Ordinea de zi a CN al PSD, o necunoscută Constanţa, cu delegaţie restrânsă la Consiliul Naţional al partidului!?



Membrii Consiliului Naţional al PSD se reunesc astăzi la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. Conform Statutului partidului, organizaţia judeţeană PSD Constanţa ar trebui să fie reprezentată de o delegaţie formată din 25 de persoane. Unii social-democraţi nu-şi strică însă puţinele zile de concediu pentru a participa la şedinţe de partid, cu atât mai mult cu cât, în acest an, vor fi nevoiţi să-şi „sacrifice“ perioade importante pentru a se implica în campaniile electorale premergătoare alegerilor locale, din vară, şi ale celor parlamentare, din toamnă.
 
Astăzi, capitala va fi luată cu asalt de social-democraţi veniţi din toate colţurile ţării. Membrii Consiliului Național (CN) al PSD au fost convocaţi într-o şedinţă care se anunţă a fi plină de „surprize“. Presa centrală speculează faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vrea să se lepede de oamenii aflaţi pe funcţii importante, dar care sunt percepuţi drept apropiaţi ai fostului lider al formaţiunii, Victor Ponta, dar aminteşte şi de posibile decapitări la nivelul unor conduceri de filiale judeţene.
 
Aşadar, va fi o ședință extrem de importantă, în cadrul căreia se vor lua decizii importante privind strategia PSD în anul electoral 2016. Voci social-democrate spun că, în acest context, departamentele de specialitate ale PSD ar trebui să lucreze cu motoarele turate şi să elaboreze proiecte şi strategii pentru fiecare domeniu de activitate. Tot mâine se preconizează că se va clarifica modalitatea în care se va colabora, la nivel judeţean, cu progresiştii din UNPR şi ar trebui să fie validate candidaturile PSD pentru funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. În cazul nostru, ar urma validarea drept candidat al PSD pentru Primăria Constanţa a lui Decebal Făgădău. Totul pare a fi încă neclar, însuşi purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, neavând, ieri, în jurul orei prânzului, ordinea de zi a întrunirii.
 
În aceeaşi situaţie se afla şi deputata Cristina Dumitrache, aceasta confirmându-ne că nu a primit nicio ordine de zi, deşi va participa la eveniment.

Delegaţie redusă 

Conform Statutului PSD, delegaţia social-democrată din Constanţa ar trebui să fie compusă din 25 de persoane: preşedintele filialei judeţene, parlamentarii, vicepreşedinţii CJC, primarul municipiului Constanţa, liderii organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari, toţi primarii de oraşe, trei primari de comune şi încă patru membri desemnaţi de conducerea organizaţiei.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, delegaţia de la malul mării ar fi trebuit să fie  compusă din: Felix Stroe (preşedintele filialei judeţene PSD Constanţa), senatorii Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, deputaţii Mircea Titus Dobre, Manuela Mitrea, Mădălin Voicu, Cristina Dumitrache şi Radu Babuş, vicepreşedinţii CJC Cristinel Nicolae Dragomir şi Cristian Gheorghe Darie, primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedintele organizaţiei de tineret, Costin Răsăuţeanu, preşedintele organizaţiei de pensionari, Ecaterina Prodan, şi primarii Ovidiu Ioan Brăiloiu (Eforie), Tudor Nădrag (Hârşova), Florin Chelaru (Năvodari), Valentin Saghiu (Murfatlar), Nicolae Dragomir (Ostrov), Mariana Gâju (Cumpăna, preşedinte ACoR Constanţa şi lider al organizaţiei judeţene de femei a PSD), şi Dumitru Chiru (Lumina).
 
Deşi delegaţia constănţeană este una restrânsă, cu doar 20 de membri, nici aceştia nu vor fi prezenţi toţi. Spre exemplu, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir ne-a declarat că nu va participa la şedinţa CN a PSD pentru că este în concediu. El a lăsat să se înţeleagă faptul că, oricum, în acest an vor fi perioade aglomerate, care-l vor solicita la maximum, aşa că nu este niciun dezastru dacă nu merge la şedinţa Consiliului Naţional.

Un alt membru al delegaţiei a confirmat că va absenta. Este vorba despre senatorul Alexandru Mazăre, care, întrebat dacă va participa la CN al PSD, a răspuns ferm: „Nu. Nu mă interesează.“
 

Seria absenţilor motivaţi va fi completată de primarii Ovidiu Brăiloiu şi Mariana Gâju. „Nu particip la CN al PSD pentru că mâine (astăzi) trebuie să fiu la Bruxelles, la întrunirea Comitetului Regional. Alături de mine, din delegaţia României, alcătuită din 12 persoane, va fi şi doamna Mariana Gâju“, ne-a declarat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

 

Nu în ultimul rând, nici preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu, nu va fi prezent la evenimentul politic, care se pare că va fi „interesant“, deoarece trebuie să rămână cineva şi la birou, să coordoneze activitatea Primăriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine sunt cei trei potențiali candidați din partea AUR Constanța la Consiliul Județean

02 Feb 2024 2101

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

02 Feb 2024 1045

Foști prefecți, un subprefect și un vicepreședinte de Consiliu Județean dar și directori de deconcentrate, chemați în judecată de reprezentantul Guvernului în teritoriu

31 Dec 2022 4067

ZIUA-n amiaza mare Cristinel Dragomir, despre proasta gestionare a proiectelor Primăriei Constanța - „Trebuie stabilit ce vor oamenii, sunt banii lor”

21 May 2022 2053

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1661

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 1821

Pe cine cazează Primăria Constanța o lună de zile la hotelul deținut de soția lui Cristinel Dragomir? (DOCUMENTE)

07 May 2022 9563

Cristinel Dragomir s-a întors în Consiliul Județean Constanța

14 Mar 2022 4498

La un an de la revenirea în primăria Constanța, Cristinel Dragomir s-a suspendat din echipa lui Vergil Chițac!

27 Oct 2021 3845

Cristinel Dragomir revine în administrația locală, în echipa primarului Vergil Chițac!

06 Nov 2020 3390

Cristinel Dragomir renunță la procesul cu ANI “Nu mai am nicio miză pentru următoarea perioadă”!

04 Nov 2020 3096

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 august 2020

11 Aug 2020 3094

Un fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța a repus pe rolul Curții de Apel Constanța dosarul împotriva Agenției Naționale de Integritate

16 Jul 2020 1718

„La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“ Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al CJC, la judecată cu ANI. Ce a decis Curtea Supremă

08 Nov 2019 2285

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 2837