Politic

„O petardă electorală“ Senatorul Chiţac, despre proiectul primarului de tehnologizare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a energiei termice


Senatorul de Constanţa Vergil Chiţac cataloghează promisiunile primarului Decebal Făgădău privind tehnologizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie primară a energiei termice drept o „petardă electorală“. „«Vom face… vom dezvolta… vom avea... primăria doreşte să investească... va propune... vom cumpăra... vom realiza un proiect prin care să atragem fonduri europene... preţul va scădea, vom dimensiona corect... vor fi cumpărate... vor fi făcute». Ce nu ne spune primarul este ce au făcut, ce au realizat, cât au investit şi mai exact cum stau cu promisiunile făcute în 2016... Lista e lungă şi mai nimic nu e bifat.
 
Cât priveşte subiectul termiei, dacă e vorba de fonduri europene, proiecţia e de câţiva ani... ca să nu-l întrebăm anul viitor de ce nu a făcut-o. Mai departe... de unde ştiţi care e cea mai bună variantă? Poate că transformarea punctelor termice în microcentrale de cartier e mai rentabilă decât să reabilităm sute de km de conducte scormonind tot oraşul. De unde ştiţi că se va ieftini preţul de transport cu 50%? Aveţi studii de impact sau aţi scos-o din puţul gândirii voastre?
 
Şi, nu în ultimul rând, totul e de un cinism fără margini. Adică voi aţi băgat CET-ul în faliment pentru că nu le-aţi plătit datoria de sute de milioane de lei şi tot voi vreţi să le cumpăraţi distribuţia? Ei nu au putut să se modernizeze şi să ieftinească gigacaloria pentru că nu le-aţi plătit datoriile şi voi faceţi acum pe salvatorii constănţenilor? Nu e decât o petardă electorală... începe seria de promisiuni şi abureli care sper să nu mai prindă. Cred că masca a picat şi constănţenii v-au văzut adevărata faţă. Dacă îi mai păcăliţi o dată, înseamnă că nu sunt victime, ci complici!“, afirmă senatorul Vergil Chiţac.
 
Vă reamintim că primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că va propune Consiliului Local Municipal să investească în tehnologizarea şi modernizarea reţelelor de transport. Primul pas va fi preluarea/cumpărarea reţelei de transport agent termic în vederea modernizării, aflată astăzi în proprietatea Electrocentrale SA şi generatoare de cheltuieli şi pierderi uriaşe.
 
„Este o reţea uriaşă, o reţea în care nu s-a investit absolut nimic, în care nu avem preizolaţii, iar din secunda în care le vom cumpăra vom realiza un proiect prin care să atragem fonduri europene pentru modernizarea reţelei de transport primar a agentului termic. Estimez că preţul de transport va scădea cu minimum 50%, pentru că vom dimensiona corect reţelele, în funcţie de realităţile socio-economice ale oraşului.
Magistralele vor fi cumpărate cel mai probabil în rate de la Electrocentrale Constanţa, companie aflată în insolvenţă, la fel ca şi RADET. Lucrările de modernizare vor fi făcute prin intermediul fondurilor europene, un proiect în acest sens urmând să fie depus în luna septembrie a acestui an“, a afirmat Făgădău.
 
Concomitent cu modernizarea magistralelor şi eficientizării punctelor termice, Făgădău vrea ca municipiul Constanţa să aibă o societate proprie de producţie şi transport al energiei termice şi electrice. Această societate va absorbi şi actualul RADET.
 
Citeşte şi:
 
Magistralele CET ar putea fi cumpărate de municipalitate Primarul Decebal Făgădău vrea ca oraşul să beneficieze de o societate proprie de producţie şi transport al energiei termice şi electrice

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1901

Chiţac vrea să facă curat în piaţa Tomis 3 şi ia în calcul să solicite expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ în zonă

24 Jul 2019 886

Deputatul Huţucă îi bate obrazul senatorului Chiţac şi Asociaţiei „Constanţa Altfel” „Nu am stat la masă cu membrii familiei Mazăre. O minciună sfruntată!”

22 Jul 2019 883

Vergil Chiţac - „De mai bine de trei ani, oraşul Constanţa este condus cu poze, nu cu fapte“

12 Jul 2019 727

În plin sezon estival, şezlonguri instalate abuziv până la malul apei Senatorul Chiţac îi solicită ministrului Apelor să intervină de urgenţă (document)

19 Jun 2019 2500

Senatorul Vergil Chiţac îşi face casă

08 Jun 2019 1356

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1263

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 1106

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 858

S-a retras din Consiliul Local Municipal pentru că era prea puţin pentru domnia sa Senatorul Chiţac critică administraţia Făgădău, de pe margine!

08 Apr 2019 1924

Senatorul Chiţac şi-a asumat „Constanţa Altfel“ şi în declaraţia de interese (document)

25 Mar 2019 922

Deficit oficial de 77.428 de locuri de parcare Vergil Chiţac - „Constanţa, oraş sufocat de maşini. Vina aparţine primarului şi Consiliului Local!“

19 Mar 2019 1412

Vergil Chiţac, reclamat la ANI pentru că a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la Constanţa Altfel. Ce a declarat senatorul

13 Mar 2019 828

Senatorul Chiţac, despre situaţia îngrijorătoare de la Marea Neagră, la Adunarea Parlamentară a NATO de la Bruxelles

26 Feb 2019 835

Vergil Chiţac - „Generalii Armatei Române au picat între scaunele politicienilor!“

01 Jan 2019 1386