Palaz il invinovateste pe primarul Micu pentru riscul cresterii nivelului baltii Tuzla

tuzla_prefectura_-_constantin_micu.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a transmis în cursul după amiezii de ieri o informare prin care îl învinovăţeşte pe primarul din Tuzla pentru că nu a încheiat un contract cu ANIF care să efectueze lucrări de pompare a apei în cazul căderii unei cantităţi mari de precipitaţii şi depăşirea cotelor normale ale bălţii Tuzla. În replică, primarul Constantin Micu susţine că nu a avut bani pentru aşa ceva: „Ni s-au dat indicaţii, nu şi bani. Nu am bani la primărie pentru aşa ceva“.

În informarea transmisă se aduce la cunoştinţă faptul că Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a atenţionat Primăria Tuzla prin adresa numărul 11256/09.07.2010 să activeze Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă pentru luarea măsurilor de menţinere a lacului la nivelul normal de retenţie, astfel încât să nu fie puse în pericol de inundare gospodăriile oamenilor. „Încă din luna martie a acestui an am înştiinţat Primăria Tuzla în legătură cu decizia Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral de a sista lucrările de pompare a apei în exces, această obligaţie revenind strict administraţiei publice locale, care avea datoria de a găsi căi de soluţionare a problemei. Întrucât primarul Constantin Florin Micu a refuzat încheierea unui contract cu Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, considerăm că el este singurul responsabil pentru riscul existent în prezent“ a declarat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.
Contactat telefonic, primarul localităţii Tuzla ne-a declarat că el ar fi îndeplinit indicaţiile transmise de ABADL dacă ar fi avut şi banii necesari în acest sens: „Nouă ni s-a spus să încheiem contract, dar nu ni s-au dat şi banii necesari pentru acest serviciu. De unde să am bani speciali pentru aşa ceva?“, a declarat Micu.

Acesta mai adăugat şi faptul că în 2005, când Guvernul a alocat bani speciali pentru construirea staţiei de pompare, obiectivul a fost predat la cheie, dar fără pompe. „Nu există respectivele pompe. Iar pentru pompa celor de la ANIF pe care am folosit-o ultima dată pentru trei ore cât ne-a trebuit, am plătit curentul 30 de milioane. De unde atâţia bani la primărie?“, a conchis primarul. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 473

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 518

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 540

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 678

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 808

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 787

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 675

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 769

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 535

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

10 Dec 2023 982

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 734

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1099

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară! Iată ce se discută

31 Oct 2023 1146

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 998