Politic

Parteneriat post-electoral Separat în războiul electoral. Liderii PNL și USR Constanța au convenit să renunțe la atacurile la baionetă

  • Reprezentanții PNL și cei Alianței USR-PLUS s-au întâlnit ieri nu să desemneze un candidat unic la Primăria Constanța, respectiv Consiliul Județean, pentru că este mult prea târziu pentru un astfel de consens, ci pentru a proiecta împreună un parcurs mai degrabă post-electoral
  • În urmă cu câteva zile, USR-iștii au avut o ultimă ieșire publică pe acest subiect, extrem de tranșant iar ulterior, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a avut totuși un răspuns și i-a invitat la discuții
  • Singura chestiune tranșată, spun cele două părți este detensionarea relațiilor și stoparea atacurilor prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare
  • Cele două echipe au discutat despre proiecte comune, care urmează să fie susținute reciproc la nivelul Consiliului Local Municipal, însă postelectoral
  • În cele două foruri administrative, atât PNL cât și Alianța USR-PLUS vor avea candidați și liste proprii


Reprezentanții PNL și cei Alianței USR-PLUS s-au întâlnit ieri nu să desemneze un candidat unic la Primăria Constanța, respectiv Consiliul Județean, pentru că este mult prea târziu pentru un astfel de consens, ci pentru a proiecta împreună un parcurs mai degrabă post-electoral.

În urmă cu câteva zile, USR-iștii au avut o ultimă ieșire publică pe acest subiect, extrem de tranșant iar ulterior, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a avut totuși un răspuns și i-a invitat alături de candidatul liberal pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac pe președintele USR, Remus Negoi și candidatul USR-PLUS, Stelian Ion, la o întâlnire.
Între timp luni seară președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis foarte clar în special celor de la USR, următoarele:

„La Constanța, da, am să fiu onest: noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă pe Constanța, avem candidat – Vergil Chițac, care are prima șansă să câștige”.
La întâlnire au fost prezenți din partea PNL, deputatul Bogdan Huțucă și Vergil Chițac iar din partea USR, Remus Negoi, Stelian Ion și președintele organizației municipale, Dumitru Caragheorghe.

Și au discutat preț de aproape trei ore. Singura chestiune tranșată, spun cele două părți este detensionarea relațiilor și stoparea atacurilor prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare.

Cei de la USR au dorit să puncteze ideea de parteneriat politic pe termen lung, care să se regăsească după alegerile locale în Consiliul Local Municipal Constanța și în Consiliul Județean Constanța.

În cele două foruri administrative, atât PNL cât și Alianța USR-PLUS vor avea candidați și liste proprii.
“Lucrurile care ne aduc împreună sunt mai importante decât cele care ne despart, de aceea, fiecare parte și-a pus pe masă argumentele și am stabilit că vom merge pe liste separate, cu candidați separați, pentru că tehnic, listele comune dezavantajează ambele părți”, a precizat Remus Negoi.


Alianța USR-PLUS și-a reafirmat intenția de a-l susține pe Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, dacă în contrapartidă, liberalii ar susține candidatul Alianței la primăria Constanța, aspect care însă nu se va concretiza.

În rest, cele două echipe au discutat despre proiecte comune, care urmează să fie susținute reciproc la nivelul Consiliului Local Municipal, însă postelectoral.
Cu alte cuvinte, s-au ieri au fost făcuți pași mici de detensionare a relațiilor, însă la Constanța, PNL și Alianța USR-PLUS se vor bate în alegerile locale mai degrabă ca adversari decât intr-un parteneriat.

Discuțiile vor mai continua, nu se știe însă când pentru a atinge și anumite chestiuni la nivel de județ, eventual punctual alianțe locale, acolo unde statutele celor două formațiuni și orgoliile vor permite acest lucru.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Expert în fonduri europene, primarul PNL Valentin Stanciu își laudă consătenii - “La Topalu, să muncești este o cinste!”

18 Sep 2020 506

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidatul USR PLUS - “Veniţi cu toţii la vot pe data de 27 septembrie. Este foarte important să ne mobilizăm. Mai avem foarte puţin”!

18 Sep 2020 517

#alegerilocale2020 Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni-„Educația și sănătatea sunt prioritățile mele“

17 Sep 2020 928

#alegerilocale2020Primarul PNL din Independența se autoanalizează – “Funcția nu mi-a luat mințile. Eu spun că am rămas om”!

16 Sep 2020 709

#alegerilocale2020 Pariul lui Viorel Ionescu, candidat PNL, pentru un nou mandat de primar este aducerea gazelor și obținerea statutului de stațiune de interes local pentru Hârșova

15 Sep 2020 1359

#alegerilocale2020 Vergil Chițac, soluții pentru Constanța sufocată de mașini - “Construim, la intrările în oraș, parcări de tip Park and Ride, iar în cartiere, parcaje noi din bugetul local”

15 Sep 2020 892

„Prea devreme, prea brusc!“ Mesaje de condoleanțe după moartea lui Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia!

13 Sep 2020 869

#alegerilocale2020 Enache Perifan, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Istria - „Vom rezolva problema apei potabile din comună“

12 Sep 2020 961

#alegerilocale2020 Vergil Chițac, candidatul PNL pentru Primăria Constanța – “Pe 27 septembrie, trebuie să ieșim la vot! Dacă vrem să scăpăm de actuala administrație, trebuie să dăm un vot util” (video)

11 Sep 2020 1501

#alegerilocale2020 Primarul fără antecameră și secretară există! L-am descoperit la Oltina în județul Constanța. Vă invităm să-l cunoașteți!

10 Sep 2020 2857

Raluca Turcan a făcut anunțul Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well, sprijinite de guvern

09 Sep 2020 1231

#alegerilocale2020 Locuitorii din Murfatlar își doresc aducerea gazelor în localitate. Acesta este și provocarea lui George Cojocaru, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului!

09 Sep 2020 1418

Vot până la ora 23.59 la alegerile parlamentare O largă majoritate politică în frunte cu PSD și PNL pregătește schimbări importante

08 Sep 2020 397

#alegerilocale2020 Stere Hira, candidat PNL pentru CLM Constanța – ’’Vom recupera terenurile pe care, astăzi, imobiliarii construiesc haotic. Soluția este exproprierea de utilitate publică’’

08 Sep 2020 1910

#alegerilocale2020 Povestea Paraschivei Bobe Demirel, candidatul PNL la Primăria Peștera, care vrea să transmită succesul personal întregii comune

07 Sep 2020 1772