Parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente la bugetul de stat pe anul 2023. Unele vizează proiecte din județul Constanța




Parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente la bugetul de stat pe anul 2023, pe care PSD și PNL vor să îl adopte pe repede-înainte, si care vine cu creșteri de cheltuieli pentru a păstra toate privilegiile și sinecurile politicienilor de la putere.
 
Pentru judeţul Constanţa, parlamentarii USR Remus Negoi şi Stelian Ion au depus 24 de amendamente, printre care:
 
1. Suplimentarea cu sume elaborarea studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție și D.T.A.C. pentru lucrarea Alternativa Techirghiol – autostrada A4 Sud;
2. Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție și D.T.A.C. pentru lucrarea Drum Expres Constanța – Tulcea;
3. Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție și D.T.A.C. pentru lucrarea “Electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia (43,00 km)”;
4. Reabilitarea și restaurarea Muzeului Portului Constanța, fost Pavilion Regal (Cuibul Reginei);
5. Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție și D.T.A.C. pentru promenada Mării Negre – municipiul Constanța;
6. Studiu preliminar și elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție și D.T.A.C. pentru construire Teatru Național în municipiul Constanța;
7. Plata drepturilor bănești începând cu 1 ianuarie 2023, pentru persoanele si copiii persoanelor persecutate din motive etnice de catre regimurile instaurate in Romania intre anii 1940-1945;
8. Studiu de fezabilitate Telegondola II Mamaia, județul Constanța.
 

În total, grupul parlamentarilor USR a depus peste 500 de amendamente. Multe dintre acestea vizează eliminarea pensiilor speciale și transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energiei, creșterea bugetului medicinei de familie, pentru a asigura masă caldă și transport gratuit tuturor elevilor, pentru a reduce impozitarea muncii și pentru a continua proiectele importante de infrastructură.
 
 „Proiectele propuse de noi, parlamentarii USR din Constanța si din Tulcea, nu sunt numai pentru Constanța. Nu sunt nici măcar numai pentru Dobrogea. Sunt pentru România. Pentru că proiecte de construire a autostrăzii A4 Sud (varianta Techirghiol), a unui drum expres Constanța – Tulcea sau modernizare a căii ferate Medgidia – Constanța ori modernizare a căii ferate Constanța – Mangalia, vor deservi pe toți românii. Vor deservi economia Dobrogei și a României. Și locuitorii din Constanța,  Dobrogea și România. Mai mult, proiecte foarte importante pentru comunitățile locale, plus reparații morale și financiare pentru urmașii persoanelor strămutate în anii 40, pe motive etnice, le-am gândit ca fiind normale, firești pentru județul Constanța. Pentru că nouă, la USR, ne pasă cu adevărat de județ, de Dobrogea și de România”, a declarat Remus Negoi.


 „Guvernul Ciucă nu se dezice nici de data asta : același dispreț, aceeași lipsă de interes pentru investiții și dezvoltarea localităților. Bugetul pe 2023 a fost trimis târziu în Parlament, iar acum coaliția PSD-PNL-UDMR face ce știe mai bine: adoptarea legii rapid, fără prea multe discuții, fără nicio preocupare pentru nevoile reale ale comunităților. Amendamentele USR au ca obiectiv principal să direcționeze banii publici acolo unde este nevoie de ei, în proiecte și investiții de care să beneficiem cu toții. Cerem totodată Guvernului să respecte legile, nu să amâne aplicarea lor de la un an la altul, așa cum face cu plata indemnizațiilor pentru urmașii persoanelor persecutate pe motive etnice. Dacă vor să facă economii la buget, să taie pensiile speciale, nu drepturile celor care au avut de suferit din cauza politicilor statului”, a declarat  
Stelian Ion.


PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 302

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 400

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 516

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 518

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 576

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 512

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 537

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 438

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 902

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 737

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 498

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 645

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 652