Politic

Parlamentarii PNL, la o dezbatere cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale. Ce spune deputatul Huţucă despre această întâlnire?

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a participat, alături de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, şi de parlamentarii liberali din Comisia pentru Buget, Finanţe din Camera Deputaţilor, la o dezbatere cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din societatea civilă.
 
La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Educaţie, ai Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, ai Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale şi ai Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
 
„A fost o primă întâlnire dintr-un parteneriat menit să ofere soluţii la problematica extrem de vastă a organizaţiilor non-guvernamentale aflate în zona non-profit, a livrărilor sociale. S-au identificat tendinţele sectorului non-guvernamental, un angajator important în România, care aduce venituri în PIB de peste un miliard de lei şi care este iniţiatorul unor activităţi antreprenoriale în zona serviciilor sociale. Organizaţiile non-guvernamentale împart acest domeniu cu statul român, dar, fiind mult mai eficiente decât acesta în activităţile desfăşurate, îşi ating obiectivele cu costuri financiare mai mici. Mă refer aici la cele peste 100.000 de astfel de organizaţii care se străduiesc să fie un partener al statului român“, a declarat parlamentarul PNL de Constanţa.
 
Potrivit declaraţiilor deputatului Bogdan Huţucă, în cadrul dezbaterii s-a pus accent pe o serie de factori care afectează sectorul serviciilor sociale. „Unul dintre factori este reprezentat de modificările fiscale excesive, mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri fiind grav afectat de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Partenerii de dialog insistă pentru implementarea urgentă a majorării acestui procent la 3,5%, ca un mecanism de redresare a pierderii resurselor de finanţare de către ONG-uri, ca urmare a politicii fiscale a Guvernului.
 
De asemenea, ţinând cont că mare parte din plătitorii de impozit pe profit au migrat către zona plătitorilor de impozit pe venitul micro-întreprinderilor (ca urmare a majorării plafonului de încadrare), se doreşte ca mecanismul de redirecţionare către ONG-uri a 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 5 la mie din cifra de afaceri, să se aplice şi pe impozitul veniturilor micro-întreprinderilor“, a declarat vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe din Camera Deputaţilor.
 
La dezbatere s-a discutat şi despre prevederile OUG 60/2017 - privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Organizaţiile non-guvernamentale au fost afectate şi de OUG 4/2017 - privind supraimpozitarea persoanelor care angajează în regim part-time, ele având calitatea de angajatori pentru cei care lucrează cu jumătate de normă.
 
Tot în cadrul întâlnirii a fost abordat şi subiectul optimizării fondurilor europene, ONG-urile având probleme cu dosare depuse în anul 2016, câştigate un an mai târziu şi neimplementate nici în prezent, principalul motiv fiind reprezentat de prevederile aberante din ghidurile de implementare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Huţucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să precizeze cum îi ajută pe români OUG 114

20 Mar 2019 673

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 578

Revista presei locale

15 Mar 2019 386

PNL şi-a anunţat candidaţii pentru alegerile europarlamentare

15 Mar 2019 353

Surse. Lista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, validată de Biroul Politic Naţional al partidulu

14 Mar 2019 324

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 854

Crahul din educaţie, criticat în Parlament de deputatul Robert Turcescu „Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat!“ (video)

13 Mar 2019 631

Liberalii îi ţin isonul lui Iohannis „PSD şi ALDE au construit un buget bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă!“

09 Mar 2019 436

Revista presei locale

07 Mar 2019 541

În luna mai, CCR discută sesizarea pe legea privind reorganizarea ANAF

06 Mar 2019 380

Huţucă (PNL) - „Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere prorogarea OUG 114 pentru cel puţin şase luni“

06 Mar 2019 503

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 714

Huţucă, gest de curtoazie pentru USR Constanţa - „Îi asigur de buna noastră credinţă şi îi aştept lângă noi!“

04 Mar 2019 647

Poarta Mare a Cetăţii Tomis, salvată de CLM! S-a deschis Cutia Pandorei! Primăria vrea să recupereze şi să pună în valoare toate siturile arheologice din Constanţa

01 Mar 2019 1525

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 862