Parlamentarii PSD de la Constanța, supărați pe Iohannis “Spitalul regional este unul de interes strategic, gândit pentru a deservi inclusiv efectivele militare aliate”!

  • Președintele Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I”
  • Proiectul de lege privind aprobarea spitalulului militar regional a fost adoptat aproape în unanimitate pe 27 mai, în Camera Deputaților
  • Parlamentarii PSD de Constanța susțin că acest proiect este unul de interes național, dar și strategic
  • Senatorul Nicolae Moga, inițiatorul proiectului a vorbit despre contextul geopolitic în care se află România și, în special, Dobrogea și despre necesitatea construirii unui spital regional în această zonă

Președintele Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I”.
Proiectul de Lege privind aprobarea spitalulului militar regional, inițiat de parlamentarii constănțeni ai PSD în urmă cu trei ani și jumătate, a fost adoptat aproape în unanimitate pe 27 mai a.c., în Camera Deputaților, camera decizională.

Potrivit proiectului, unitatea spitalicească trebuia să deservească pacienți din zona Dobrogei și de sud est a țării și să fie amplasată pe raza municipiului Constanța.
Proiectul de lege care a stat blocat în Senat, a primit în cele din urmă raportul favorabil al comisiei pentru buget, iar a doua zi a fost adoptat în plenul Camerei, urmând să fie finanțat din fonduri europene și din fonduri de la bugetul de stat.
 

Parlamentarii PSD cred că proiectul va fi declarat constituțional, însă va înregistrat întârzieri

Social-democrații constănțeni au reacționați ieri, revoltați pe gestul lui Iohannis.
Aceștia au explicat demersurile din ultimii ani și nu își explică dubla măsură prin care președintele blochează acest proiect.
Deputații PSD Radu Babuș și George Vișan și senatorii PSD Liviu Tit Brăiloiu, Nicolae Moga și Ștefan Mihu sunt de părere că proiectul va fi declarat constituțional, însă va înregistrat întârzieri care vor conduce la finalizarea greoaie a acestui proiect.

Indignarea lor este normală în condițiile în care mandatul de parlamentar se apropie de final iar acest proiect de lege a fost asumat în campania electorală de către parlamentarii constănțeni și susținut și de Primăria Constanța și de Consiliul Județean Constanța.

Președintele comisiei de Apărare din Senat, senatorul Liviu Tit Brăiloiu a precizat că și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a susținut proiectul în comisia de Apărare din Senat.
Deputatul George Vișan a arătat că gestul șefului statului este unul pur politic, acesta pregătindu-se de campania pentru alegerile locale.
Senatorul Nicolae Moga, inițiatorul proiectului a vorbit despre contextul geopolitic în care se află România și, în special, Dobrogea și despre necesitatea construirii unui spital regional în această zonă. “Președintele meu să atace la CCR un proiect de genul ăsta, pe mine mă face să fiu extraordinar de mâhnit”, a spus Moga.

Parlamentarii PSD de Constanța susțin că acest proiect este unul de interes național, dar și strategic, gândit pentru a deservi inclusiv efectivele militare dar și ale celor aliate. “În ultimul timp, în comisiile de Apărare, am aprobat o investiție de 2,2 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii din regiunea Mării Negre a bazei Kogălniceanu. Această realizare a spitalului regional este o componentă complementară dar și obligatorie!” au mai afirmat parlamentarii PSD Constanța.



Citește și:

Klaus Iohannis contestă la CCR legea prin care urma a se construi Spitalul Militar Regional „Carol I” pe raza municipiului Constanța

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect reîntors în Parlament, după ce judecătorii de la CCR l-au declarat neconstituțional. Odiseea spitalului militar regional de la Constanța!

25 Sep 2021 3418

Iohannis a atacat la CCR proiectul spitalului regional de la Constanța. Reacția parlamentarilor PSD

19 Jun 2020 3111

Klaus Iohannis contestă la CCR legea prin care urma a se construi Spitalul Militar Regional „Carol I” pe raza municipiului Constanța

19 Jun 2020 2016

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 4532

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

27 May 2020 3030

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 3706

Constanța va avea un spital militar de campanie pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19

21 Mar 2020 4790

În doi ani, Spitalul Militar va fi transformat în spital regional!

27 Sep 2019 4368

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 4167

Eugen Teodorovici Spitalul regional de urgenţă de la Constanţa va fi obiectiv spitalicesc cu „un caracter atât public, cât şi militar"

02 Apr 2019 2019

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 3037