Nadrag va da in judecata DADL si ANRM, in solidar cu Miniera Medgidia

harsova_primar_nadrag_tudor.jpgAdministraţia locală a oraşului Hârşova este hotărâtă să înainteze acţiune în instanţă împotriva societăţii care exploatează cariera de calcar, dar şi împotriva instituţiilor cu abilităţi de control în domeniu.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, strigă din primăvară că SC Miniera Medgidia SA a excavat peste cota permisă prin licenţa pe care o deţine, însă nu pare să îl audă nimeni. Prin acest „nimeni" înţelegem instituţiile statului. Deşi exploataţia a fost controlată de inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) - Compartimentul de Inspecţie Teritorială Constanţa, aceştia nu au găsit de cuviinţă să oprească mina. Aşa se face că echipele SC Miniera Medgidia SA lucrează şi în prezent.

Tudor Nădrag ne-a declarat, ieri, că va da în judecată, în solidar cu SC Miniera Medgidia SA, şi ANRM şi Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL). Primarul a precizat că la faţa locului au venit şi reprezentanţi ai DADL, însă nici aceştia nu au luat vreo măsură. Doar au venit, au văzut şi au plecat.

Primarul va cere 25 de milioane de euro

„Nu este normal ca tocmai instituţia care monitorizează cotele de inundaţie (n.r. DADL) să nu ia nicio măsură. De aceea, vom înainta acţiune în instanţă şi le vom cere tuturor celor care se fac vinovaţi de distrugerea zonei să plătească un milion de euro pentru fiecare din cele 25 de hectare", a afirmat Nădrag. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al DADL a afirmat că se va interesa în legătură cu această situaţie şi va reveni cu detalii. 

Primarul a subliniat faptul că ANRM ar avea de unde să despăgubească oraşul Hârşova, având în vedere faptul că încasează o redevenţă minieră de 4% din valoarea fiecărui kilogram de minereu. „Nu este normal ca oraşul să nu beneficieze de o parte din această bogăţie dată de la Dumnezeu şi, mai mult, să rămână şi un teren distrus, pe care nu se mai poate face nimic. Pentru că oricât ar susţine ei că vor acoperi cu piatră gropile create, terenul nu va mai fi bun de nimic, pentru că piatra aceea va fi practic spălată de ploi", a subliniat Tudor Nădrag. Edilul oraşului a precizat că oraşul nu are niciun beneficiu de pe urma exploatării acestei resurse. Primarul declarase cu ceva timp în urmă că voia să valorifice terenul respectiv prin vânzarea unor loturi de teren pentru case de vacanţă, pentru realizarea unei crescătorii piscicole sau pentru atragerea de investitori. Tudor Nădrag este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate comunităţii pe care o reprezintă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

07 Sep, 2009 11:22

D-l TUDOR NADRAG, primar al orasului Harsova de Constanta ,nu este in stare sa FINALIZEZE complet lucrarile edilitare incepute de ani de zile , ma refer la BLOCURILE fara balcoane la parter si lipsa termopanului care sa imbrace toate balcoanele (programul de reabilitare termica poate fi introdus in timpul construirii noilor apartamente) si mai are curajul sa spuna ca doreste sa faca CASE DE VACANTA si lac piscicol ? A promis in campania electorala ptr. postul de primar din 2008,LOCURI DE MUNCA . Unde sunt LOCURILE DE MUNCA promise,d-le PRIMAR ? Cetatenii orasului Harsova de Constanta AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA, nu de aberatii privind desfiintarea unei CARIERE DE PIATRA ! Nu va ganditi nici la copiii care STAU SINGURI IN CASA ,deoarece parintii lor sunt la serviciu. Ce va pasa ! Da-ti vina pe CRIZA economica si gata s-a clarificat situatia . Tocmai ca este CRIZA economica si nu faceti nimic ptr. atenuarea efectelor ei o sa va coste postul pe care il ocupati in prezent. Daca ma gandesc bine, functionati ilegal pe acest post de primar, cel putin MORAL. Treceti de la un partid la altul doar ptr. interesul personal de a va mentine la conducerea orasului, impreuna cu fostul primar liberal,actual consilier local,d-l IONEL CHIRITA. "Coalitia clandestina" dintre PNL si PSD ,care s-a intins in multe regiuni ale Romaniei ,isi are ORIGINE NATALA ,chiar in micutul oras Harsova de Constanta.

surmelis argentina pusa

10 Aug, 2009 14:23

D-le Tudor Nadrag,primar al orasului Harsova de Constanta ,va rog sa verificati si sa luati masurile legale din Asistenta Publica Sociala ,referitoare la programul de doua ore de asistenta sociala de care beneficiaza batranii din orasul pe care-l conduceti,intrucat se pare ca este necesara o modificare a acestuia.Este nevoie de un program alternativ ,astfel ca toti batranii sa fie mutumiti,"nu unul muma si altu-l ciuma",cum se considera cei care beneficiaza de ajutorul asistentelor sociale de la orele zilnice ,de 12.00.

surmelis argentina pusa

10 Aug, 2009 14:12

D-l Tudor Nadrag, primar al orasului Harsova din jud.Constanta, ar trebui sa verifice neintarziat, la CJC ,daca CETATEA CARSIUM este integrata in circuitul turistic dobrogean.Putem afla raspunsul "DA"sau "NU" pe NET ?

surmelis argentina pusa

08 Aug, 2009 01:26

In spatele acestei actiuni de "mare anvergura" si in numele populatiei orasului Harsova sta "inegalabilul" om politic. fost primar liberal,d-l IONEL CHIRITA ,in prezent consilier local al acestui oras. 25 DE MILIOANE DE EURO ? cam multa lacomie, nu-i asa?

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța, anunț despre revenirea energiei termice pentru consumatorii afectați

28 Mar 2024 349

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 1856

Termoficare Constanța Iată ce constănțeni rămân fără apă caldă și căldură, începând din dimineața zilei de joi

27 Mar 2024 656

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 557

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 790

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1069

CJ Constanța Se înființează Complexul de Servicii Comunitare pentru persoane cu diferite adicții. Câte locuri va avea? (DOCUMENT)

26 Mar 2024 364

Termoficare Constanța Se sistează energia termică pentru o zonă a municipiului Constanța!

26 Mar 2024 619

Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 lei, de Garda de Mediu Constanța. Iată pentru ce

25 Mar 2024 598

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 626

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 869

Ora Pământului, marcată la Palatul Victoria. Luminile vor fi stinse în această seară, timp de o oră

23 Mar 2024 387

Calendar ortodox pentru 23 martie 2024. Iată ce sărbătoare este astăzi

23 Mar 2024 3550

VIDEO Procurorii din Mangalia cer strămutarea dosarului privind tragedia de la 2 Mai! Ce spune avocatul Adrian Cuculis

22 Mar 2024 928

Termoficare Constanța reia furnizarea căldurii și a apei calde pentru consumatorii afectați de lucrări. Despre ce zonă este vorba

20 Mar 2024 540