Palaz sesizeaza DNA Pasune acordata ilegal socrului Marietei Burcea (video)

cap_4.jpgReprezentantul Guvernului în teritoriu a ieşit ieri în faţa presei pentru a face mai multe precizări în legătură cu deplasarea pe care a avut-o la Adamclisi şi scandalul care a ieşit ulterior# Detaliile au scos la iveală un caz pe care Palaz l-a catalogat ca fiind unul de corupţie şi în care sunt implicaţi fostul primar din Adamclisi, Emilian Burcea, Marieta Burcea - soţia acestuia, şi tatăl fostului edilul, Ioan Simedrea

„Este regretabil faptul că s-a încercat să se denatureze adevăratul motiv pentru care am fost acolo, spunându-se că am dat de băut celor cu care m-am întâlnit. Nu am dus bere şi nu am avut nicio treabă cu Zorile şi Adamclisi. Nu-mi îngrădeşte nimeni dreptul de a mă deplasa în judeţ şi nu cred că trebuie să dau explicaţie cuiva cu cine stau la masă. Nu era campanie electorală în zona Adamclisi", a susţinut prefectul la începutul întâlnirii de ieri.



După cum a precizat acesta, vizita pe care a efectuat-o la Zorile, în week-end, a fost una care ar fi trebuit să-l ajute să adune mai multe informaţii în legătură cu o sesizare pe care a primit-o din partea mai multor locuitori din zonă, legată de păşunea din comună pe care fostul primar din Adamclisi, Emilian Burcea, prin soţia sa, Marieta Burcea, i-ar fi dat-o tatălui acestuia, Ioan Simedrea, fără acte în regulă. „În urma unor verificări, păşunea comunei Adamclisi, de fapt o parte din ea, 108 hectare, este dată către Ioan Simedrea şi s-au încasat bani fără nicio aprobare din partea Consiliului. Doar în baza unei adeverinţe deliberate de primărie. Adeverinţa este semnată de domnul primar Emilian Burcea, Dumnezeu să-l ierte!, şi Marieta Burcea", a adăugat prefectul. Legal, pentru ca păşunea în cauză să fie dată în concesionare, proiectul ar fi trebuit să intre mai întâi în şedinţa de Consiliu Local.

De altfel, cei care i-au adus la cunoştinţă această problemă au venit şi la prefectură, dar prefectul nu a putut să-i primească la acel moment. „Oamenii nici nu au vrut să stea de vorbă de mine, stăteau la distanţă, cu spatele, să nu se afle că vorbesc cu prefectul", a mai adăugat Palaz.

După cum a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marieta Burcea ar fi semnat adeverinţa - în calitate de agent agricol - prin care i se dădea păşunea, în folosinţă, socrului său. „Din verificările din fişa postului, reiese faptul că era în atribuţiile ei să verifice dacă păşunea este sau nu aprobată de consiliu pentru a putea fi concesionată. Nu este concesionată, nu este administrată, nu este dată decât printr-o simplă adeverinţă. Nu Consiliul Local a decis să fie dată în administrare păşunea. Cei care decid dacă un bun din patrimoniul comunei se dă în concesionare sau angajare este Consiliul Local şi nicidecum un simplu angajat al primăriei. Acesta este un caz de corupţie şi urmează să sesizez DNA-ul în acest sens", a mai adăugat prefectul.

colaj_1.jpgParc eolian „în spatele" păşunii

Potrivit aceloraşi surse cu care Palaz a stat de vorbă, se pare că socrul actualului candidat la Primăria Adamclisi, Marieta Burcea, Simedrea Ioan, nu deţine animale, deci nu avea de ce să concesioneze o păşune. Motivul real pentru care ar fi dorit-o ar fi fost pentru realizarea unui parc eolian în zonă. Modul, legăturile care se fac nu ţin de competenţa mea, dar eu vă spun că voi sesiza DNA-ul".
„Probabil adeverinţa s-a dat în baza unei documentaţii"


În replică, Marieta Burcea a precizat că nu ştie despre ce este vorba şi că, în calitate de agent agricol, a semnat multe adeverinţe: „Eu nu i-am dat socrului meu păşune, de-a lungul vremii am dat multe adeverinţe. Probabil această adeverinţă s-a dat în baza unei documentaţii puse la dispoziţie, nu s-a dat aşa oricum". Soţia răposatului primar din Adamclisi a precizat că în cursul zilei de ieri, la sediul primăriei, a venit o echipă formată din trei persoane din cadrul Prefecturii Constanţa, care au făcut mai multe verificări în instituţie şi au luat mai multe acte

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cat

11 May, 2010 14:20

Comentariu sters din cauza nerespectarii relugilor de poastare

Cat

11 May, 2010 11:56

UN OM ;Cata dreptate ai ...si pe Palaz daca l-ar lua cineva la verificat ...sa vada cate matrapaslacuri a facut si el cu Mitroi si finul lui ...ma lasati ....domnule Palaz ..esti un rahat de om!

un om

11 May, 2010 08:59

eu sincer nu zic ca palaz nu are dreptate sau eu mai stiu ce... doar ca.. atata vreau sa te gandesti domnule prefect... cand o sa ajungi (mai devreme sau mai tarziu) sa te intalnesti cu emi, cu care te dadeai prieten si cu care sti si tu si eu ce ati facut impreuna, si nu ma refer numai la petreceri, pescuit, braconaj, etc, si chiar si la matrapaslacuri,,,deci zic.. cand o sa dai ochii cu emi ce o sa spui? cum poti sa dormi noaptea? iti dau o tema: maine, doamne fereste o patesti si tu.. ca din pacate asa e viata.. ti-ar place ca unii care s-au dat prieteni cu tine sa intinda de familia ta? si tu de acolo de sus sa te uiti neputincios? MORALA: fereste-ma doamne de prieteni....

un om

11 May, 2010 00:14

ce e marieto? gata incep sa iasa la iveaza toate furturile facute de tine si de emi? tie frica???stai sa mai vina cateva controale si sa vezi ce castigi tu alegerile de primar la poarta alba( la penitenciar!!) sa se caute si retrocedarea terenului de 1,4 hectare pe care marieta la transformat in 14 hectare stergand virgula din acte si rupand foaia din registrul agricol! marieto marieto la puscarie hoatzo acolo e locul tau

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 513

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 533

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 557

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 685

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 820

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 799

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 775

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 552

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1106

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1006

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1407

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2837

Un consilier local de la Costinești a demisionat. „Mulți au confundat administrația cu businessul”

02 May 2023 1768

Claudiu Iorga Palaz, PMP Constanța „Președintele CJ Constanța își alocă, pe lângă cheltuirea banului public după bunul plac, și dreptul de a minți“

01 Mar 2023 1810