Parlamentarii USR PLUS şi PNL din Constanța, demersuri pentru o dezbatere cu ministrul Culturii pe tema Palatului Regal din Mamaia

  • Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi activează în Comisiile de Cultură şi Media din Senatul României
  • Una dintre preocupările parlamentarului este în acest moment este situația Palatului Reginei Maria din Mamaia
  • A avut o primă discuție cu Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, pentru a găsi căi prin care ministerul să-şi exercite dreptul de preemțiune în achiziția terenului, ori altă modalitate, pentru a aduce la viață Palatul Regal
  • În aşteptarea motivării instanței, se fac demersuri pentru organizarea unei dezbateri cu ministrul Bogdan Gheorghiu şi parlamentarii USR PLUS şi PNL din Constanța
 
Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi activează în Comisiile de Cultură şi Media, respectiv în cea de Comunicații şi IT din Senatul României.
 
Una dintre preocupările parlamentarului este în acest moment este situația Palatului Reginei Maria din Mamaia. 
 
“Clădirea monument istoric este într-o paragină de nedescris, "mulțumită" aşa-zişilor investitori blagosloviți de Radu Mazăre.
Am avut o primă discuție cu Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, pentru a găsi căi prin care ministerul să-şi exercite dreptul de preemțiune în achiziția terenului, ori altă modalitate, pentru a aduce la viață Palatul Regal.
În timp ce aşteptăm motivarea instanței, vom organiza o dezbatere cu ministrul Bogdan Gheorghiu, la care să participăm, deopotrivă, secretarii de stat din minister şi parlamentarii USRPLUS şi PNL din Constanța.
Dacă facem eforturi comune, vom vedea şi rezultate”, apreciază senatorul.
 
Palatul a fost clădit pentru regina Maria, fiind vândut în anul 2003, de către societatea Mamaia SA (după privatizare) firmei Light Systems SRL. 
Pe data de 1 iulie 2020, Tribunalul Constanța a constatat nulitatea actului de vânzare-cumpărare încheiat între Mamaia SA și Light Systems SRL. 
Nulitatea contractului a fost atrasă de faptul că, potrivit motivării Tribunalului Constanța, nu s-ar fi parcurs procedura ce trebuia urmată, conform legii, în cazul vânzării unui monument istoric. 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis pe 24 septembrie 2020, să respingă solicitarea de reexaminare a taxei de timbru, formulată de Mamaia SA în apelul pentru Vila Regală. Se așteaptă motivarea instanței în acest dosar.
Legat de Vila Regală din Mamaia, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a declarat pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că „vânzarea din 2003 a imobilului a fost realizată cu încălcarea dreptului de preemțiune al statului român, prevăzut imperativ de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările și completările ulterioare“.
„Anularea contractului de vânzare cumpărare a fost subiectul cererii Ministerului Culturii din 2018 depusă la Tribunalul Constanţa. Instanţa a admis cererea prin Sentința civilă nr. 1411/2020 din 01.07.2020 şi a dat câştig de cauză pe fond Ministerului Culturii. Am primit deja apelul înaintat de către SC. Mamaia SA, iar Ministerul Culturii a depus întâmpinarea privind continuarea demersurilor în instanţă pentru apărarea patrimoniului naţional“, a mai precizat ministrul.
 
Citește și: 

Încă un pas pentru Vila Regală din Mamaia! S-a respins apelul Mamaia SA. Ce se întâmplă cu monumentul istoric
 
Veste bună pentru toți iubitorii Constanței vechi:
A fost constatată nulitatea absolută a contractului prin care a fost vândută Vila Regală din Mamaia. Minuta instanței

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Septimiu Bourceanu vrea să evite un scandal între PNL și USR, la Constanța

03 Aug 2021 732

#citeșteDobrogea Personalități dobrogene marcante în domeniul politic - Virgil P. Andronescu, Constantin Angelescu, Mihail Coiciu

30 Jul 2021 1060

Dopo CCJ. Deputatul Marian Crușoveanu, reconfirmat secretar general al PNL Constanța

30 Jul 2021 1890

Modernizarea căii ferate, care leagă Constanța de sudul litoralului, inclusă în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructură

27 Jul 2021 2009

LIVE Membrii Asociației Elevilor din Constanța nu renunță la protestul de la Casa de Cultură. Ce îi cer premierului Florin Cîțu (galerie foto)

26 Jul 2021 1285

LIVE VIDEO-TEXT. Mihai Lupu a anunțat că merge cu Florin Cîțu la Congresul PNL Greii PNL, la Casa de Cultură. Orban, Cîțu, Boc, Flutur, Bode, Ciucă și Bogdan participă la alegerile PNL Constanța (galerie foto)

26 Jul 2021 5456

„Autoritățile încalcă dreptul la protest al elevilor!” Protestul Asociației elevilor din Constanța nu a fost aprobat

26 Jul 2021 727

Știați că... la 26 iulie 1856 s-a născut dramaturgul George Bernard Shaw?

26 Jul 2021 454

Florin-Vasile Cîțu este așteptat, mâine, la alegerile PNL Constanța de elevii protestatari

25 Jul 2021 1191

Ludovic Orban și Florin Cîțu vin luni la Constanța. La ce eveniment vor participa

24 Jul 2021 724

#DobrogeaDigitală Însemnări de pe front. Comandantul salvat de o șopârlă

24 Jul 2021 1864

Senatorul USR de Constanţa, Remus Negoi și-a prezentat raportul de activitate după primele şase luni în Parlamentul României

23 Jul 2021 2077

Alegeri în PNL Constanța. Ultima zi de depunere a candidaturilor. Bourceanu și Coșa, „locotenenții” președintelui Huțucă

22 Jul 2021 2976

#citeșteDobrogea Școala de pescari și vânători din Constanța

21 Jul 2021 1222

Un fost lider politic din Constanţa a fost numit administratorul Joe Bonanno SRL, pentru 50 de ani

21 Jul 2021 939