Noutati pentru cine construieste in Valu lui Traian

1221854935.jpg

Modificarea Regulamentului de Urbanism urmareste evitarea eventualelor pagube ulterioare produse constructiilor noi

Primaria si Consiliul Local au modificat Regulamentul de Urbanism al comunei. Primarul Florin Mitroi a propus modificarea normativului din cauza faptului ca proprietarii unor case din Valu lui Traian au avut probleme cu imobilele, la scurta vreme dupa ce le-au construit. Mai exact, din cauza ca nu au stiut pe ce teren construiesc, persoanele respective au constatat ca li se surpa casa. Prin urmare, pentru a evita acest gen de situatii neplacute si care aduc pagube majore celor care isi construiesc o locuinta, a fost modificat Regulamentul de Urbanism. Oamenii pot evita astfel sa construiasca pe fostul amplasament al unei gropi de gunoi sau pe orice teren care nu se preteaza pentru constructii. Exista doua variante in noul regulament, care pot feri constructorii de astfel de pagube. Astfel, in momentul in care un constructor vine sa solicite certificatul de urbanism pentru construirea casei, trebuie sa aiba si un studiu geotehnic, care sa ateste ca pe suprafata respectiva se poate construi si sa precizeze care este, de pilda, adancimea fundatiei. Daca nu are studiu geotehnic, cel care construieste trebuie sa aduca o declaratie notariala pe propria raspundere, prin care isi asuma consecintele in eventualitatea surparii constructiei, destabilizarii ei etc. Desi prima varianta i-ar scuti de griji pe proprietarii imobilelor, reprezentantii Primariei Valu lui Traian ne-au declarat ca majoritatea prefera cea de-a doua varianta, pentru ca este mai ieftina.

Gradinita si scoala in cartierul nou

Autoritatea locala din Valu lui Traian acorda o atentie deosebita si educatiei. Anul scolar a inceput in comuna in cele mai bune conditii, atat cele doua scoli, cat si gradinitele fiind reabilitate. Primarul comunei a demarat deja constructia unei a treia gradinite in cartierul nou. Administratia locala a rezolvat astfel din timp necesitatea unei institutii de invatamant prescolar in zona noua, care cuprinde 640 de loturi de case, pe care au fost ridicate pana acum 280 de locuinte. Pana la sfarsitul anului, gradinita cea noua va fi finalizata. Potrivit reprezentantilor Primariei Valu lui Traian, anul viitor se va demara si construirea unei scoli in cartierul nou al comunei.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 274

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 462

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 388

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 444

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 552

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 536

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 447

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 633

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 504

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 467

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 567

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 679

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 445

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1268

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 588