Politic

Ministrul Boagiu l-a lăudat pe Palaz pentru ajutorul cu exproprierile pentru autostradă În iulie se dă în folosinţă tronsonul de autostradă Murfatlar - Constanţa

4_autostrada_autostrada.jpgÎn timpul vizitei de lucru pe care ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a efectuat-o la lucrările care se desfăşoară la Autostrada Soarelui, tronsoanele Medgidia - Constanţa şi la şoseaua de ocolire a municipiului Constanţa, demnitarul a ţinut să remarce eforturile pe care prefectul Claudiu Palaz le-a făcut pentru urgentarea desfăşurării procesului de expropriere. „Trebuie remarcat efortul pe care l-a făcut prefectul în tot procesul de expropriere, dar şi echipele noi care au venit să termine procesul cu siturile arheologice. Sper ca foarte curând să putem merge pe cele două benzi de la Constanţa la Murfatlar", a spus ministrul.

autostrada_autostrada_2.jpgPrimul punct al vizitei ministrului a fost aproape de Murfatlar, la lucrările care se efectuează pentru finalizarea autostrăzii A2, tronsonul până la Constanţa, unde se uneşte cu centura de ocolire a municipiului. „Constructorul trebuie să se mobilizeze, am convingerea că termenele pe care le-am vor fi respectate. Lucrările au decurs bine, termenul de sfârşitul lunii iulie pentru tronsonul de două benzi pentru Murfatlar - Constanţa se poate respecta. La fel şi cu centura. Este un lucru bun, pentru că acum câteva luni nici nu credeam că vor intra buldozerele, pentru că invocau constructorii tot felul de motive de la descărcări arheologice la îngreunarea exproprierilor", a spus ieri ministrul.

5 iunie, termenul de finalizare a descărcării arheologice

autostrada_autostrada_3.jpgÎn ceea ce priveşte săpăturile arheologice care au scos la iveală sute de schelete de peste 1.000 de ani într-un cimitir aflat chiar pe axul Autostrăzii Soarelui, ministrul a spus că se face un lucru bun pentru istoria României şi pentru partea turistică. „5 iunie este termenul de finalizare a descărcării arheologice. Faptul că avem mai mulţi arheologi, animozităţile sper că au dispărut, dar eu încă le mai simt. Ministerul şi CNADNR au intrat peste sarcinile pe care le aveau firmele care realizează lucrările tocmai pentru a ne atinge obiectivul. Cine vrea să lucreze e binevenit, cine nu, să-şi vadă de treabă", a mai spus Boagiu.

autostrada_autostrada_4.jpgDespre contractul cu cei de la Colas SA, revocat de minister, Boagiu a spus: „Nu a fost o plăcere să reziliez. Dar când preşedintele Colas vine şi începe să se târguiască, spunând că dacă nu îi dau opt milioane de euro în plus nu merge mai departe, în condiţiile în care a zăcut 17 luni, este normal să văd interesul statului". „Eu nu sunt rezilierul şef, dar în momentul în care interesele statului român sunt puse în pericol nu voi avea nicio emoţie în a rezilia un contract pentru a avea lucrările executate. Nu mă interesează dacă au nume româneşti sau străine, important este să îşi respecte termenele. Mai sunt câteva companii care au notificări. Dacă îşi vor reveni, e în regulă, dacă nu, le veţi afla când nu se va mai putea. Cred că sunt în jur de trei", a conchis ministrul. Pentru tronsonul Medgidia - Cernavodă, unde a fost responsabilă Colas SA, săptămâna viitoare se va da drumul la licitaţie şi se speră ca în luna august să se încheie contractul nou. Termenul de proiectare este de trei luni, iar de execuţie de 12 luni.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul ministru Anca Boagiu, audiată la DNA

11 Oct 2018 473

Președinții a cinci filiale PNL au demisionat!

08 Jun 2016 1363

Informare de presă

24 Feb 2016 584

Cătălin Predoiu va fi liderul PNL București

07 Dec 2015 1084

Şi Emil Boc a ajuns la DNA, pentru a da cu subsemnatul în dosarul Elenei Udrea

05 Nov 2015 1253

Şi fosta pedelistă Sulfina Barbu a trecut pragul DNA pentru a fi audiată

05 Nov 2015 1055

Anca Boagiu dă cu subsemnatul la DNA

04 Nov 2015 1209

Ştiripesurse.ro Liberalii care l-au salvat pe Dan Șova

02 Jun 2015 1501

COMUNICAT DE PRESĂ PNL

12 May 2015 711

Ce spune Anca Boagiu despre posibilitatea preluării funcţiei lui Gigi Chiru la conducerea PNL Constanţa

03 Apr 2015 1245

Controverse privind calitatea pe care Viorel Panait, directorul Comvex, a avut-o în CA-ul Portului Constanţa (document)

18 Mar 2015 2394

Blaga a anunţat cine va prelua conducerea PDL Bucureşti după demisia lui Videanu. S-a născut la Constanţa

31 Jan 2015 941

Delegaţia PNL pentru consultările de la Cotroceni

10 Jan 2015 1116

Anca Boagiu, la ceas aniversar

30 Nov 2014 2352

Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor "Autostrada Sibiu - Piteşti trebuia să întregească coridorul 4 Paneuropean, de la Nadlac la Portul Constanţa"

09 Oct 2014 1699