Motociclistii, in vizorul politistilor si al reprezentantilor RAR

Sanctiuni si certificate de inmatriculare retinute

Serviciul de Politie Rutiera Constanta a inregistrat in ultima vreme un numar ridicat de sesizari vizavi de zgomotul pe care il produc astfel de vehicule in timpul deplasarii * Ca urmare a acestora, verificarile efectuate de oamenii legii din ultima vreme au vizat si motociclistii * Actiunile nu au ramas fara urmari, lasandu-se cu sanctiuni si certificate de inmatriculare retinute

Peste 150 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate in ultima perioada motociclistilor care au incalcat regulile de circulatie, iar 15 certificate de inmatriculare au fost retinute conducatorilor care aveau dispozitivele de evacuare a gazelor modificate sau neomologate. Sanctiunile aplicate vin ca urmare a numeroasele sesizari privind faptul ca multe astfel de vehicule produc un zgomot foarte puternic in timpul deplasarii, in special in mediul urban, care au determinat conducerea Politiei Rutiere la luarea unor masuri speciale de verificare in trafic a acestora, impreuna cu specialistii din cadrul Registrului Auto Roman, reprezentanta Constanta. Un alt aspect care a facut obiectul controlului lucratorilor Politiei Rutiere, l-a reprezentat experienta in conducere de minim doi ani necesara conducatorilor de motociclete care nu au implinit varsta de 21 ani si care conduc astfel de vehicule ce au o putere care depaseste 25 kw, sau un raport putere - greutate care depaseste 0,16 kw/kg. Conform art. 55 alin. 2 din HG 85/2003, cei depistati astfel sunt pasibili de sanctiune contraventionala cu amenda de la 200 - 500 lei RON. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisar sef Marian Saragea, a precizat ca acest gen de actiune va fi continuata in perioada imediat urmatoare, atat in municipiul Constanta, cat si la nivelul judetului. Si pentru ca valorile de trafic sunt tot mai crescute in ultima perioada, oamenii legii reamintesc conducatorilor moto ca deplasarea, atat in mediul urban, cat si in afara localitatilor, trebuie efectuata numai cu folosirea in permanenta a luminilor de intalnire, pentru a putea fi observati in conditii optime de catre ceilalti participanti la trafic si a nu risca implicarea in accidente grave de circulatie. Nu in ultimul rand, purtarea castii de protectie este obligatorie pentru conducatorii motocicletelor, dar si pentru pasageri, acest dispozitiv de protectie demonstrandu-si din plin eficienta in multe evenimente rutiere. Avand in vedere faptul ca prezenta motocicletelor a devenit nelipsita din traficul rutier, planul comun de actiune al Politiei Rutiere Constanta si al reprezentantilor Registrului Auto Roman, care verifica in trafic starea tehnica a autovehiculelor de transport marfa si persoane, precum si a autoturismelor care circula pe principalele artere rutiere din judetul Constanta, va viza de acum si motociclistii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 439

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 522

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 388

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 914

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 214

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 473

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 524

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 967

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 551

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1209

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 459

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 389

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 365

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 236

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 229