Politic

Parlamentarul constănţean „constituţional“ Senatorul Nicolae Moga, singurul care şi-a prezentat activitatea pe 2015Senatorul Colegiului Uninominal 2 de Constanţa, Nicolae Moga, şi-a prezentat miercuri un raport de mandat privind activitatea pe care a derulat-o pentru colegiul pe care îl reprezintă în anul care se încheie. Dintre toţi parlamentarii de Constanţa, el este singurul care, an de an, îşi respectă îndatorirea de a ieşi la raport în faţa celor care l-au ales. Că au fost lucruri bune sau mai puţin bune, preşedintele interimar al PSD şi actualul vicepreşedinte al partidului şi-a aşternut pe hârtie, ca într-un soi de autodictare, tot ce a întreprins în Parlament, fiind mânat de faptul că, atunci când a fost ales, a jurat cu mâna pe Constituţie să respecte ceea ce prevede aceasta.
 
În anul 2015, Moga a avut 43 de iniţiative legislative, 25 de declaraţii politice, 11 întrebări, trei interpelări şi 63 de luări de cuvânt în plen. A avut nu mai puţin de 14 iniţiative legislative concretizate, printre care merită amintite propunerea privind modificarea art. 16 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată, care a devenit Legea 259/2015, sau propunerea privind instituirea Zilei Funcţionarului Public, cea privind impozitul specific unor activităţi ori cea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.
 


„Declaraţiile politice prezentate în plenul Senatului României nu au avut un caracter «politicianist», ci au avut rolul de a accentua şi a sensibiliza asupra problemelor esenţiale. Principalele aspecte tratate s-au referit la adoptarea Codexului Legislativ - document pe care-l doresc a fi realizat până la sfârşitul actualului mandat -, îmbunătăţirea activităţii turismului pe litoral sau probleme ale componentelor sociale“, a declarat senatorul Nicolae Moga.
 
De asemenea, unul dintre proiectele majore în care s-a implicat în Colegiul 2 pe care îl reprezintă este cel privind branşamentul de gaze. În anul 2016, toate localităţile care fac parte din acest colegiu şi care au demarat un astfel de proiect vor finaliza aceste investiţii. 

Un al doilea mare proiect este cel privind construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, iar cel de-al treilea proiect vizează legătura rutieră a judeţului Constanţa cu restul ţării peste Dunăre.Podul care leagă Silistra de Călăraşi este în studiu de fezabilitate. „Până acum, nu am reuşit să ne înţelegem cu bulgarii. De asemenea, vom vedea şi dacă vom face şoseaua expres Constanţa - Brăila. Proiectul este finanţat deja. Sunt nouă miliarde de euro din fonduri europene. Am ţinut ca cea mai importantă şosea din colegiul meu să fie finalizată – DN 3. Este un proiect finalizat de luna trecută Murfatlar - Ostrov. Este una dintre cele mai frumoase şosele“. 

Senatorul Moga mai spune că a ţinut foarte mult să fie făcută „o şosea de centură Eforie Nord - Eforie Sud, pentru că aici se fac cele mai multe blocaje. Bani sunt, proiectul există, mai trebuie reabilitate unele aspecte privind exproprierile“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vizită de lucru la Primăria Cumpăna (galerie foto)

26 Mar 2019 541

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2481

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2554

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 500

Şenol Ali, al nouăsprezecelea subprefect al judeţului Constanţa în ultimii 27 de ani. Care au fost ceilalţi? (galerie foto)

10 Jan 2019 1027

Decizii. Ecaterina Andronescu vine la Constanţa să discute cu conducerea Universităţii „Ovidius“ despre Centrul Multicultural de Excelenţă

09 Jan 2019 1645

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 713

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

25 Dec 2018 1661

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1317

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1538

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2059

Istoricul Adrian Rădulescu, omagiat printr-o declaraţie politică în Senatul României

06 Nov 2018 551

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 2014

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

24 Aug 2018 1136

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Apr 2018 1101