Peremistii lui Vadim afurisesc uninominalul

1194551673.jpg

Presedintele PRM Constanta, Radu Comanici, se vaita ca referendumul pentru votul uninominal i-ar avantaja pe democrati

Multe partide politice risca sa fie sterse de pe fata politicii de uraganul votului uninominal. Unul dintre cele mai graitoare exemple in acest sens este Partidul Romania Mare (PRM), care a ajuns sa se teama de acest sistem de vot ca dracul de tamaie. Presedintele Traian Basescu a promis romanilor ca votul uninominal majoritar sau pur, pe care il promoveaza, va revolutiona politica romaneasca. Putine sunt insa partidele care agreeaza acest sistem de vot, care presupune pentru alegerea deputatilor si senatorilor acelasi sistem de vot ca pentru primari, mai exact votul pentru om si nu pentru lista de partid. Aflat putin deasupra limitei pragului electoral de 5%, partidului lui Vadim nu i-a cazut prea bine anuntul de declansare a unui referendum pe tema introducerii acestui nou sistem de vot. Prin urmare, reprezentantii PRM nu pierd nicio ocazie sa afuriseasca votul uninominal si mai nou, referendumul care se va desfasura odata cu euroalegerile, pe 25 noiembrie.

Coalitia antiprezindentiala ar fi dezavantajata la euroalegeri de referendum...

Ascunzandu-se dupa faptul ca uninominalul ar promova in Parlament non-valori, care se bucura de o notorietate datorata indeletnicirii de baza, desi nu au nicio chemare fata de politica, PRM nu conteneste sa conteste eficienta uninominalului in epurarea si reinnoirea clasei politice. Din cuvantul lui Vadim nu iese nici presedintele PRM Constanta, al carui rol principal in organizatia pe care o reprezinta este acela de a raspandi in teritoriu spusele liderului de partid. Radu Comanici a declarat, ieri, ca organizarea alegerilor pentru Parlamentul European si a referendumului pentru votul uninominal la aceeasi data este o greseala politica, intrucat referendumul ar avantaja Partidul Democrat. Teoria lui Comanici nu este departe de adevar avand in vedere ca votul uninominal majoritar este sustinut de PD si PLD si este dezavuat de partidele din coalitia antiprezidentiala PSD-PNL-UDMR-PC-PRM. Seful PRM Constanta a spus ca partidul pe care il reprezinta dispune de personal suficient pentru monitorizarea desfasurarii alegerilor. "Avem reprezentanti in toate sectiile de votare", a spus Comanici, adaugand ca oamenii in cauza trebuie sa fie si instruiti.

Liber la demagogie pe tema crizei din Italia

Ca si alti politicieni aflati in focul campaniei pentru europarlamentare, si Comanici a cazut in capcana mediatica creata de criza imigrantilor romani din Italia. Desi nu este normal ca axa campaniei electorale a diferitelor formatiuni politice sa fie constituita dintr-un un subiect care afecteaza nu numai imaginea Romaniei, ci si pe romani in mod direct, partidele utilizeaza excesiv acest subiect pentru a ajunge la electorat, pe care spera sa-l convinga cu declaratii care mai de care mai siropoase si mai patimase. Bineinteles ca in prim-planul declaratiilor lor, politicienii isi pozitioneaza frazele pline, chipurile, de patriotism, in esenta demagogice, iar in plan secundar abia, contin eventual si niste solutii la criza din Italia, in mare parte utopice, deci inexistente.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 586

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 536

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 521

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 740

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 655

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 776

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14170

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 934

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 937