Parlamentarii USR PLUS vor să corecteze legislația care vizează persoanele cu dizabilități ireversibile

  • Parlamentarii USR PLUS au depus o propunere legislativă astfel încât comisiile de evaluare să acorde certificat de handicap pe o perioadă nedeterminată de timp tuturor persoanelor cu handicap ireversibil
  • Modificarea este absolut necesară în condițiile în care sunt cetățeni care anual, sau la doi ani, sunt nevoiți să meargă la comisiile de evaluare unde trebuie să demonstreze că au în continuare un handicap ireversibil

Parlamentarii USR PLUS au depus o propunere legislativă astfel încât comisiile de evaluare să acorde certificat de handicap pe o perioadă nedeterminată de timp tuturor persoanelor care suferă de un handicap ireversibil.

USR PLUS consideră obligatorie modificarea legislației în domeniu în condițiile în care sunt cetățeni care anual, sau la doi ani, sunt nevoiți să meargă la comisiile de evaluare unde trebuie să demonstreze că au în continuare un handicap ireversibil.
Astfel a fost depusă o propunere legislativă de modificare a legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Modificarea USR PLUS propune obligativitatea comisiilor de evaluare de a acorda certificat de handicap pe o perioadă nedeterminată de timp tuturor persoanelor care suferă de un handicap ireversibil.

Parlamentarii USR PLUS apreciază că prin modificarea legii se va reda demnitatea cetățenilor deoarece vor fi eliminate situațiile absurde în care persoane cu handicap, cu membre amputate, sunt obligate să se prezinte cu o anumită periodicitate la comisie, chiar dacă este evident caracterul ireversibil al afecțiunii lor și chiar dacă au fost emise actele normative care atestă acest lucru.
Propunerea legislativă are în vedere modificarea alineatului (1^1) al articolului 87 din Legea nr. 448/2006, în vederea clarificării obligațiilor comisiei de evaluare.
În expunerea de motive se arată că adoptarea și punerea în aplicare a legii va avea ca rezultat simplificarea procedurilor de obținere a certificatului de handicap de către persoanele cu membre amputate, având ca efect confortul lor fizic și psihic, odată ce va fi eliminată obligația de a se prezenta periodic la comisia de evaluare.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților și poate fi consultat aici:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19237
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2676

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 626

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 867

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1055

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 488

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 693

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 603

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 733

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 380

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 451