favoarea presedintelui PSD este demontata automat  de faptul ca si alte sondaje, comandate de partide din opozitie, au prezentat aproximativ aceleasi rezultate. Evident, d-na Firea este disperata si dezamagita de scaderea personala in sondajele de opinie, generata de rezultatele inregistrate la nivelul primariei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile.
          In fine, legat de alegerile pentru organizatia Bucuresti, d-na Firea uita ca, spre deosebire de presedintele PSD – care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupa functia in mod interimar. Poate teama de alegeri libere si democratice in cadrul partidului o fac sa lanseze aceste acuzatii grave, nefondate si lipsite de dovezi.
 
„Personal, o rog pe stimata mea colega sa inceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decat sa afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atata generozitate i-a oferit sansa de a candida pe lista sa la Primaria Generala a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare in care se pot dezbate orice fel de probleme politice si economice, dar care sa aiba o sustinere reala si pentru care se pot gasi solutii viabile“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Educației ia în calcul adoptarea unei formule conform căreia să nu înceapă toate şcolile programul la ora 8,00

13 Mar 2019 410

Primăria Capitalei va acorda lunar 1.500 lei pentru chirie, în cazul victimelor violenţei în familie

26 Feb 2019 472

Patriarhul Daniel va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

31 Jan 2019 481

Patriarhul Daniel, propus pentru titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

25 Jan 2019 275

Probleme de sănătate pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ce mesaj a transmis edilul

13 Jan 2019 587

Proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toţi bucureştenii. Când ar putea intra în vigoare și ce a declarat primarul Gabriela Firea

12 Dec 2018 351

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de președinte interimar PSD București

19 Nov 2018 553

Primarul Gabriela Firea susține că greva generală de la metrou anunţată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureştiul

18 Nov 2018 456

Gabriela Firea îl acuză pe Liviu Dragnea de abuz de putere şi îl numeşte "dictator". Ce a declarat primarul Capitalei

12 Nov 2018 469

Revista presei locale

12 Nov 2018 500

Gabriela Firea atac la şeful PSD. Ce spune primarul general al Capitalei despre Liviu Dragnea

10 Nov 2018 1011

S-a decis data la care va avea ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Ce au decis liderii partidului

03 Nov 2018 506

Sute de angajaţi ai instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei, mobilizaţi la exerciţiului Seism 2018

13 Oct 2018 573

Braşov Primarul Decebal Făgădău a semnat actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” (galerie foto)

26 Sep 2018 816

​Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a opus excluderii din partid a Gabrielei Firea

21 Sep 2018 392