Nădrag strânge semnături de capul său? Postul de viceprimar dorit de PSD, miza scandalului fără sfârşit de la Hârşova

Coabitarea politică PSD-ALDE nu a funcţionat niciodată în oraşul Hârşova. Campania electorală a fost una bătăioasă, apoi, după vot, au urmat contestaţiile PSD.
 
Primarul localităţii, Viorel Ionescu, şi-a luat prin surprindere contracandidaţii şi a câştigat alegerile pentru ALDE. Imediat, echipele de campanie de la ALDE şi PSD s-au aşezat la negocieri, iar PSD a cerut să primească postul de viceprimar pentru ca protocolul de colaborare politică să se împlinească. Primarul Ionescu nu a fost de acord. A vrut un viceprimar tot de la ALDE. Între timp, în Consiliul Local Hârşova s-a format o majoritate ciudată, iar PNL şi-a numit viceprimar, în persoana lui Ionel Dia.
 
Această colaborare avea să-l coste pe Dia în plan politic, fiind la un pas de excludere din Partidul Naţional Liberal pentru faptul că şi-a dat mâna cu „duşmanul“ de la ALDE. Între timp, preocupaţi cu alte tipuri de execuţii interne, liberalii de la judeţ au uitat de Dia.
 
PSD nu a uitat însă că fac parte dintr-un proiect comun şi, de mai bine de şase luni, încearcă pe orice cale să-şi desemneze un viceprimar. Primarul Ionescu nici nu vrea să audă, aşa cum nu este încântat nici de actualul viceprimar, despre care susţine că „nu vine la serviciu“.
 
În acest moment, în CL Hârşova sunt şase consilieri ALDE, şase PSD, patru PNL şi unul PMP. Ultimii 11 fac opoziţie primarului şi colegilor consilieri de la ALDE. Postul de viceprimar pare a fi miza scandalului fără sfârşit din administraţia din Hârşova. Reprezentanţii PSD nu renunţă la ceea ce ei consideră că li se cuvine de drept, a precizat preşedintele ALDE Constanţa, Mircea Banias, întrebat fiind ce face partidul în sprijinul singurului său primar de oraş din judeţ. „Dar dacă primarul nu vrea să le numească viceprimar? Ce putem face noi la judeţ? Sunt orgolii multe acolo“, a mai spus liderul ALDE.
 
Banias spune că nu crede că organizarea referendumului la Hârşova are temei legal; în plus, consideră că, oricum, „PSD n-are nicio şansă să schimbe primarul“. Banias recunoaşte că este nevoie de o nouă rundă de discuţii şi cu conducerea judeţeană a PSD Constanţa pentru dezamorsarea conflictului de la Hârşova.
 
Vă reamintim că preşedintele organizaţiei orăşeneşti a PSD Hârşova, Tudor Nădrag, a anunţat că s-a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum local având ca scop demiterea primarului Viorel Ionescu, din cauza nemulţumirilor provocate de acesta în oraş.

Într-un comunicat al organizaţiei se arată că: „Biroul organizaţiei orăşeneşti PSD Hârşova constată cu îngrijorare comportamentul discreţionar şi abuziv al primarului Ionescu Viorel, lipsa de preocupare pentru interesele generale ale colectivităţii locale, tendinţa de distrugere şi desfiinţare a Spitalului Orăşenesc, izgonirea medicilor, abandonarea proiectelor privind valorificarea apelor termale, reabilitarea şi dotarea spitalului, precum şi a proiectului pentru asfaltarea tuturor străzilor“.
 

Interesant este faptul că organizaţia judeţeană a PSD Constanţa nu are habar de iniţiativa preşedintelui de la Hârşova privind strângerea de semnături pentru demiterea primarului. „Nu ne putem juca de-a suspendarea sau demiterea“, ne-a declarat un lider social-democrat cu atribuţii organizatorice la judeţ, care a precizat că va discuta această chestiune direct cu Nădrag.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe Dunăre Poliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

13 Apr 2024 484

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 415

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 376

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 344

Știri Constanța Tânără din Hârșova agresată și răpită de acasă de fostul iubit și rudele acestuia. Suspecții au ajuns după gratii

06 Apr 2024 644

Big Brother, la Hârșova! Primăria va instala peste 150 de camere video pe străzile din localitate! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 597

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 467

Declarații de avere Constanța Doinița Cristian, secretar general al orașului Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 538

Cumpărări directe Constanța Firma Electro Bulgaru BMS asigură mentenanța rețelelor de iluminat public la Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 925

Monica Mariana Drumea, prim-procurorul PJ Hârșova, vizată de acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Decizia CSM (MINUTA)

03 Apr 2024 607

Primăria orașului Hârșova, județul Constanța modernizează iluminatul public. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Apr 2024 501

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 524

APM Constanța Cine va construi un salon de evenimente festive la Hârșova?

28 Mar 2024 570

Conducător auto beat, tras pe dreapta de polițiști la Hârșova! Ce alcoolemie avea bărbatul

26 Mar 2024 606

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1704