Nastase nu a onorat slujba de Inviere de la Neptun

Locul a fost ocupat de fiul sau cel mare

Tot poporul s-a grabit sa ajunga, cu mic cu mare, la slujba de Inviere, oficiata la Neptun de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului. Anuntat ca un mare eveniment, dat fiind faptul ca se astepta si participarea premierului Adrian Nastase, aflat in vizita particulara la Neptun, ceremonialul a fost unul cu totul deosebit. Incepand cu concertul de muzica populara autentica, continuand cu cel etno si mai apoi cu slujba in sine, Invierea Domnului Nostru Iisus Hristos a fost primita cu multa bucurie la mal de mare. Trei televiziuni nationale au preluat in direct desfasurarea slujbei pascale si era normal ca mai multe oficialitati sa-si aroge meritele organizarii. Legat de mediatizarea meritelor fiecareia din partile combatante au mai fost si nemultumiri. De pilda, intr-o conferinta de presa, prefectul Gheorghe Martin a declarat ca nimeni nu a apreciat efortul depus de oamenii care au construit altarul. "Lasand modestia la o parte, vreau sa precizez ca acest altar a fost construit de specialistii de la una dintre firmele la care am fost actionar. Am avut emotii ca altarul se va prabusi din cauza valurilor, dar nimeni nu a venit sa multumeasca acelor oameni". "Ne-am gandit sa facem altarul cadou orasului Mangalia, ori sa-l demontam si sa-l pastram pentru o alta manifestare similara", a mai spus Martin. Daca manifestarea in sine a reprezentat un real succes, absenta primului-ministru a starnit controverse. Cu toate ca mai multe oficialitati locale, printre care si reprezentantul Guvernului in teritoriu, nu au confirmat oficial participarea premierului, media locala si centrala anuntase cu surle si trambite venirea lui Nastase la Neptun. Gurile rele spun ca Nastase ar fi cerut solemn social-democratilor constanteni sa nu participe la eveniment cu tot efectivul doar de dragul imaginii. Afland de faptul ca acestia nu i-au ascultat "porunca", premierul s-a suparat si a preferat sa-si trimita un reprezentant in persoana fiului sau cel mare, escortat de un spp-istul de casa al Palatului Victoria. Altii spun ca Nastase era cam bolnav si nu a dorit sa-si acutizeze suferinta. Momentan, neparticiparea premierului ramane o enigma. Insa, cert, absenta sa nu a fost una de bonton. Nu au scapat ocazia de a se afisa pe podiumul oficialitatilor mai multi parlamentari de Constanta, care se aude ca erau foarte contrariati si crispati de teapa primului-ministru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 492

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 421

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 533

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 416

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 755

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 601

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 696

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 842

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 864

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 466

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 865

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1109

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 801

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1378

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 873