Imobiliare

Parcarea de pe strada Eliberării, de lângă Biserica Adventistă, sacrificată pentru un supermarket Penny. Investitorul a solicitat acord de mediu

Rewe Projektentwicklung România SRL continuă demersurile pentru construirea unui supermarket Penny pe strada Eliberării din municipiul Constanţa.
 
În acest sens, Rewe Projektentwicklung România SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Construire magazin Penny Market şi magazin cu produse din carne şi brânzeturi parter, accesuri auto, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi parcare, totem publicitar, împrejmuire şi organizare de şantier“.
 
Viitorul magazin va fi amenajat în municipiul Constanţa, zona intersecţiei străzii Ion Luca Caragiale cu strada Eliberării, lot 1. Parcela cu numărul cadastral 227623 este proprietatea privată a SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următoarele vecinătăţi: la nord - strada Eliberării, la sud - strada I.L. Caragiale, la est - Biserica Adventistă Română, la vest - platformă de beton, garaje, blocuri locuinţe.
 
Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi la sediul Rewe Projektentwicklung România SRL, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 13.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa.
 

Rewe Projektentwicklung România SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2015 şi are sediul social în comuna Ştefăneştii de Jos. Firma provine din schimbare sediu în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Persoane împuternicite sunt: Daniel Eduard Gross, Oliver Eifler şi Biernatzki Dennis. Rewe Projektentwicklung România SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2016, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 86.226.517 lei şi un profit de 26.840.748 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, compania a avut zero salariaţi, o cifră de afaceri de 97.563.058 de lei şi un profit de 17.776.023 de lei.
 

Ce presupune proiectul

 
Reamintim că, în luna mai 2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ pentru zona intersecţiei strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Accesul auto la amplasament se va realiza din strada I.L. Caragiale şi din strada Dezrobirii. Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane ş dispensare policlinice, biblioteci de cartier.
 
Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise. Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei.
 
Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu.
 
Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.
 
Citeşte şi:
 
Demersuri pentru ridicarea unui supermarket Penny pe locul unei parcări din Constanţa
 
Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)
 
Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)
 
Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)
 
Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Supermarket nou în Valu lui Traian. Despre ce lanț comercial cunoscut este vorba

18 Nov 2019 642

Accident rutier la Năvodari, în zona unui supermarket. Un pieton, implicat

28 May 2019 746

Supermarket Penny în comuna Cumpăna. Investitorul a depus proiectul la APM Constanţa

27 May 2019 1398

Incendiu la Mangalia. Un autoturism a fost cuprins de flăcări în parcarea unui supermarket

05 Jan 2019 3210

Demersuri pentru ridicarea unui supermarket Penny pe locul unei parcări din Constanţa

29 Dec 2018 3481

Imaginea zilei Căruţă trasă de cal, parcată regulamentar lângă un supermarket

05 Oct 2018 2252

Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

17 Sep 2018 2449

Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)

05 Jun 2018 4309

Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)

19 Oct 2017 7490

Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

11 May 2017 2836

Programul hipermarketurilor din ultima zi a anului 2013

31 Dec 2013 2349

Programul marilor magazine din Constanţa în perioada 4 - 6 mai

04 May 2013 2414

Atenție Programul supermarket-urilor din Constanța, de Paște

02 May 2013 2943

Programul, de astăzi, al supermarket-urilor din Constanţa

31 Dec 2011 12765

Clienţii supermarketului Penny din Năvodari înşelaţi (video)

16 Jun 2011 2481