Nu mai sunt bani? Senatorul Chiţac propune o amnistie fiscală externă! 40 de miliarde de euro din paradisurile fiscale să fie aduse în țară


Presa abundă de titluri sau subtitluri gen: „PSD caută bani pentru primari”, „Primăriile nu mai au bani de salarii”, „Rectificarea bugetară a tăiat 2 miliarde de lei de la investiții”, „Investitorii nu mai dau bani României”, „România se împrumută la dobânzi duble față de luna februarie”.
 
„Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului, bugetul va fi cel mai important subiect. Nu voi prezenta cifre, pentru că adesea plictisesc, deși sunt obligatorii în analiză... doar câteva concluzii pe care le înțelege oricine. Toată lumea vrea bani, investițiile publice lipsesc, la fel și cele străine. În fond, dacă statul nu investește în țara pe care o păstorește, de ce ar face-o străinii? Echilibrele macroeconomice... deficitul sub 3% și datoria publică sub 60% sunt obligatorii. Nu voi elabora însă, cum spunea cineva, macrostabilitatea e ca sănătatea... îți dai seama de importanța ei după ce o pierzi și atunci toate tratamentele sunt tardive și dureroase.
 
O soluție posibilă, inovativă, care merită încercată, se numește amnistia fiscală externă. Sunt aproape 40 de miliarde de euro în afara României în paradisuri fiscale. Amnistia fiscală externă reprezintă o schemă prin care acești bani sau o parte importantă din ei pot fi aduși în țară. Ce ar fi dacă, de exemplu, le-am oferi cumpărătorilor care repatriază acești bani acțiuni ale statului la companii profitabile (Transelectrica, Hidroelectrica etc.), la prețuri supraevaluate, cu promisiunea că astfel își vor albi banii?”, susţine senatorul independent constănţean.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 575

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1045

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 758

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 971

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 1007

Florin Mitroi face tandem cu Vergil Chițac PNL Constanța și-a desemnat candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța !

15 Mar 2024 1194

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 468

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 713

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reamenajare a spațiilor urbane din cartierele orașului avansează!“

12 Mar 2024 657

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 682

Verdict în așteptare, la Judecătorie, în procesul dintre Primarul Constanței și dr. Stela Halichidis

11 Mar 2024 527

Știri Constanța Vergil Chițac anunță că au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare. Iată în ce zonă

10 Mar 2024 2878

Primarul municipiului Constanța „Construirea noului CET este una dintre cele mai mari realizări ale acestui mandat“ (VIDEO)

09 Mar 2024 701

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 924

LIVE VIDEO-TEXT Primăria Constanța a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului CET (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1461