Parlamentarii Ramona Dinu şi Stelian Ion îi invită pe constănţeni la audienţe. USR va „ataca“ şi mediul rural!

Parlamentarii USR Constanţa Ramona Dinu şi Stelian Ion şi-au prezentat activitatea din prima sesiune parlamentară. Cei doi au fost coautori la o serie de propuneri legislative şi au precizat că intenţionează să depună, în perioada următoare, proiecte proprii, care să fie legiferate.

Amendamente la Legea de funcţionare a asociaţiilor de proprietari

Ramona Dinu, senator, are în vizor dezvoltarea turismului şi îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru agenţii economici. Totodată, senatorul a explicat că a contribuit la proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietare şi administrarea condominiilor, în sensul în care preşedintele asociaţiei să nu poată acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţii la cheltuielile asociaţiei înainte de cele 90 de zile de la termenul scadent, respectiv 120 de zile de la afişarea listei, cu notificarea în prealabil în scris a proprietarului.

Stelian Ion, activitate în Comisia Juridică

Deputatul Stelian Ion este membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Acesta afirmă că cea mai mare parte a activităţii sale s-a regăsit la nivelul acestei comisii şi a recunoscut că a fost absent în procesul de legiferare. „În orice caz, după prima sesiune, pot să remarc că parlamentarii USR sunt, de cele mai multe ori, superiori colegilor cu multe mandate în privinţa cunoaşterii regulamentului Parlamentului. Asta mă face să fiu optimist pentru ceea ce vom reuşi să facem până la finalul mandatului“, spune deputatul.
 
Stelian Ion a fost coautor la şapte propuneri legislative, a depus patru amendamente, o interpelare adresată Ministerului Educaţiei pe tema şcolilor şi liceelor cu program sportiv, a susţinut o declaraţie politică referitoare la modalitatea de exploatare a nămolului sapropelic de la Techirghiol, a avut 18 luări de cuvânt în plen şi a semnat o moţiune în domeniul sănătăţii.

Parlamentarii USR vor merge şi în teritoriu

Deoarece constănţenii nu se înghesuie să vină în audienţe la cabinetele parlamentare, cei doi au decis ca, pe viitor, să se deplaseze în judeţ, inclusiv în mediul rural, pentru a discuta cu oamenii. Totuşi, pentru cei interesaţi, reamintim că birourile parlamentare ale senatorului Ramona Dinu şi deputatului Stelian Ion funcţionează în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 237, ap. 11, iar audienţele au loc vineri, între orele 12.00 şi 14.00.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 357

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Dinu, secretar general, UAT comuna Albești (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 523

Achiziții Constanța Sumă de peste 500.000 de lei pusă la bătaie de Nuclearelectrica Serv SRL. Ce vrea să cumpere (DOCUMENT)

03 Apr 2024 797

Afaceri Constanța Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Medgidia, contracte de aproximativ 200.000 de lei încheiate cu Edus Platform (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 1074

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va furniza echipamente informatice Școlii Gimnaziale nr. 1 Mangalia (DOCUMENT)

13 Mar 2024 650

Istoria Dobrogei Dr. Gheorghe Vintilă - Darul ce l-a făcut oamenilor din Topalu

08 Mar 2024 6085

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

06 Mar 2024 590

Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)

03 Mar 2024 725

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dinu Săraru depus luni, la Teatrul Naţional din Bucureşti

03 Mar 2024 665

Doliu în lumea culturii A murit scriitorul Dinu Săraru la vârsta de 92 de ani

02 Mar 2024 788

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 684

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1205

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 884

Constanța Expoziție cu lucrări de grafică la Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu

12 Feb 2024 687

Modificări în firma Plaza Events SRL din Constanța. Printre asociați este și cumătrul lui Nicușor Constantinescu

05 Feb 2024 780