Placinta de 16 metri la Navodari

Pentru ca sarbatoarea sa fie una de succes, pe langa placinta dobrogeana, primaria le-a mai impartit navodarenilor 10.000 de sarmale si 400 de litri de vin fiert

Pe parcursul a doua zile, la initiativa Primariei si a Consiliului Local al orasului Navodari, si in colaborare cu Casa de Cultura "Pontul Euxin", in Parcul Central din localitate s-a desfasurat cea de-a treia editie a manifestarilor dedicate Zilelor Recoltei. Atractia principala a sarbatorii toamnei a fost, cu certitudine, placinta de 16 metri, cu o greutate de 205 kilograme, pe care navodarenii au degustat-o in mai putin de 15 minute. Forfota mare, ieri, in Parcul Central din Navodari. Dupa ce, sambata, locuitorii si oaspetii lor au avut prilejul sa-si aprovizioneze camara de la standurile celor 25 de comercianti din localitate si din imprejurimi, ieri a venit randul distractiei. Pe la orele pranzului, mai multi patiseri au impartit celor prezenti din cea mai mare placinta dobrogeana, pregatita special cu aceasta ocazie, la initiativa autoritatilor locale. Chiar daca nu s-a putut prepara la cald savuroasa gustare, neavand efectiv un cuptor mobil in acest sens, cei 16 metri de placinta pe care o firma specializata de patiserie a pregatit-o au avut un real succes in randurile oaspetilor. "Este atat de mare, incat sa ajunga la 2.000 de persoane, aproape 200 de kilograme", a apreciat viceprimarul Florin Chelaru, delegat sa se ocupe de buna desfasurare a evenimentului, in lipsa primarului Nicolae Matei, plecat intr-o delegatie de lucru in afara tarii. In mai putin de un sfert de ora, placinta a fost impartita, navodarenii declarandu-se multumiti de initiativa edilului.

Sarmale si vin pentru toata lumea

Nici sarmalele si vinul oferite de autoritati nu au tinut la distanta multimea adunata in Parcul Central. Navodarenii - cu mic, cu mare - au format cozi de cativa metri pentru a primi o farfurie cu bucate traditionale, asa cum se obisnuieste la sarbatorile de acest gen. Viceprimarul Florin Chelaru ne-a declarat ca sarbatoarea belsugului toamnei a adunat, pe langa oficialitatile locale si din municipiul resedinta de judet, nu mai putin de 2.000 de persoane doar in ultima zi a manifestarii: "Primaria a venit in intampinarea locuitorilor cu 10.000 de sarmale, 400 de litri de vin fiert, dar si cu muzica de buna calitate, astfel incat cetatenii sa simta sarbatoarea in adevaratul sens al cuvantului". Printre oaspetii de marca ai sarbatorii s-au remarcat consulul Chinei, Wang Tieshan, impreuna cu sotia sa, subprefectul judetului, Cosmin Andrei, dar si consilieri locali PSD si PNL. Pentru aceasta manifestare, primaria a alocat din bugetul local, prin Casa de Cultura, aproape 100 de milioane de lei vechi pentru spectacol si aranjamentele pregatite. Dupa ce, sambata, au fost organizate diverse concursuri, precum cel mai rapid spargator de nuci, cel mai rapid bautor de vin, alergarea cu sacul de cartofi sau concursul marinaresc "Sfoara", ieri, navodarenii au avut parte de un program artistic de zile mari. Au concertat nume mari ale muzicii folclorice, precum Floarea Calota, Angelica Stoican, Ion Dragan, Gelu Voicu, dar si ansambluri de dans aflate pe drumul afirmarii, cum este cel de la Cumpana si Formatia Craitele.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 364

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 547

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 458

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 516

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 536

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 397

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 415

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 558

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 768

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 495

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 676

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 757

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 443