Politic

Nu s-a stabilit nimic in CA Dina „Nu mai pleaca niciun medic din spital“

sarbu.jpg Situaţia restructurărilor din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa este încă pusă sub semnul întrebării, membrii CA amânând luarea vreunei decizii.

La precedenta şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, s-a depus un memoriu al Sindicatului Sanitas, prin care sindicaliştii încercau să „scape“ de disponibilizare cât mai multe cadre medicale. Termenul legal în care CA trebuia să răspundă acestor cerinţe era de cinci zile, ceea ce înseamnă că pe data de 4 august era necesar să se mai convoace o şedinţă. Lucrul acesta însă nu s-a întâmplat, dar Consiliul de Administraţie s-a întrunit sâmbătă, pe 31 iulie, la numai o zi după propunerile celor de la Sanitas. Conform spuselor directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, rezultatele acelei şedinţe au fost extrem de bune pentru angajaţii SCJU. „Din câte ştiu eu, nu mai pleacă niciun medic din spital, iar numărul asistenţilor disponibilizaţi va fi mai mic“, a declarat Constantin Dina. Boris Parpală sau Laurenţiu Marin, doi dintre membrii CA, nu au putut fi contactaţi, iar singurul care ar fi putut da anumite detalii de la şedinţa de sâmbătă a fost doctorul Vasile Sârbu, şeful secţiei de chirurgie din cadrul SCJU, care este membru supleant în cadrul CA. Acesta l-a înlocuit pe decanul Facultăţii de Medicină, Petru Bordei, cel care reprezintă unitatea de învăţământ în cadrul CA. „S-a votat structura propusă iniţial pentru reorganizare, iar cei de la Sanitas nu au cerut decât să nu se disponibilizeze atâtea cadre“, a declarat Vasile Sârbu. Drept urmare, nimic nu este clar în ceea ce priveşte SCJU, iar angajaţilor nu le rămâne decât să se mulţumească cu faptul că se amână decizia de restructurare cât mai mult posibil.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii vor avea liber și vineri. Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea cursurilor din cauza epidemiei de gripă (document)

23 Jan 2019 807

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu rămâne după gratii. Ce decizie au luat magistrații

23 Jan 2019 414

Proiect de lege. Jurnaliștii ar putea să fie scutiţi de la plata impozitului pentru salarii și drepturi de autor

23 Jan 2019 343

Reguli noi pentru pacienţii şi vizitatorii care trec pragul Spitalului Judeţean Constanţa

23 Jan 2019 237

Mesajul lui Daniel, tânărul care a supravieţuit accidentului de la Palazu Mic - "Vă rog să fiţi alături şi de familiile prietenilor mei!"

23 Jan 2019 5431

Revista presei locale

23 Jan 2019 388

Centrul de Odihnă Flamingo din Eforie, al Administrației Naționale a Penitenciarelor, caută firmă de pază pentru o lună (document)

23 Jan 2019 214

Firma familiei Lazia Argos SA, în insolvenţă. Dosarul, amânat

23 Jan 2019 281

Asociata lui Sorin Strutinsky, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, numită administrator al societăţii Vancluse Invest SA

23 Jan 2019 582

„Dobrogea nouă pe căile străbunilor“ (volumul I), de V. Stroescu şi N. Pantely Stanciu

22 Jan 2019 275

Prezentare a priorităților Președinției române a Consiliului UE în domeniul umanitar, realizată de Teodor Meleșcanu

22 Jan 2019 182

Care a fost reacția lui Niculae Bădălău, cu privire la declarațiile lui Klaus Iohannis despre situația miniștrilor

22 Jan 2019 230

Un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, premiat cu Emblema de Onoare a Armatei României la împlinirea a 100 de ani

22 Jan 2019 237

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Constanța. Vor fi impuse restricții de trafic

22 Jan 2019 463

Klaus Iohannis despre ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei. „Chestiunea e cras neconstituţională“

22 Jan 2019 240