Politic

Mirela Matichescu PSD își face treaba în Parlament. Puteți spune același lucru despre Guvern și Președinție?

Mirela Matichescu îşi continuă pe pagina sa de Facebook seria analizelor în acest context al crizei generate de epidemia coronavirusului.

Noi am preluat integral. Desigur, ca întotdeauna în astfel de situaţii vor fi opinii pro şi contra.
 
Iata textul postat, ieri, de Mirela matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa:  
 
România a fost plină de scandări cu “ciuma roșie”. Uite că a venit molima adevărată și nimeni nu zice nimic despre “febra galbenă”. Nu că nu ar fi lucruri de spus, dar se dovedește că apetitul pentru critică și atacuri politice este mai crescut atunci când este sănătate, prosperitate și, în general bunăstare.

Deci, PSD sigur a făcut ceva bine, măcar creând condițiile de trai care să permită acelor români care au ieșit în stradă să fie preocupați și de altceva decât de viața lor, de locul de muncă, dacă au de mâncare în casă sau dacă pot să-și plătească facturile la apă, curent sau să cumpere de mâncare de la magazin sau din piață.
Bun, acum să suntem în această situație, PSD nu a ales să penalizeze o țară întreagă pentru alegerile unei minorități, care, de prea mult bine, a ales să poarte un război împotriva PSD. Deși a înțeles că mare parte dintre românii care au votat la europarlamentare și locale au dorit alt partid decât PSD, social-democrații au înțeles că românii nu trebuie să resimtă pe pielea lor greșelile alegerilor făcute.

Astăzi, în Senat, PSD a reușit următoarele:
1. Amânarea plății serviciilor de utilități, pentru o perioadă de 3 luni.
2. Prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizației de șomaj către cei care beneficiază de aceasta.
3. Plafonarea prețului medicamentelor și a alimentelor de strictă necesitate.
4. Scutirea de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgență, inclusiv pe luna martie, cu anularea facturilor emise deja.

Și urmează modificarea OUG privind amânarea ratelor bancare, unde modificările aduse de PSD sunt acțiuni concrete venite în sprijinirea românilor sau antreprenorilor care au credite și care se descurcă cu greu în această perioadă.

Pe scurt, PSD propune suspendarea până la 31 decembrie 2020 a plății ratelor, dobânzilor și comisioanelor, interzicerea capitalizării dobânzilor și comisioanelor, posibilitatea ca de amânare să beneficieze toți cei care au credite și, poate cel mai important, obligă toți creditorii (bănci, instituții financiare non-bancare sau colectorii de credite) să aplice aceste măsuri - cu alte cuvinte, banca este obligată să accepte amânarea plății, nu să decidă ea dacă acceptă cererea românului sau în ce condiții acceptă această cerere.

Legea modificată de PSD ar putea să fie adoptată chiar la finalul acestei săptămâni. Sper din tot sufletul că Președintele Klaus Iohannis nu va refuza să promulge această lege, dar mă tem că va face tot ce poate ca să pună bețe în roate PSD. De ce? Pentru că PSD chiar face ceva, în timp ce Guvernul și
Președinția se țin de mesaje video (Președinția) sau generează haos (Guvernul).
 
Sursa text si foto: Facebook/ Mirela Matichescu
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parteneri în afaceri și în viața privată George Răzvan Micu, din nou administrator al societății deținută de Mirela Matichescu. Bărbatul plecase din firmă în 2017!

13 May 2020 1979

Eliminată la începutul anului și cooptată ulterior de către AGA, Mirela Matichescu, desemnată președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

06 May 2020 1949

Mirela Matichescu taxează gafa premierului Orban

03 Apr 2020 2105

Analiză Mirela Matichescu Despre ce înseamnă responsabilitatea unui lider de județ

31 Mar 2020 2257

Mirela Matichescu administratorul public al judeţului Constanţa Demisia ministrului Sănătății atinge un maximum imposibil de depășit

26 Mar 2020 3375

AGA a decis Matichescu (PSD) i-a luat locul lui Geambazu (PNL) în Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

21 Jan 2020 2017

Consiliul Județean are din nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Aeroportului de la Kogălniceanu

20 Jan 2020 2640

PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)

14 Jan 2020 4528

UPDATE 5 Conferinţă de presă la PSD Constanţa. Comunicări importante (galerie foto)

04 Oct 2019 1626

Mandatele administratorilor provizorii ai SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, prelungite

01 Oct 2019 752

Decizii importante luate de acţionarii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu SA

28 Sep 2019 1014

Ministrul Turismului, Bogdan Trif va ajunge joi la Constanța. La ce eveniment va participa

26 Mar 2019 772

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 1119

CN APM Constanţa Mandatele administratorilor provizorii Elena Petraşcu şi Mirela Matichescu, prelungite. Ce salarii vor încasa lunar

28 Dec 2018 1093

Nume vechi şi nume noi Componenţa Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA, publicată în Monitorul Oficial

05 Oct 2018 1919