Niculae Coltan „Da, sunt fratele lui Ion Coltan"

cap_4.jpgFost consilier la Cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Niculae Colţan, ne-a declarat: „Nu am nicio legătură cu Expertissa", însă ne-a confirmat că este fratele lui Ion Colţan - patronul societăţii care administrează această firmă

După încercări repetate, dar eşuate, am reuşit ieri, să stăm de vorbă cu Niculae Colţan, fost consilier superior în subordinea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

coltan_-_expertissa_sediu_01.jpgNiculae Colţan ne-a contactat ca urmare a materialului publicat în ediţia de ieri, intitulat „Rubedenii pe statul de plată. Familia Colţan s-a reunit sub aripa CJC". Din start, el a ţinut să ne precizeze că nu are nicio legătura cu firma Expertissa. Aşa cum am arătat în materialul de ieri, SC Expertissa Constanţa SRL este firma care a furnizat Consiliului Judeţean echipamente IT - tehnică de calcul şi echipamente periferice - în valoare de aproximativ trei milioane de euro, pentru dotarea unităţilor de învăţământ din judeţ. Acesta este, de departe, unul dintre cele mai valoroase contracte atribuite de instituţia judeţeană în ultimii ani. Firma Expertissa Constanţa SRL este administrată de o societate al cărui acţionar majoritar este omul de afaceri Ion Colţan. Niculae Colţan ne-a confirmat ieri, legătura de rudenie cu afaceristul Ion Colţan. El a ţinut să precizeze însă, că nu întotdeauna, legătura cu rudele este atât de strânsă pe cât s-ar crede, şi că el, şi familia sa, şi-au croit în viaţă un drum separat de afacerile fratelui Ion Colţan. Întrebat cum de a ajuns să lucreze la CJC, deşi avea domiciliul în Bucureşti, Niculae Colţan a precizat că a ajuns consilier la Cabinetul lui Nicuşor Constantinescu după ce a participat la un concurs. Întrebat cum de a aflat de acest concurs, Colţan ne-a spus că el a fost cel căutat. El a ţinut să precizeze legat de situaţia sa locativă (am arătat ieri, că deşi nu mai este angajat al CJC, el figurează încă la avizierul Blocului L4 din Aleea Magnoliei ca locatar) că încă apare ca plătitor de întreţinere la blocul CJC pentru că şi-ar fi plătit chiria în avans pe câteva luni, şi că ar fi achitat până în luna iunie. De aceea, a explicat el, plăteşte şi întreţinerea acolo.

În ceea ce o priveşte pe Simona-Cristina Colţan, purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Carsium Moldovanu, a revenit cu completări, la informaţiile furnizate luni. El a precizat că nici Simona Colţan nu mai este angajată a CJC, dându-şi demisia din funcţia de consilier debutant, încă de la începutul lunii aprilie, fapt confirmat şi de către tatăl său, Niculae Colţan.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.