Pietrele pretioase vor fi incluse in declaratiile de avere

Conform amendamentelor aprobate de senatori, in declaratiile de avere se vor trece obiectele din metale pretioase, bijuterii si pietre pretioase si semipretioase a caror valoare insumata depaseste 5000 de euro * Obiectele de arta si de cult, colectiile de arta numismatica si filatelice, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural sau universal, a caror valoare insumata depaseste aceeasi suma, vor trebui si ele sa fie indicate in noile formulare * Bunurile mobile si imobile, a caror valoare depaseste 1000 de euro fiecare si care au fost instrainate in timpul exercitarii functiei publice, vor figura in declaratiile de avere

Noile declaratii de avere vor trebui sa includa si pietrele pretioase si semipretioase, au hotarat, miercuri seara, senatorii din Comisia juridica, Comisia pentru drepturile omului si Comisia de administratie publica, la dezbaterea legii privind noile formulare de avere.Conform amendamentelor aprobate de senatori, in declaratiile de avere se vor trece obiectele din metale pretioase, bijuterii si pietre pretioase si semipretioase a caror valoare insumata depaseste cinci mii de euro. Totodata, obiectele de arta si de cult, colectiile de arta numismatica si filatelice, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural sau universal, a caror valoare insumata depaseste, de asemenea, cinci mii de euro, vor trebui si ele sa fie indicate in noile formulare.Senatorii au considerat necesar ca declaratiile de avere sa includa o rubrica si pentru alte bunuri a caror valoare individuala depaseste cinci mii de euro.De asemenea, bunurile mobile si imobile a caror valoare depaseste o mie de euro fiecare si care au fost instrainate in timpul exercitarii functiei publice, vor figura in declaratiile de avere. In cadrul acestor bunuri mobile intra si activele, actiunile si participatiile la societati comerciale.Desi dezbaterile din plenul Senatului au fost aprinse, actul guvernamental nu a suferit modificari majore. O modificare a fost si cea prin care se exclude obligativitatea nominalizarii persoanei catre care s-au instrainat bunurile amintite. In schimb, parlamentarii au decis ca in formular sa fie mentionata doar calitatea persoanei catre care au fost instrainate bunurile - persoana fizica sau juridica.La acelasi capitol, privind instrainarea, parlamentarii au detaliat formula bunurilor mobile a caror valoare depaseste 1000 de euro, incluzand in sfera acestora activele, actiunile si participatiile la societati comerciale.Reamintim ca noul formular al declaratiilor de avere a fost contestat in urma cu o saptamana de catre unii senatori ai coalitiei guvernamentale, ceea ce a provocat nemultumirea primului-ministru, care a anuntat ca va propune sanctionarea parlamentarilor liberali in cauza.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 322

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 308

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 316

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 761

A şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024 se deschide astăzi, 16 aprilie 2024

16 Apr 2024 325

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Enuței – Felicia Barbu, secretar general al comunei Comana (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 378

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 458

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 382

#DobrogeaDigitală Chiustenge în anul 1879 - „Nu va putea să întârzie a dobândi o importanţă reală pentru navigatie şi comerciu“ (II)

14 Apr 2024 921

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 488

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 858

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Michineci, membru în comitetul director la ABADL (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 397

Constanța Pista de biciclete de pe bulevardul Tomis a prins... culoare!

14 Apr 2024 586

Handbal CSM Constanța a făcut spectacol cu CSU din Suceava, bifând al 19-lea succes stagional (GALERIE FOTO)

13 Apr 2024 721

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Iulianei Florentina Ciubuc, secretar general, UAT Murfatlar (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 519