Politic

UPDATE. Ovidiu Cupșa, scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al PNL

Ovidiu Cupșa a trimis o scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal.
 

„Doamnă Preşedinte Raluca Turcan,
Stimaţi colegi membri ai BPN,
 
În calitatea mea de membru PNL din 1990, cu toată consideraţia şi buna credinţă, vă informez că filiala judeţeană a PNL Constanţa se află într-o profundă criză de identitate, generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie. Conducerea interimară a PNL - asigurată de domnul Gheorghe Dragomir şi acest grup - a reuşit în ultimii doi ani să epureze partidul de toţi cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia judeţeană, mesajul politic, alegerea discreţionară a candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean sau Parlamentul României, numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică etc, prefigurând rezultatul dezastruos din 11 decembrie.
 
Rând pe rând, un număr însemnat de membri ai BPJ şi CJEx, marea majoritate cu vechime şi experienţă politică, au fost marginalizaţi şi s-au retras din partid sau din funcţiile de conducere pe care le deţineau, refuzând să ia parte la simulacrul de democraţie şi de respect faţă de valorile liberale.
 
Acest lucru, care a slăbit constant forţa partidului la nivel local, în loc
să fie un motiv de îngrijorare şi evaluare a situaţiei, a constituit un
prilej de satisfacţie pentru micul grup de interese, care astăzi conduce
partidul discreţionar, netransparent şi cu uşile închise, fiind «premiat»
cu locurile eligibile ale partidului la alegerile din 2016 şi împărţirea în
avans a funcţiilor pentru alegerile din 2020 !!!
 
Ulterior alegerilor parlamentare nu s-a făcut nici o analiză serioasă a
responsabililor pentru rezultatul dezastruos. În unica şedinţă a BPJ, care a avut loc în 16 decembrie (foarte probabil fără cvorum, deoarece procesul verbal de şedinţă este ţinut la «strict secret», posibil modificat
ulterior), domnul Dragomir a evaluat că singurii responsabili pentru
rezultat sunt doamna Alina Gorghiu şi domnul Dacian Cioloș, afirmând
totodată că preluarea preşedenţiei de către doamna Raluca Turcan este o nouă greşeală.
 
Am considerat atunci, alături de un grup de colegi, că depunerea demisiei de onoare a conducerii PNL Constanţa şi preluarea interimatului de către un preşedinte de organizaţie locală sau un primar cu rezultate bune (similar soluţiei adoptate la nivel naţional) ar fi cea mai bună soluţie în perspectiva organizării unor alegeri democratice în filială. Bineînţeles că preşedintele filialei şi şeful de campanie nu au recurs la acest gest de onoare, din moment ce singura responsabilă fusese identificată ca fiind conducerea naţională.
De la acea dată nici un organism statutar judeţean al partidului nu a mai fost convocat, nu a existat nici o luare de poziţie politică privind
situaţia locală sau naţională şi toate întâlnirile au avut loc în spatele
uşilor închise, PNL Constanţa nefiind decât «jucăria» micului grup care urmăreşte obţinerea unei «victorii à la Pirus» în alegerile din interiorul partidului.
 
Având în vedere perspectiva unor alegeri apropiate în partid, consider în continuare că se impune demisia Preşedintelui Gheorghe Dragomir, care nu are legitimitatea de a organiza alegeri în partid, fiind captiv acestui mic grup şi determinat să facă orice pentru a asigura în continuare conducerea partidului prin epigoni, epurând membrii CCL şi CCJ care vor participa la alegeri, pentru a vicia rezultatul acestora.
 
De asemenea, pentru transparenţa şi legitimarea alegerilor în PNL şi
mobilizarea tuturor membrilor partidului, inclusiv a celor care au fost
marginalizaţi sau s-au retras în ultimii doi ani, consider că
trebuie dată posibilitatea tuturor membrilor PNL de a vota pentru alegerea organismelor de conducere statutare, indiferent de opţiunile pe care le au.
 
Vă rog să analizaţi în acest sens modificarea articolelor 10, 12, 44 şi 46 din ROLJ – privind constituirea şi atribuţiile CCJ şi CCL şi alegerea Birourilor Politice locale şi judeţene.
 
Din schimbul de informaţii cu colegii din toată ţara am aflat că există un număr însemnat de filiale în care se întâmplă situaţii similare, care ar putea fi dezamorsate prin modificarea ROLJ.
 
Am activat timp de 27 de ani în acest partid pentru că a fost un partid
viu, democratic şi autentic liberal şi nu pot fi părtaş la enclavizarea şi confiscarea PNL de către grupuri de interese lipsite de onoare şi legitimitate, care va duce ireversibil la pierderea definitivă a valorilor liberale de către PNL şi la un posibil dezastru în viitorul apropiat.
Am toată încrederea că şi domniile voastre aveţi dezideratul de a restabili democraţia şi legitimitatea organismelor statutare la toate nivelele, într-un moment în care este nevoie mai mult ca niciodată de coagularea dreptei în România.
 
Cu toată consideraţia
Ovidiu Cupșa
Vicepreşedinte demisionar al PNL Constanţa”, este mesajul scrisorii remis redacţiei ZIUA de Constanţa.


UPDATE:   Vă reamintim, cotidianul ZIUA de Constanţa titra în urmă cu două zile că mai mulţi liberali pregătesc un memoriu care va ajunge la Biroul Permanent Naţional, înainte de şedinţa programată pe 26 ianuarie 2017. Tot atunci, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir spunea că  nu vrea să le dea importanţă celor care se agită în această perioadă. „Uşa partidului este deschisă şi pentru membri, şi pentru nemembri, acest gen de acţiuni nu le va aduce niciun vot. PNL Constanţa va fi bine, voi participa la discuţiile de la nivel central cu preşedinţii de organizaţie şi vom vedea care este cea mai bună soluţie pentru organizaţie. Veţi vedea că oamenii lipsiţi de viziune politică nu vor avea nicio izbândă“, a comentat pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Citeşte şi: Deranj mare în PNL Constanţa. Un memoriu va pleca către Bucureşti înainte de BPN-ul de joi

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un simulator complex, pentru instruirea profesională în condiții reale de lucru, a intrat în dotarea CERONAV (document)

24 Apr 2020 2283

În Constanța Licitație pentru un corp de învățământ, cu bazin de antrenament, pentru perfecționarea personalului din cadrul CERONAV (document)

24 Dec 2019 1215

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Col. Daniel Popa, inspector-şef ISU „Dobrogea“, Toma Enache, regizor, şi Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, mesaje de Ziua Dobrogei (video)

20 Nov 2019 2222

CERONAV se extinde cu un corp de învăţământ şi bazin de înot. Ce spune directorul Ovidiu Cupşa despre noua investiţie (galerie foto)

08 Nov 2019 2919

O barcă cu motor şi vele va intra în dotarea CERONAV. Cât va costa (document)

07 Jan 2019 1161

Directorul general al CERONAV a participat la Întâlnirea Ambasadorilor Maritimi IMO desfășurată la Londra

28 Sep 2018 1540

Modificări în firma Euromaster SRL, controlată de directorul general al CERONAV

03 Sep 2018 1963

Licențe de software pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (document)

29 Aug 2018 686

Constanţa. Consulul general al statului Panama, Andres Gregorio Nuñez, în vizită la Ceronav

27 Jul 2018 1624

A fost aprobată componenţa Consiliului de Administraţie al CN ACN Constanţa SA. Ce remuneraţie vor primi membrii

22 Feb 2018 1609

Ovidiu Sorin Cupşa, numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al CN ACN (galerie foto)

27 Nov 2017 2796

O societate din Cluj livrează licenţe către CERONAV (document)

20 Sep 2017 1582

Atacat din toate părţile, Dragomir cheamă liberalii la alegeri libere în organizaţie „Competiţia în PNL Constanţa este deschisă“

26 Jan 2017 1767

Comunicat de presa Opt dintre cei nouă vicepreședinți aleși de PNL Constanța au demisionat

19 Dec 2016 811

După ce a renunţat la mandat Liberalul George Măndilă revine în CJ Constanţa

20 Oct 2016 1735