Mii de marinari au contractele expirate. Plus Constanța solicită Guvernului facilitarea transferurilor navigatorilor români


Plus Constanța, navigatorii și reprezentanții Agențiilor de Crewing solicită Guvernului introducerea de urgență a curselor de linie către principalele noduri aeriene europene, pentru a facilita schimburile de echipaj.

“O asemenea decizie ar veni în ajutorul miilor de navigatori români blocați pe marile și oceanele lumii: în acest moment avem în jur de 22.000 de navigatori români activi, dintre care jumătate sunt ambarcati, iar dintre aceștia, aproximativ 4.500 de marinari români au contractele expirate sau urmează să le expire. Chiar dacă au fost recunoscuți că și "Key Workers" sau lucrători de importanță vitală pe plan internațional, navigatorii au rămas o categorie neglijată de autoritățile centrale din România. Azi noapte în urma întâlnirii de la Guvern, s-a hotărât printre altele prelungirea măsurii care anulează toate zborurile de pe Otopeni dinspre și către majoritatea destinațiilor europene pentru încă 14 zile. Asta înseamnă că marinarii români care și-au încheiat contractele vor rămâne blocați pe nave sau în porturi străine încă două săptămâni iar cei care trebuie să își onoreze contractele semnate nu o pot face pentru că nu pot părăsi țara”, susțin reprezentanții PLUS Constanța.
Aceștia precizează că înțeleg frustrarea și nemulțumirea tuturor navigatorilor și agențiilor de crewing din România, care aveau zboruri planificate pentru aceste zile. “Practic oamenilor li se interzice să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, grav afectate de aceste măsuri aberante...!!! Bulgaria, țara vecină, nu a implementat niciodată astfel de măsuri restrictive, pe perioada de criză, ceea ce face ca acum mulți navigatori români să apeleze la această rută de revenire în țara, sau plecare în voiaj (via Sofia), însă cu mari eforturi logistice, necesitând inclusiv o aprobare consulară pentru fiecare persoană în parte”, mai afirmă reprezentanții Plus Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 471

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 872

Constanța Lucrările de reabilitare a carosabilului în cartierul Tomis Plus continuă! Pe ce străzi se lucrează

17 Apr 2024 409

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 497

Știri Constanța ​Lucrări în cartierul Tomis Plus! Sunt anunțate restricții de trafic

15 Apr 2024 452

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

14 Apr 2024 538

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 456

Știri Constanța Continuă reabilitarea carosabilului în cartierul Tomis Plus! Restricții de circulație

12 Apr 2024 459

Primăria Constanța Străzile din cartierul Tomis Plus, Constanța, sunt în proces de reabilitare

11 Apr 2024 429

Primăria Constanța Continuă lucrările de reabilitare a carosabilului în cartierul Tomis Plus (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 454

Imobiliare Constanța PUD pentru construirea unui imobil cu patru etaje în cartierul Tomis Plus, lansat în consultație publică (DOCUMENT)

08 Apr 2024 594

Primăria Constanța Lucrările de reabilitare a carosabilului se extind pe străzile din cartierul Tomis Plus (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 450

Lucrări de asfaltare în Constanța. Restricții de trafic pe strada Milano și aleea Pandurului

03 Apr 2024 483

Primarul municipiului Constanța - „Proiectele noastre, ale constănțenilor, continuă!“ (VIDEO)

02 Apr 2024 778

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 536