„Mogamobilul" senatorului Nicolae Moga, solutia de criza (galerie foto)

Moga.jpgIdeea amenajării unui autobuz care să funcţioneze ca un birou de audienţe a apărut în perioada campaniei * Prefectul Liviu Brăiloiu s-a lăudat tuturor că şi el ar fi adoptat aceeaşi „strategie", dacă ar fi ieşit senator

Sâmbătă, la Adamclisi, a avut loc inaugurarea cabinetului parlamentar al senatorului din Colegiul Uninominal 2, Nicolae Moga, unul special între toate cabinetele parlamentarilor constănţeni. De altfel, singurul de acest gen din România, după cum a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Rămas ultimul dintre toţi parlamentarii constănţeni care nu şi-au deschis nici la trei luni după alegeri un cabinet parlamentar în colegiul pe care îl au în subordine, senatorul Nicolae Moga a demonstrat, ieri, că soluţia cu care vine în faţa celor care l-au ales este cea mai potrivită. Moga a decis că soluţia ideală pentru a fi cât mai aproape de cetăţeni şi de problemele lor este amenajarea unui autocar, cu tot ceea ce este necesar, asemenea unui cabinet parlamentar obişnuit. Sâmbătă după-amiază, în faţa muzeului de arheologie din Adamclisi, lideri de seamă ai PSD au fost alături de senator. Pe lângă primarul din localitate, Emilian Burcea, au mai fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, dar şi prefectul Liviu Tit Brăiloiu, alături de directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Petre Dinică, şi viitorul şef al Inspectoratului Şcolar Constanţa, Petrică Miu. Nu au lipsit nici Dumitru Coiciu, directorul RATC, şeful de la unitatea medico-socială de la Agigea, Ovidiu Preda, şi medicul Adrian Bâlbă. Cu toţii au fost prezenţi, la mijlocul week-end-ului, pentru a asista la inaugurarea autobuzului senatorului.

Nicuşor, şofer de probă

Preşedintele CJC chiar a ţinut să vadă cât de repede porneşte autobuzul. „Este o idee foarte bună, mai ales pe vremurile astea, când costurile unui cabinet parlamentar sunt foarte mari şi, probabil, nici nu ar fi avut atâta succes, cum sunt sigur că îl va avea aşa-numitul «Mogamobil». Este foarte util pentru ceea ce înseamnă votul uninominal şi pentru posibilitatea parlamentarilor de a lua contact cu cei care l-au votat. Ideea este unicat în România şi este de urmat, în primul rând, pentru că oferă posibilitatea de a te întâlni regulat cu cetăţenii" a declarat Nicuşor.
Pentru a contribui la „soluţia de criză a lui Moga", şi preşedintele CJC a venit cu o propunere: toate instituţiile deconcentrate ar trebui să aibă reprezentanţe în colegii şi astfel lucrurile s-ar desfăşura mult mai rapid decât în maniera în care sunt derulate acum. 

Moga_inaugurare.jpg„Mult mai eficient şi practic"

După cum a susţinut Moga, proverbul românesc „vine moara la sac sau sacul la moară?" se potriveşte perfect iniţiativei sale: „Sunt 36 de localităţi şi m-am gândit cum vor putea face oamenii să ajungă la mine. Dacă făceam un birou mobil în Mangalia sau la Ostrov, erau sute de kilometri care trebuiau parcurşi. Şi, atunci, am zis că, după ce îmi stabilesc un program săptămânal, mă voi întâlni cu toţi cetăţenii care au probleme".
Mai mult, pentru ca lucrurile să se desfăşoare cât mai simplu, secretarul lui Moga, nea Costică, va merge trei zile, la începutul săptămânii, şi va strânge problemele cetăţenilor. La sfârşitul fiecărei săptămâni, senatorul se va întâlni în localităţile din colegiu cu cetăţenii care i-au semnalat problemele secretarului său. „Nu voi merge singur prin localităţile colegiului meu, voi avea câte un specialist cu mine, care înţelege mai bine problemele cetăţenilor, în sensul că le poate oferi răspunsuri mai concludente, argumentate", a completat Moga.
Autobuzul este proprietatea consilierului său, amenajat şi utilat, în schimb, cu banii veniţi de la Senat în acest scop, cu tot ceea ce este necesar cabinetului parlamentar. „De câte ori îl folosesc voi plăti pentru el, pentru motorină şi tot ce mai este nevoie", a susţinut senatorul. Mai mult, autobuzul are şi un motor de generator de 220V care va asigura energia necesară atunci când autobuzul va staţiona.


În prima vizită pe care a făcut-o în colegiul său, senatorului i s-a alăturat directorul DGASPC, Petre Dinică, de la ISC - Petrică Miu, iar de la CAS - Liviu Mocanu. „Vor fi prezenţi negreşit şi primarii, pentru că problemele de primărie trebuie rezolvate pe loc şi ce rămâne o să văd cum le pot rezolva. Este mult mai eficient şi mai practic". Primarul i-a făcut cunoscut senatorului trei cazuri sociale grave din comună, care au nevoie urgentă de rezolvare. Cazul a două persoane imobilizate la pat, care au nevoie de investigaţii amănunţite, dar şi al unei localnice, grav bolnavă, care a solicitat ajutor pentru a trece la un grad superior, dată fiind gravitatea bolilor sale.

Ideea prefectului

Nici prefectul judeţului Constanţa, Liviu Brăiloiu, nu a stat departe de eveniment şi şi-a făcut simţită prezenţa alături de fostul său coleg de campanie. Mai mult, se pare că ideea cu cabinetul parlamentar mobil aparţine de fapt lui Brăiloiu: „A fost o idee din campanie şi am zis că oricare dintre noi care va ieşi trebuie să adopte această idee. Sumele pentru birouri şi personal sunt foarte mici, colegiile sunt foarte mari iar aleşii trebuie să se ţină de promisiunile din campanie şi să vină la audienţe. Este soluţia de criză, un birou mobil, care asigură şi confortul", a explicat Brăiloiu.

{mos_ri:Nicolae Moga}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 298

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 603

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 672

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 466

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 541

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 531

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 716

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3369

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13935

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 900

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1927

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2799

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6813