Ministrul Muncii Marius Budăi, vizită de lucru la Tulcea


La invitația președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, la Sala Mihail Kogălniceanu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Constantin Budăi a participat astăzi la o întâlnire de lucru cu pensionarii tulceni. La ședință au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, subprefectul Gabriel Teodosie Marinov, viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, deputații Mirela Furtună și Lucian Simion și reprezentanții serviciilor descentralizate din subordinea ministerului.
         

„Am adresat invitația domnului ministru al Muncii și Justiției Sociale de a veni la această întâlnire, cu ocazia vizitei în județul nostru, pentru că ne-am gândit cu toții că ar fi bine să avem un dialog real cu domnia sa. Astfel dumneavoastră să puneți întrebări, iar domnia sa să vă răspundă. Domnule ministru, sunteți piesa de rezistență astăzi, noi, cei din Consiliul Județean, suntem un pic spectatori, reprezentanții pensionarilor își doresc cu dumneavoastră să vorbească“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

         
„Am avut o conferință extrem de importantă la Murighiol pe tot ceea ce înseamnă Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, cu referire la combaterea riscului sărăciei în zona Deltei Dunării. Am considerat foarte important să abordăm această temă cu prilejul Președinției noastre la nivelul SUERD, deoarece Delta Dunării reprezintă un teritoriu extrem de important pentru România.
         
În cadrul întâlnirii cu tulcenii, am prezentat aspectele importante legate de tot ce s-a întâmplat în sistemul de pensii în perioada 2017-2019 și am făcut referiri și la pactul pentru bunăstarea României. Cred că acest pact trebuie semnat deoarece pe perioada amintită s-au făcut tot felul de declarații care făceau referiri la a fi sau nu a mai fi bani să plătim salariile și pensiile. S-au făcut referiri la aplicarea legii salarizării în sensul majorării salariilor de la 1 ianuarie 2020 precum și la problema salariilor profesorilor care, de la 1 septembrie 2020, să fie aduse la nivelul de 2022. Sunt lucruri în care noi am crezut, credem în continuare și suntem conștienți că și în România veniturile populației trebuie să ajungă măcar spre nivelul mediu al Uniunii Europene. S-a spus că voucherele de vacanță nu trebuie să mai fie date. Un lucru extrem de grav deoarece și dumneavoastră care sunteți aici, în Delta Dunării, vă bazați foarte mult pe turism. Cred că s-a demonstrat că aceste vouchere și-au atins obiectivul și numărul de turiști în zonă a crescut și datorită acestei măsuri.

În pactul pentru bunăstarea țării am introdus patru piloni foarte importanți: să ne asigurăm că legea salarizării va fi aplicată în continuare, să ne asigurăm că legea pensiilor va fi aplicată în continuare, programul Start-Up Nation să continue și să ne asigurăm că IMM-urilor foarte mici să nu li se schimbe impozitarea de 1%“, a declarat ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, cu ocazia vizitei la Tulcea.


Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru românii care au muncit în Italia! Dosarele de pensii vor fi soluționate mai rapid (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 994

Știri Constanța Ministrul Muncii, vizită inopinată la instituțiile din Constanța pentru a identifica problemele salariaților

02 Sep 2023 1063

Cine este Simona Bucura-Oprescu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale (DOCUMENTE)

17 Jul 2023 1782

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu crede că Raluca Turcan ar trebui să își dea demisia pentru avizarea unui „azil al groazei“. Replica fostului ministru al Muncii

17 Jul 2023 865

UPDATE Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, propuse pentru funcțiile de ministru al Muncii, respectiv al familiei

17 Jul 2023 850

Marian Neacșu, noul ministru al Muncii. Klaus Iohannis a semnat decretul

14 Jul 2023 1068

Marcel Ciolacu „Demisia lui Marius Budăi din funcţia de ministru al Muncii reprezintă un gest de onoare“ (VIDEO)

13 Jul 2023 889

UPDATE Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, a demisionat din funcţie

13 Jul 2023 991

Ministrul Muncii „Persoanele care suferă de cancer ar putea primi certificat de persoană cu handicap încă de la diagnosticare“

29 Sep 2022 1640

Condiţiile de muncă ale românilor din Germania, discutate de ministrul Muncii

21 Jun 2022 1143

Cine este Elisabeth Borne, prima femeie prim-ministru din ultimii 30 de ani în Franța

16 May 2022 1198

Ministrul Muncii Distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro se va face prin Poşta Română

14 Apr 2022 1739

Constănțeanul Mihnea Claudiu Drumea, noul consilier al premierului Ciucă

10 Apr 2022 6614

Ministrul Muncii Primii 44 de cetățeni ucraineni au fost angajați astăzi de o companie din Bistrița

09 Mar 2022 1564

Ministrul Marius Budăi „Exclus să crească vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru“

26 Nov 2021 1621