Ministrul Seres a sesizat IGP cu privire la disparitia celor 100.000 de tone de produse petroliere

Presedintele CJC se bate cu pumnii in piept ca nu a fost chemat sa dea cu subsemnatul

In sesizarea facuta de Ministerul Economiei si Comertului nu se face referire la numele posibililor autori ai ingineriilor financiare, ci se solicita doar investigarea disparitiei combustibilului

Presedintele Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca asteapta finalizarea cercetarilor in dosarul "Petrotrans" desfasurate de Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General de Politie si de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta.Seful CJC a mentionat ca, in urma unor adrese trimise PNA si IPG -Directia de Investigare a Fraudelor, a primit un raspuns din partea chestorului de politie Aurel Milescu prin care este instiintat ca DIF a fost sesizata de Ministerul Economiei si Comertului prin adresa 150032/2005 cu privire la fraude economice in gestionarea sistemului de transport a produselor petroliere. Potrivit lui Milescu, in sesizare nu se face referire la persoana presedintelui Consiliului Judetean.Potrivit biroului de presa al ministerului, sesizarea depusa la IGP nu contine numele posibililor autori ai ingineriilor financiare, ci solicita doar investigarea disparitiei celor 100000 tone de combustibili.Constantinescu insa, nu le lasa si continua sa atace acest subiect acuzandu-l in continuare pe ministrul economiei, Codrut Seres, de vendeta politica. Presedintele CJC sustine ca a fost informat ca in raportul Corpului de Control al MEC nu se face nici o referire la numele sau. El spune ca nu a fost contactat de nici un organ de cercetare, dar ca asteapta cu interes finalizarea cercetarilor pentru a se face dreptate.Reamintim faptul ca, la inceputul lunii februarie in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Economiei, Codrut Seres a dat citire unui raport al Corpului de Control al MEC, care releva faptul ca printre numele persoanelor posibil implicate in furturi de combustibil din reteaua Petrotrans se regasesc si fratele fostului prefect-Dumitru Martin si presedintele CJC, Nicusor Constantinescu. In raport se preciza, potrivit lui Seres, printre altele, si declaratii ale unor actuali sau fosti angajati ai Petrotrans care fac referiri la persoanele implicate in furturile de combustibil.Ancheta fusese initiata de fostul Corp de Control al ministerului Economiei, inca din vara anului trecut. O parte a cercetarilor au fost preluate si de actualul Corp de Control care a continuat verificarile la inceputul acestui cu ocazia inventarierilor executate pentru preluarea unor active ale Petrotrans de catre Conpet.Potrivit raportului, s-a constatat lipsa a circa 100.000 tone de produse petroliere, in valoare de 100 de milioane de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 490

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 748

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 531

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 712

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 620

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 778

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1454

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 732

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1269

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1060

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1084

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 874