Parlamentarii PNL, la o dezbatere cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale. Ce spune deputatul Huţucă despre această întâlnire?

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a participat, alături de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, şi de parlamentarii liberali din Comisia pentru Buget, Finanţe din Camera Deputaţilor, la o dezbatere cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din societatea civilă.
 
La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Educaţie, ai Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, ai Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale şi ai Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
 
„A fost o primă întâlnire dintr-un parteneriat menit să ofere soluţii la problematica extrem de vastă a organizaţiilor non-guvernamentale aflate în zona non-profit, a livrărilor sociale. S-au identificat tendinţele sectorului non-guvernamental, un angajator important în România, care aduce venituri în PIB de peste un miliard de lei şi care este iniţiatorul unor activităţi antreprenoriale în zona serviciilor sociale. Organizaţiile non-guvernamentale împart acest domeniu cu statul român, dar, fiind mult mai eficiente decât acesta în activităţile desfăşurate, îşi ating obiectivele cu costuri financiare mai mici. Mă refer aici la cele peste 100.000 de astfel de organizaţii care se străduiesc să fie un partener al statului român“, a declarat parlamentarul PNL de Constanţa.
 
Potrivit declaraţiilor deputatului Bogdan Huţucă, în cadrul dezbaterii s-a pus accent pe o serie de factori care afectează sectorul serviciilor sociale. „Unul dintre factori este reprezentat de modificările fiscale excesive, mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri fiind grav afectat de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Partenerii de dialog insistă pentru implementarea urgentă a majorării acestui procent la 3,5%, ca un mecanism de redresare a pierderii resurselor de finanţare de către ONG-uri, ca urmare a politicii fiscale a Guvernului.
 
De asemenea, ţinând cont că mare parte din plătitorii de impozit pe profit au migrat către zona plătitorilor de impozit pe venitul micro-întreprinderilor (ca urmare a majorării plafonului de încadrare), se doreşte ca mecanismul de redirecţionare către ONG-uri a 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 5 la mie din cifra de afaceri, să se aplice şi pe impozitul veniturilor micro-întreprinderilor“, a declarat vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe din Camera Deputaţilor.
 
La dezbatere s-a discutat şi despre prevederile OUG 60/2017 - privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Organizaţiile non-guvernamentale au fost afectate şi de OUG 4/2017 - privind supraimpozitarea persoanelor care angajează în regim part-time, ele având calitatea de angajatori pentru cei care lucrează cu jumătate de normă.
 
Tot în cadrul întâlnirii a fost abordat şi subiectul optimizării fondurilor europene, ONG-urile având probleme cu dosare depuse în anul 2016, câştigate un an mai târziu şi neimplementate nici în prezent, principalul motiv fiind reprezentat de prevederile aberante din ghidurile de implementare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 466

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 843

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 450

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 487

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 532

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 447

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 399

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 720

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 822

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 642

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 617

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1967

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1193

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 530