Nicolae Ciucă, la ședința de investitură „Mai presus de orice orgoliu și orice adversitate politică, se află interesul românilor”

  • Senatorii şi deputaţii s-au reunit joi în şedinţă comună pentru votul de învestire a guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Toți miniștrii propuși de Nicolae Ciucă au primit aviz favorabil la audierile de miercuri din comisiile parlamentare de specialitate.
 
Iată ce a declarat Nicolae Ciucă în timpul discursului său!
 
„Ne aflăm, astăzi, într-un moment mult așteptat de toți românii, unul în care putem, în sfârșit, să oferim predictibilitate și să garantăm stabilitatea și dezvoltarea României prin toate măsurile și deciziile pe care le vom lua pentru binele cetățenilor.

Îmi doresc să fie prima zi a unei noi abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească.

Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliția de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie.

Noi, cei care suntem azi în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și de orice adversitate politică se află interesul românilor.
Pandemia ne-a învățat un lucru, acela e că timpul este prețios. Suntem determinați să ducem acest program la îndeplinire și să punem capăt situației tensionate pe care țara noastră o parcurge.

În vreme ce zi de zi asistăm la discursuri acide, noi am înțeles să venim în fața dumneavoastră cu un program de guvernare sustenabil, care să ofere României garanția că lucrurile vor intra în normal și că vom avea stabilitate în perioada următoare.
Am venit astăzi în Parlament pentru a vă cere votul de încredere. Prin programul de guvernare propus, arătăm că punem pe primul loc interesele românilor și ne angajăm să garantăm reușita pe mai multe direcții de acțiune.


Prima se referă la investiții, cele fără de care România nu se poate redresa și nu poate atinge obiectivele pe care ni le dorim cu toții.
Cea de-a doua direcție de acțiune a Guvernului este legată de conectarea prin infrastructură a regiunilor istorice, prin continuarea investițiilor în construcția de autostrăzi, căi ferate și mijloace de transport intermodal până în 2024, precum și de echilibrarea geografică a infrastructurii, întărirea poziției economice și strategice a portului Constanța.


A treia direcție pe care o avem în vedere se referă dezvoltarea echilibrată și coezivă a României.

Următoarea direcție are în centrul său Planul Național de Redresare și Reziliență.

Procesul de modernizare a României necesită, de asemenea, măsuri concrete și urgente pentru digitalizarea serviciilor publice, în încercarea de a le aduce mai aproape de cetățeni și de a crește gradul de folosire a noilor tehnologii în țara noastră. 

În ceea ce privește sănătatea, vom dezvolta un program echitabil privind accesul neîngrădit și neîntrerupt la serviciile medicale.

Cetățeanul este și va fi în mijlocul actului de guvernare, fiind beneficiarul acestuia. Siguranța cetățeanului este prioritară și, așa cum am mai precizat, nu ne putem permite luxul animozităților politice care pot cauza noi crize, mai ales atunci când o criză vine cu costul vieții cetățenilor României, al nivelului lor de trai și al bunăstării lor.

O atenție sporită trebuie acordată instituției familiei și sprijinirii acesteia. Mă gândesc în primul rând la familiile cu copii mici, care se confruntă cu mari presiuni financiare. Vrem să încurajăm creșterea demografică și să oferim o șansă reală tuturor românilor aflați la început de drum.

Obiectivul nostru este ca prin măsurile pe care le vom implementa să asigurăm dezvoltarea și prosperitatea țării noastre. Avem milioane de cetățeni români în afara țării, oameni față de care avem datoria să le acordăm atenție și sprijin. Față de românii din diaspora, ne angajăm să menținem un dialog deschis și transparent, să ne îngrijim de respectarea drepturilor acestora și să implementăm programe de investiții cu implicarea tuturor.

De astăzi, punem cu toții umărul și construim o Românie mai puternică și prosperă, aducându-i pe români împreună în jurul unui obiectiv comun: combaterea și atenuarea efectelor crizei actuale, dar mai ales susținerea dezvoltării și evoluției României.

Sarcina Guvernului este să mobilizeze acel spirit extraordinar al românilor, să ofere oportunitățile necesare dezvoltării unei națiuni puternice și să pună în valoare întregul potențial al poporului nostru. Pentru toate acestea, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și al tuturor românilor!”

Sursă foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă va anunța măsuri împotriva noii variante Covid descoperite în Africa de Sud

26 Nov 2021 432

UPDATE.Oficial. 29 noiembrie 2021, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public (VIDEO)

26 Nov 2021 1345

Noul ministru al MApN, învestit în funcție. Ce a declarat Nicolae Ciucă la predarea mandatului de ministru (VIDEO)

26 Nov 2021 410

Măsuri de reorganizare a Guvernului și ministerelor, adoptate în prima ședință după învestirea Guvernului

25 Nov 2021 331

Mesajul preşedintei Comisiei Europene după învestirea lui Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru

25 Nov 2021 458

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj mesaj cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. „Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor“

25 Nov 2021 401

Membrii Guvernului condus de Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

25 Nov 2021 427

Diana Şoşoacă „Dacă veți impune vaccinarea obligatorie, scot mulți români în stradă“

25 Nov 2021 510

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului României

25 Nov 2021 426

Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului propus de Nicolae Ciucă

25 Nov 2021 408

Miniştrii Cabinetului Ciucă, audiaţi în comisiile reunite ale Parlamentului. Cine a primit avize favorabile

24 Nov 2021 521

Premierul desemnat Nicolae-Ionel Ciucă, amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării Naționale. Stadiu dosar (MOTIVARE)

24 Nov 2021 2210

Nicolae Ciucă „Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o ţară care a avut o experienţă tragică a valului patru”

23 Nov 2021 444

Decretul privind desemnarea lui Nicoale Ciucă în calitatea de candidat la funcţia de premier, semnat de preşedintele Iohannis

22 Nov 2021 419

Nicolae Ciucă. „Cetăţenii români aşteaptă stabilitate şi soluţii”. De joi, speră să se poată apuca „serios de treabă"

22 Nov 2021 1031