Politic

Nadrag va da in judecata DADL si ANRM, in solidar cu Miniera Medgidia

harsova_primar_nadrag_tudor.jpgAdministraţia locală a oraşului Hârşova este hotărâtă să înainteze acţiune în instanţă împotriva societăţii care exploatează cariera de calcar, dar şi împotriva instituţiilor cu abilităţi de control în domeniu.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, strigă din primăvară că SC Miniera Medgidia SA a excavat peste cota permisă prin licenţa pe care o deţine, însă nu pare să îl audă nimeni. Prin acest „nimeni" înţelegem instituţiile statului. Deşi exploataţia a fost controlată de inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) - Compartimentul de Inspecţie Teritorială Constanţa, aceştia nu au găsit de cuviinţă să oprească mina. Aşa se face că echipele SC Miniera Medgidia SA lucrează şi în prezent.

Tudor Nădrag ne-a declarat, ieri, că va da în judecată, în solidar cu SC Miniera Medgidia SA, şi ANRM şi Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL). Primarul a precizat că la faţa locului au venit şi reprezentanţi ai DADL, însă nici aceştia nu au luat vreo măsură. Doar au venit, au văzut şi au plecat.

Primarul va cere 25 de milioane de euro

„Nu este normal ca tocmai instituţia care monitorizează cotele de inundaţie (n.r. DADL) să nu ia nicio măsură. De aceea, vom înainta acţiune în instanţă şi le vom cere tuturor celor care se fac vinovaţi de distrugerea zonei să plătească un milion de euro pentru fiecare din cele 25 de hectare", a afirmat Nădrag. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al DADL a afirmat că se va interesa în legătură cu această situaţie şi va reveni cu detalii. 

Primarul a subliniat faptul că ANRM ar avea de unde să despăgubească oraşul Hârşova, având în vedere faptul că încasează o redevenţă minieră de 4% din valoarea fiecărui kilogram de minereu. „Nu este normal ca oraşul să nu beneficieze de o parte din această bogăţie dată de la Dumnezeu şi, mai mult, să rămână şi un teren distrus, pe care nu se mai poate face nimic. Pentru că oricât ar susţine ei că vor acoperi cu piatră gropile create, terenul nu va mai fi bun de nimic, pentru că piatra aceea va fi practic spălată de ploi", a subliniat Tudor Nădrag. Edilul oraşului a precizat că oraşul nu are niciun beneficiu de pe urma exploatării acestei resurse. Primarul declarase cu ceva timp în urmă că voia să valorifice terenul respectiv prin vânzarea unor loturi de teren pentru case de vacanţă, pentru realizarea unei crescătorii piscicole sau pentru atragerea de investitori. Tudor Nădrag este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate comunităţii pe care o reprezintă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

07 Sep, 2009 11:22

D-l TUDOR NADRAG, primar al orasului Harsova de Constanta ,nu este in stare sa FINALIZEZE complet lucrarile edilitare incepute de ani de zile , ma refer la BLOCURILE fara balcoane la parter si lipsa termopanului care sa imbrace toate balcoanele (programul de reabilitare termica poate fi introdus in timpul construirii noilor apartamente) si mai are curajul sa spuna ca doreste sa faca CASE DE VACANTA si lac piscicol ? A promis in campania electorala ptr. postul de primar din 2008,LOCURI DE MUNCA . Unde sunt LOCURILE DE MUNCA promise,d-le PRIMAR ? Cetatenii orasului Harsova de Constanta AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA, nu de aberatii privind desfiintarea unei CARIERE DE PIATRA ! Nu va ganditi nici la copiii care STAU SINGURI IN CASA ,deoarece parintii lor sunt la serviciu. Ce va pasa ! Da-ti vina pe CRIZA economica si gata s-a clarificat situatia . Tocmai ca este CRIZA economica si nu faceti nimic ptr. atenuarea efectelor ei o sa va coste postul pe care il ocupati in prezent. Daca ma gandesc bine, functionati ilegal pe acest post de primar, cel putin MORAL. Treceti de la un partid la altul doar ptr. interesul personal de a va mentine la conducerea orasului, impreuna cu fostul primar liberal,actual consilier local,d-l IONEL CHIRITA. "Coalitia clandestina" dintre PNL si PSD ,care s-a intins in multe regiuni ale Romaniei ,isi are ORIGINE NATALA ,chiar in micutul oras Harsova de Constanta.

surmelis argentina pusa

10 Aug, 2009 14:23

D-le Tudor Nadrag,primar al orasului Harsova de Constanta ,va rog sa verificati si sa luati masurile legale din Asistenta Publica Sociala ,referitoare la programul de doua ore de asistenta sociala de care beneficiaza batranii din orasul pe care-l conduceti,intrucat se pare ca este necesara o modificare a acestuia.Este nevoie de un program alternativ ,astfel ca toti batranii sa fie mutumiti,"nu unul muma si altu-l ciuma",cum se considera cei care beneficiaza de ajutorul asistentelor sociale de la orele zilnice ,de 12.00.

surmelis argentina pusa

10 Aug, 2009 14:12

D-l Tudor Nadrag, primar al orasului Harsova din jud.Constanta, ar trebui sa verifice neintarziat, la CJC ,daca CETATEA CARSIUM este integrata in circuitul turistic dobrogean.Putem afla raspunsul "DA"sau "NU" pe NET ?

surmelis argentina pusa

08 Aug, 2009 01:26

In spatele acestei actiuni de "mare anvergura" si in numele populatiei orasului Harsova sta "inegalabilul" om politic. fost primar liberal,d-l IONEL CHIRITA ,in prezent consilier local al acestui oras. 25 DE MILIOANE DE EURO ? cam multa lacomie, nu-i asa?

Articole asemanatoare

Editorial Făgădău îşi joacă mandatul în funcţie de cum va aplica hotărârea magistraţilor din Dosarul Retrocedărilor!

16 Feb 2019 994

Pe cine a cooptat Electrocentrale Constanţa în Consiliul de Administraţie?

16 Feb 2019 848

Plaja din Eforie Nord în 1975

15 Feb 2019 245

Eforie Nord - Hotel Europa în 1974

15 Feb 2019 255

Zip Escort asigură securitatea la meciul internațional de handbal de mâine de la Constanța (galerie foto)

15 Feb 2019 445

Programa prea stufoasă generează vânătoarea de note. Se impune mai multă şcoală, în detrimentul vacanţelor

15 Feb 2019 763

Atenție părinți! Cursurile vor începe pe 9 septembrie 2019 și se vor încheia pe 12 iunie 2020

14 Feb 2019 592

Constanța - Vedere de pe dig

13 Feb 2019 98

Unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, pe scena festivalului Neversea. Ce artiști și-au anunțat prezența

12 Feb 2019 747

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3159

Bilanţ 2018 Mii de autoturisme verificate de RAR prezentau pericol iminent de accidente. Care este situaţia la Constanţa

11 Feb 2019 406

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

10 Feb 2019 705

O societate din Brăila investeşte în imobiliare în staţiunea Mamaia. Detalii

07 Feb 2019 576

Şi primarii oraşelor mici şi mijlocii se vor întâlni pentru a-şi decide poziţia faţă de proiectul de lege privind bugetul pentru 2019

07 Feb 2019 441

Liga Militarilor Profesionişti- convenţie cu Sanatoriul Efosan. Care sunt condiţiile şi cine vor fi beneficiarii

02 Feb 2019 1213